Va aflati in:

Articole / Cariera

Cum sa iti gasesti un job cand nu ai experienta

Publicat: 16.09.2015

cum sa gasesti serviciu fara experienta, inceputurile carierei, nu am experienta si vreau un job, cum sa incepi cariera, interviu cand nu ai experienta, primul job dupa absolvire


Ai terminat liceul si vrei sa lucrezi? In timpul facultatii nu ai lucrat deloc si acum nu stii cum sa-ti gasesti un post intr-o companie buna? Iata in continuare cateva indrumari care sper ca te vor ajuta sa gasesti un loc de munca placut si care iti vor oferi oportunitatea unei cariere.
Desi cei mai multi cred ca este un dezavantaj sa fii tanar, sa nu ai experienta si sa iti cauti de lucru, acesta este, de fapt, un avantaj. Esential este sa folosesti varsta in favoarea ta. Incearca sa ii arati angajatorului avantajele pe care le va vea daca te va alege pe tine sa lucrezi in compania lui. Iata ce poti face in acest sens:

1. Cum sa iti gasesti un job cand nu ai experienta: Esti dispusa sa lucrezi din greu
De obicei, oamenii tineri sunt asociati cu dorinta de munca, entuziasmul si orele lungi petrecute la birou care le vor “dovedi” valoarea angajatului. Asigura-te ca ai mentionat aceste aspecte in scrisoarea de intentie care iti insoteste CV-ul.

2. Cum sa iti gasesti un job cand nu ai experienta: Pentru inceput, esti dispusa sa lucrezi pentru un salariu mai mic

Dupa ce ai mentionat ca esti omul potrivit pentru acel post, ai putea sa adaugi ca esti dispus sa accepti un salariu minim pentru onoarea de a lucra intr-o companie care iti poate oferi mediul necesar inceperii si dezvoltarii unei cariere. Sunt multi angajatori care adopta aceasta metoda de a angaja oameni, in speranta ca vor economisi niste bani. De aceea, ei vor fi tentati sa te cheme la un interviu si la o perioada de proba timp in care sa iti demonstrezi abilitatile.

3. Cum sa iti gasesti un job cand nu ai experienta: Esti dispusa sa lucrezi ca asistent/ ucenic
Chiar daca ai calificarile necesare, exista posibilitatea sa nu ai experienta necesara pentru a fi cu adevarat de folos organizatiei. Ce poti face? Asigura-ti viitorul angajator ca ai fi incantata sa lucrezi in firma lor, chiar si pe post de asistent/ uncenic pana cand vei invata toate regulile nescrise, care te vor ajuta sa iti pui atuurile in slujba companiei si sa fii un angajat cu adevarat valoros.

4. Cum sa iti gasesti un job cand nu ai experienta: Prezinta-ti indemanarile si abilitatile
Indemanarile si talentul trebuie evidentiate, atat in contextual realizarilor, cat si in cel al potrivirii cu noul job. Prezentarea ar trebui sa fie scurta, dar destul de mare incat sa evidentieze perfect realizarile profesionale si personale.

5. Cum sa iti gasesti un job cand nu ai experienta: Motivele pentru care esti persoana potrivita

Poti sa ai un mic paragraf la inceputul scrisorii de intentie sau a CV-ului (desi este recomandat ca orice CV sa fie insotit de scrisoare de intentie), in care sa expui motivele pentru care crezi ca esti persoana potrivita, si cum ar avea de castigat firma daca te-ar angaja pe tine. Fii atenta sa nu depasesti 4-5 randuri.

6. Cum sa iti gasesti un job cand nu ai experienta: Tineretea este cea mai de pret calitate a ta
Expune-ti tineretea ca pe cea mai de pret trasatura pe care o ai! De ce? Pentru ca un manager va cauta intotdeauna cea mai bun metoda prin care compania va avea de castigat. Explica in profilul scrisoarei de intentie cum faptul ca esti tanar este de fapt un atuu foarte important, avand in vedere ca cei tineri pot invata usor si repede, cu costuri minime si, in plus, vor munci mai mult.

7. Cum sa iti gasesti un job cand nu ai experienta: Fii increzatoare
Nu uita ca esti in competitie cu oameni care au calificari mai bune sau mai multa experienta. Ca sa te prezinti ca o persoana de incredere, trebuie sa ai un CV foarte concis si foarte bine structurat spre viitor. CV-ul ar trebui sa evidentieze, in primul rand, priceperea, apoi calificarea si, nu in ultimul rand, beneficiul pe care il poti aduce companiei care te va angaja.
Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Cariera

Cum putem imbunatati munca in echipa

Companiile sunt structurate pe departamente, fi...

Cariera

Interviul de angajare: Prima impresie

Indiferent daca ai in spate o experienta vasta...

Celebs & Style

Drew Barrymore va reunta la actorie

Drew Barrymore va reunta la actorie pentru o p...

Familie

Masa in familie

Respectam zi de zi multe reguli – sociale...

Familie

Cum sa te descurci cu rudele nepoliticoase

Nu ai ce sa le faci, rudele nu poti sa ti le al...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Cum sa nu ai picioare umflate a doua zi dupa nunta

Nunta este un eveniment la care orice fata viseaza inca din copilarie. Rochia alba impresionanta, machiajul perfect, coafura impecabila, iubirea vietii la brat, familia si prietenii, ce ai mai putea sa iti doresti pentru o nunta perfecta?