Va aflati in:

Articole / Cariera

Deschiderea unui magazin online este un business serios

Publicat: 29.12.2017

Deschiderea unui magazin online este un business serios, magazin online, ezvoltare magazin online, dezvoltare web


Daca nu isi permit infiintarea unui magazin fizic, cei care care se orienteaza spre a face e-commerce nu trebuie sa creada ca un business de acest tip va fi mai simplu decat unul conventional.
O sa fie nevoie mai mult cu siguranta ca antreprenorul respectiv sa apeleze la servicii de dezvoltare magazin online prestate de o agentie specializata, daca vrea ca sa aiba succes, sa obtina profit in lumea virtuala, la fel de concurentiala ca si jungla reala a afacerilor (daca nu chiar mai mult) .

In orice caz, indiferent daca un antreprenor vrea sa isi deschida un shop in oras ori pe net, este obligatoriu un plan de afaceri foarte bine intocmit.
In plus, pentru varianta de internet, un website performant cu functie de magazin pentru comercializarea produselor si/sau serviciilor sale este indispensabil.
Iar pentru reusita nu e suficienta doar intuitia si ceva bani de inceput, dar si multe cunostinte, cat mai aprofundate cu putinta, despre nisa pe care va intra afacerea respectiva.

Daca ar fi ca sa ne referim doar la planul de business online, trebuie stabilita cifra de afaceri lunara, care se calculeaza pornind de la rata de conversie, mai exact de la numarul userilor care ajung sa plaseze comenzi pe site-ul de vanzari  respectiv (pe internet nu prea se depaseste un procent de 5%).
Mai mult decat atat, o cifra mai apropiata de realitate ar fi de 1% rata de conversie, in situatia in care este vorba de un e-shop proaspat lansat care are pana in 500 de vizitatori/zi.

Dupa ce se stabileste in mod sigur care este acest procent (numarul de comenzi per zi, sa zicem 5 comenzi, adica 500  x 1%) va trebuie calculata marja de profit posibila si cosul mediu/client.
Specialistii spun ca pentru a castiga in mod real in mediul online din actiuni de comert, este nevoie ca sa stabilim o marja de profit bruta de circa 30%.
Mai apoi trebuie ca sa se estimeze si care este valoarea medie a unei comenzi facute de un client.
Urmeaza calcularea taxele fixe, referitoare la intretinerea magazinului online.

In ce constau acestea?
In cheltuieli cu un contabil bun, realizarea site-ului de vanzari, cheltuieli cu hosting-ul, solutii de e-mail, publicitate online, birotica, servicii SEO, cheltuieli de aprovizionare, salariul unui administrator web angajat cu norma intreaga etc.
Urmeaza apoi taxele  variabile, de tipul: comisioane bancare, cheltuili de transport, cheltuieli cu salarizarea angajatilor si colaboratorilor, impozite si taxe catre stat etc


Planurile de afaceri online cuprind si multe alte sectiuni, asa incat nu sunt simplu de intocmit.
Dar cea mai importanta este operatiunea de realizare a unui site de vanzari care sa aduca profit. Iar firmele ce ofera servicii web de acest fel sunt cea mai buna varianta la puteti apela pentru ca sa dezvoltati un e-business de succes.

Nota (0 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Cariera

Eticheta in afaceri: cartile de vizita

Sigur ca poti face afaceri (si se intampla!), n...

Cariera

Cel mai eficient mod de a schimba sediul companiei tale

Exista numeroase motive pentru care o afacere i...

Celebs & Style

Malina Olinescu s-a sinucis

Lumea muzicii romanesti este din nou indoliata...

Celebs & Style

Justin Timberlake si Jessica Biel s-au logodit!

Dupa o serie de despartiri si impacari, Justin...

Newsletter elady

Moda 2018: pantofi de piele eleganti pentru femei

Modelele de pantofi cocheti sunt mereu trendy. Vezi mai jos modele de pantofi eleganti de dama din piele naturala de cea mai buna calitate de la TedShoes.ro. . Pentru ca la orice petrecere ai merge, pantofii iti completeaza si definesc tinuta de ocazie.

Vezi Galeria

Mirese si Nunti

Sfaturi importante daca ai decis sa iti organizezi singura nunta

Cea mai frumoasa zi din viata unei femei este si evenimentul cel mai greu de organizat, pentru ca trebuie sa intruneasca atatea detalii importante. Poate parea coplesitor sa pui la punct fiecare aspect al serii in care petreci alaturi de cei dragi casatoria, insa daca nu vrei sa apelezi la un organizator cu experienta, nu iti face griji, vei putea face singura tot ce tine de...