Va aflati in:

Articole / Bebelusi si Copii

Intimitatea copilului tau este un privilegiu, nu un drept

Publicat: 29.06.2015

intimitatea_copilului_tau_este_un_privilegiu_nu_un_drept_400
Sa oferi intimitate copiiilor in camera lor, sau cu ceea ce iti tin in sertare sau sa nu le supraveghezi telefoanele, conturile de facebook, whattsup sau viber, emailurile - este un privilegiu pe care tu il acorzi pentru ca sunt de incredere si corecti.

In opinia ta de parinte acest lucru trebuie sa nu fie un drept si copiii tai ar trebui sa stie ca daca iti tradeaza increderea, unul dintre lucrurile care se vor schimba instant este ca o sa fii cu ochii pe ei cu mai multa atentie tot timpul. Si da, asta ar putea insemna sa le cauti prin sertare, prin dulap sau si sa le instalezi fara sa stie o aplicatie (un program) de control parental care sa iti arate tot ceea ce scriu de pe telefoanele lor, mesaje text, mesaje MMS, mesajele de messenger, whatsapp sau viber si facebook. Iar ei trebuie sa inteleaga ca acesta e pretul pe care trebuie sa il plateasca pentru ca au fost necinstiti si nedemni de increderea ta.

Toti copiii trebuie sa invete cat mai repede ca in viata sa pierzi increderea cuiva este un lucru foarte grav. Oamenii sunt concediati de la locurile lor de munca deoarece au facut ceva prin care au tradat increderea sefului lor, ca au furat ceva de la locul de munca, ca folosesc alcool in timp ce sunt la locul de munca sau ca au mintit cand au spus ca au fost pe teren si de fapt ei au fost in alta parte, in interes personal. Increderea nu este ceva care poate fi in ras, nici cand ne gasim acasa si nici cand suntem in societate.

Sa faci ceea ce trebuie pentru a-ti proteja copilul, sa il feresti de influente nefaste, sa nu ii permiti sa chiuleasca, sa fumeze sau sa bea sau mai rau, sa se drogheze -  nu e spionaj. Este o hotarare pe care tu o iei cand decizi ca trebuie sa iei masuri suplimentare pentru a-ti mentine copiii in siguranta si feriti de relele din lumea exterioara, dar si de a-i feri de propriile decizii proaste care le pot influenta negativ viitorul - mai ales daca mai ai si alti copii mai mici in casa.

Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Bebelusi si Copii

Ochisorii lipiciosi la bebelusi

Desi ochii sunt complet formati la nastere, nou...

Celebs & Style

Mihaela Radulescu este un troll

Pentru prima data de cand a inceput circul medi...

Personalitati

Maria Gaetana Agnesi

Maria Gaetana Agnesi s-a nascut in 16 mai 171...

Personalitati

Yves Saint Laurent

Yves Saint Laurent, unul dintre cel mai mari d...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Cum sa iti ceri iubita in casatorie in Ajunul Craciunului

Ajunul Craciunului e un moment pentru oameni sa primeasca cadouri care nu sunt foarte romantice. Cu toate acestea, pentru altii care traiesc povesti de dragoste, Ajunul Craciunului poate fi romantic. Daca vrei sa iti ceri de sotie iubita de Sarbatori, atunci trebuie sa citesti acest material.