Va aflati in:

Articole / Calatorii si Vacante

Templele Indiei

Publicat: 27.02.2008

Templul Varanasi - Benares - Kaasi India, tara care a dat nastere la doua mari religii budism si hinduism este presarata cu temple, locuri sacre pline de misticism.
Templul Varanasi - Benares - Kaasi este considerat cel mai sfant dintre acestea, el fiind mentionat în toate scrierile hinduse, ca locul unde Brahma s-a eliberat din mainile zeitei Shiva. La Benares se mai afla alte cinci temple, printre care unul dedicat Zeului Soarelui.
În religia budista sunt consacrate doua tipuri arhitecturale de constructii: templul rupestru si stupa. Cea mai elaborata si cunoscuta dintre cele 50 de constructii care încoroneaza dealul Sanchi din India este Stupa cea Mare. Aceasta face parte dintr-un adevarat complex arhitectural si a fost construita între secolele al III-lea î. Hr si al XII-lea d. Hr. Cea mai veche stupa se afla în Sri Lanka si este înconjurata de un zid de elefanti sculptati. Fiecare stupa trebuie sa contina: un copac al vietii si relicve sfinte, iar forma ei de cupola vine de la mormintele acoperite cu pamant asemeni unor movile. Temple sacre pentru budisti sunt Lumbini în Nepal, Ellora, Bodhgaya, Sarnath si Kushinagar în India, iar în China se gasesc peste 13.000 de temple .
Viata religioasa a triburilor si bastinasilor constituie deasemenea o sursa de destinatii turistice pastrate nealterate de secole prin traditie si credinta.
Bastinasii din Rusia arctica, triburile Amungme din insula Papua, aborigenii Wiradjuri de la lacul Cowal din Australia, locuitorii din nordul Europei numiti Sami, sunt populatii a caror existenta spirituala este aceeasi din cele mai vechi timpuri.

©Claudia Priotesu
Nota (3 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Calatorii si Vacante

Descopera dragostea la Paris!

Parisul este unul dintre cele mai romantice ora...

Calatorii si Vacante

Maramures

Maramuresul se ridica maiestuos cu ritualuri fa...

Celebs & Style

Sharon Osbourne a suferit o operatie de dubla mastectomie

La 10 ani dupa ce a invins cancerul de colon, S...

Retete de slabire

Pizza Monti fara blat

Daca iti este pofta de pizza dar esti la dieta...

Retete de slabire

Cosulete de pui cu parmezan Montignac

Cosuletele mici si elegante de pui umplut cu p...

Articole importante
In forum despre Calatorii si Vacante
Newsletter elady

Mirese si Nunti

Cum sa nu ai picioare umflate a doua zi dupa nunta

Nunta este un eveniment la care orice fata viseaza inca din copilarie. Rochia alba impresionanta, machiajul perfect, coafura impecabila, iubirea vietii la brat, familia si prietenii, ce ai mai putea sa iti doresti pentru o nunta perfecta?