Va aflati in:

Articole / Cariera

Cum sa utilizati un flipchart cat mai efecient

Publicat: 30.09.2018

Cum sa utilizati un flipchart cat mai efecientFlipcharturile sunt atat un instrument de afisare statica, cat si un instrument de creatie dinamic (cum ar fi o tabla alba folosita cand un profrsor isi preda lectia). Aceasta versatilitate ofera multe beneficii majore vorbitorilor. Publicul pune mai multe intrebari.
Scrierea mesajelor ia timp si folosirea unui flipchart ofera pauze sanatoase pentru publicul dumneavoastra pentru a absorbi informatiile prezentate sau a lua notite.
Utilizarea eficienta a flipcharturilor este o abilitate de baza pe care trebuie sa o aiba fiecare vorbitor competent. Este posibil sa nu folositi diagrame flipchart in fiecare prezentare, dar ar trebui sa aveti posibilitatea de a utiliza una in mod eficient atunci cand este cazul.

Cateva sfaturi pentru a va ajuta sa folositi un flipchart cat mai efecient pentru prezentari

1. Fiti pregatiti.
Verificati si rasverificati daca aveti markeri (si ca nu sunt uscati) si suficienta hartie.

2. Alege culori saturate si vii
Pentru a maximiza vizibilitatea pana la spatele camerei, folositi-va de culori care au un contrast maxim, cum ar fi negru, albastru, rosu sau verde inchis. Stati departe de galben sau de culorile pastelate.

3. Folositi culorile in mod consecvent
Daca utilizati mai mult de o culoare (si asa ar trebui), inseamna ca este obligatoriu sa le folositi in mod consecvent. De obicei se foloseste negru drept culoare mea de baza, dar trebuie sa folositi rosu sau albastru pentru a accentua cuvintele cheie sau pentru a adnota textul.

4. Pozitionati diagrama pentru a oferi o maxima vizibilitatea publicului

Este o greseala majora sa se aseze diagramele flip-chart exact unde au stat la inceputul sesiunii: intr-un colt indepartat si intunecat. Nimeni nu va vedea si nu va intelege care este rostul si ce anume incercati sa demonstrati.

5. Scadeti timpul petrecut in fata flipchart-ului
O multime de oameni va sfatuiesc sa stati in picioare, chiar si atunci cand scrieti. Totusi, specialistii considera ca acest lucru este dificil de facut fara a compromite lizibilitatea.

6. Scrieti frumos ... conteaza
Daca nimeni nu poate citi ce ati scris, atunci textul este inutil. Exersati-va caligrafia. Nu este greu de realizat daca faceti practica, deoarece scrierea pe verticala este diferita de cea de a scrie pe un birou sau pe o masa.

7. Imprimati.
Daca nu scrieti frumos, atunci printati mesajele.

8. Scrieti mare
Asigurati-va ca fiecare cuvant pe care il imprimati sau scrieti poate fi citit si de catre persoanele care sta pe randul din spate al camerei.

9. Scrieti drept
Pastrati-va cuvintele / frazele orientate drept de-a lungul paginii. Nu le scufundati, cuvintele dumneavoastra nu trebuie sa se rostogoleasca precum o cascada. Daca acest lucru vi se pare dificil, trageti cateva linii de creion slab de-a lungul paginilor flip chart.

10. Aveti grija pe ce va concentrati atentia
Daca utilizati si diapozitive si un flipchart in cadrul aceleiasi prezentari, luati in considerare daca cele doua sunt necesare simultan.

11. Pastrati concizia si nu scrieti propozitii lungi
Concentrati-va pe cuvinte simple sau pe fraze scurte. Acest lucru va pastra un tempo rapid si activ - exact ceea ce ar trebui sa ofere un flip chart.

12. Faceti tabele sau grafice
Lasati-va imaginatia sa zburde libera.
Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Cariera

Cum sa ai o afacere de succes in online

Aproape orice tip de afacere se preteaza la a f...

Cariera

Trei motive pentru care merita sa te apuci serios de fotografie

Orice om care nu si-a descoperit inca o pasiune...

Celebs & Style

Top 5 religii in voga la Hollywood

Iisus sau Allah, Buddha sau Shiva? Cine a spus ...

Animale de companie

Cainii: prevestitori si vindecatori

Tot am scris un articol despre zooterapie si mo...

Newsletter elady

Coafuri de mireasa 2019

Trendurile in materie de coafuri de mireasa 2019 impun modele de frizuri destinate mireselor cu par lung. In moda 2019 de poarta foarte mult coafurile de mireasa romantice, cu accente fine, dar si flower-power, miresele purtand in par flori. Vezi cele mai frumoase coafuri de mireasa 2019!

Vezi Galeria

Mirese si Nunti

Cum sa-ti alegi fotograful de nunta in doar cativa pasi simpli

Ziua nuntii este extrem de importanta pentru cei care urmeaza sa isi uneasca destinele cu entuziasm pentru restul vietii. Cu aceasta ocazie, cu siguranta isi doresc sa beneficieze de cele mai bune servicii, astfel incat peste ani sa poata privi cu drag fotografiile. Pentru a-si alege un fotograf profesionist nunta, este bine ca tinerii sa tina cont de sfaturile de mai jos!