Va aflati in:

Articole / Bebelusi si Copii

3 argumente solide in favoarea jocurilor pentru dezvoltarea copilului tau

Publicat: 11.01.2018

jocuri pentru dezvoltarea copilului, dezvoltarea imaginatiei copiilor, jocuri pentru stimularea imaginatiei, jocuri creative pentru copii, argumente solide in favoarea jocurilor pentru dezvoltarea copilului tau


În perioada de formare a copilului tău, dispui de o mulțime de instrumente de care te poți folosi pentru a-i pune la dispoziție celui mic un spectru mult mai larg de activități. Toate acestea contribuie la dezvoltarea unei înțelegeri mult mai profunde a lucrurilor din jurul său, pentru că nu doar temele sau poeziile învățate la grădinița reprezintă singurul mod prin care creșterea armonioasă poate fi facilitată.

Activitățile practice sunt extrem de importante, pentru că atrag o implicare mai mare, îl pun pe cel mic în relație cu alți copii de vârsta sa, formându-i astfel un set de reguli și valori, ce îi vor ajuta mai târziu în viață. Jocurile creative sunt exemplul perfect de activitate ce contribuie la dezvoltarea celui mic și îți vom explica imediat și de ce:

Relaționarea cu alți copii
Este foarte important ca încă de la o vârstă fragedă, cel mic să intre în contact cu alți copii de vârsta lui. Jocurile creative pe care le poate juca alături de cei mai buni prieteni de la bloc, sau de alții copii la grădiniță îi oferă șansa de a vedea cum este să câștigi sau să pierzi, cât de importantă este luarea unei decizii corecte, sau care sunt eforturile pe care trebuie să le depui pentru a reuși. De asemenea, jocul înseamnă comunicare, așadar cei mici vor avea timp suficient să discute între ei, să se amuze de situațiile comice apărute în timpul jocului și să își consume energia de care dispun.

Dezvoltarea gândirii
Există foarte multe jocuri ce dezvoltă imaginația copiilor, datorită complexității poveștilor cu care vin la pachet. Cu ocazia fiecărei runde, cei mici vor avea în față un alt scenariu pe care trebuie să îl rezolve, doar cu ajutor venit fie din partea altor instrumente din joc, fie din partea altor jucători. Spontaneitatea, puterea de a discerne binele de rău sau intuiția sunt doar câteva dintre abilitățile pe care cel mic învață să le stăpânească din ce în ce mai bine, în urma unei astfel de activități creative.

Siguranța sporită
Atunci când cei mici petrec un timp minunat alături de părinții lor, sau de alții copii de aceeași vârstă, în compania jocurilor, nimic rău nu se poate întâmpla. Este un lucru extraordinar să știi că cel mic este în siguranță, ferit de o mulțime de pericole ce îi pot pune viața în pericol. Mai mult decât atât, poveștile acestor jocuri fascinante sunt lipsite de evenimente sau detalii ce îi pot afecta gândirea pe termen lung. Totul are un sens și o ordine, de la culorile folosite pentru pioni și tabla de joc și până la scenariul lipsit de violență, ce oferă jocului credibilitate și atractivitate.

Știm cât de mult contează pentru tine modul în care gândirea micuțului tău se dezvoltă în primii ani din viață. De aceea, articolul de mai sus ți-a arătat concret de ce jocurile creative, jocurile educative, jucăriile LEGO sau cărțile pentru colorat sunt extrem de importante pentru copii. Totodată, aceste produse aduc laolaltă copii de vârste apropiate, cu preocupări asemănătoare. Dacă te gândeai vreodată cum se leagă prieteniile dintre cei mici, aceste jocuri pot fi un răspuns foarte exact la această întrebare.
Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Bebelusi si Copii

Care este cel mai potrivit cadou pentru copilul tau?

Suntem pe ultima suta de metri in ceea ce prive...

Sanatate

5 ceaiuri cu ajutorul carora elimini stresul

Traim intr-o lume in continua miscare, in orase...

Newsletter elady

Coafuri de mireasa 2019

Trendurile in materie de coafuri de mireasa 2019 impun modele de frizuri destinate mireselor cu par lung. In moda 2019 de poarta foarte mult coafurile de mireasa romantice, cu accente fine, dar si flower-power, miresele purtand in par flori. Vezi cele mai frumoase coafuri de mireasa 2019!

Vezi Galeria

Mirese si Nunti

Ce trebuie sa faca un fotograf pentru a face poze de nunta uimitoare

Nunta este una dintre zilele cele mai importante din viata unui cuplu. Atunci cand fotografiezi o astfel de ocazie, trebuie sa retii ca mirii au incredere in tine. Ei se asteapta ca tu sa imortalizezi momentele frumoase, dar in acelasi timp sa ai grija ca ei sa arate cat se poate de bine.