Va aflati in:

Articole / Calatorii si Vacante

Templele Indiei

Publicat: 27.02.2008

Templul Varanasi - Benares - Kaasi India, tara care a dat nastere la doua mari religii budism si hinduism este presarata cu temple, locuri sacre pline de misticism.
Templul Varanasi - Benares - Kaasi este considerat cel mai sfant dintre acestea, el fiind mentionat în toate scrierile hinduse, ca locul unde Brahma s-a eliberat din mainile zeitei Shiva. La Benares se mai afla alte cinci temple, printre care unul dedicat Zeului Soarelui.
În religia budista sunt consacrate doua tipuri arhitecturale de constructii: templul rupestru si stupa. Cea mai elaborata si cunoscuta dintre cele 50 de constructii care încoroneaza dealul Sanchi din India este Stupa cea Mare. Aceasta face parte dintr-un adevarat complex arhitectural si a fost construita între secolele al III-lea î. Hr si al XII-lea d. Hr. Cea mai veche stupa se afla în Sri Lanka si este înconjurata de un zid de elefanti sculptati. Fiecare stupa trebuie sa contina: un copac al vietii si relicve sfinte, iar forma ei de cupola vine de la mormintele acoperite cu pamant asemeni unor movile. Temple sacre pentru budisti sunt Lumbini în Nepal, Ellora, Bodhgaya, Sarnath si Kushinagar în India, iar în China se gasesc peste 13.000 de temple .
Viata religioasa a triburilor si bastinasilor constituie deasemenea o sursa de destinatii turistice pastrate nealterate de secole prin traditie si credinta.
Bastinasii din Rusia arctica, triburile Amungme din insula Papua, aborigenii Wiradjuri de la lacul Cowal din Australia, locuitorii din nordul Europei numiti Sami, sunt populatii a caror existenta spirituala este aceeasi din cele mai vechi timpuri.

©Claudia Priotesu
Nota (3 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Calatorii si Vacante

Nisipurile de aur

"Nisipurile de aur" reprezinta perla ...

Calatorii si Vacante

Pompei

Pompei a fost un oras roman in apropiere de Nap...

Celebs & Style

Eva Longoria si Eduardo Cruz s-au despartit definitiv

Povestea de dragoste chiar s-a terminat pentru ...

Regim si Diete

Dieta cu fructe si legume de toamna

Toamna este un anotimp placut pentru ca este at...

Regim si Diete

Cum sa te lasi de fumat fara sa te ingrasi

Cum sa te lasi de fumat fara sa te ingrasi? Ca ...

Articole importante
In forum despre Calatorii si Vacante
Newsletter elady

Mirese si Nunti

Cele mai ciudate 10 superstitii legate de inelul de logodna si de cererea in casatorie

Nunta este evenimentul in jurul caruia circula tot felul de suprstitii, care mai de care mai ciudate sau mai amuzante. Stiai oare ca exista o multime de superstitii legate si de inelul de logodna, sau chiar de cererea in casatorie? Verifica lista de mai jos si vezi care sunt cele mai ciudate dintre ele!