Va aflati in:

Articole / Cariera

Deschiderea unui magazin online este un business serios

Publicat: 29.12.2017

Deschiderea unui magazin online este un business serios, magazin online, ezvoltare magazin online, dezvoltare web


Daca nu isi permit infiintarea unui magazin fizic, cei care care se orienteaza spre a face e-commerce nu trebuie sa creada ca un business de acest tip va fi mai simplu decat unul conventional.
O sa fie nevoie mai mult cu siguranta ca antreprenorul respectiv sa apeleze la servicii de dezvoltare magazin online prestate de o agentie specializata, daca vrea ca sa aiba succes, sa obtina profit in lumea virtuala, la fel de concurentiala ca si jungla reala a afacerilor (daca nu chiar mai mult) .

In orice caz, indiferent daca un antreprenor vrea sa isi deschida un shop in oras ori pe net, este obligatoriu un plan de afaceri foarte bine intocmit.
In plus, pentru varianta de internet, un website performant cu functie de magazin pentru comercializarea produselor si/sau serviciilor sale este indispensabil.
Iar pentru reusita nu e suficienta doar intuitia si ceva bani de inceput, dar si multe cunostinte, cat mai aprofundate cu putinta, despre nisa pe care va intra afacerea respectiva.

Daca ar fi ca sa ne referim doar la planul de business online, trebuie stabilita cifra de afaceri lunara, care se calculeaza pornind de la rata de conversie, mai exact de la numarul userilor care ajung sa plaseze comenzi pe site-ul de vanzari  respectiv (pe internet nu prea se depaseste un procent de 5%).
Mai mult decat atat, o cifra mai apropiata de realitate ar fi de 1% rata de conversie, in situatia in care este vorba de un e-shop proaspat lansat care are pana in 500 de vizitatori/zi.

Dupa ce se stabileste in mod sigur care este acest procent (numarul de comenzi per zi, sa zicem 5 comenzi, adica 500  x 1%) va trebuie calculata marja de profit posibila si cosul mediu/client.
Specialistii spun ca pentru a castiga in mod real in mediul online din actiuni de comert, este nevoie ca sa stabilim o marja de profit bruta de circa 30%.
Mai apoi trebuie ca sa se estimeze si care este valoarea medie a unei comenzi facute de un client.
Urmeaza calcularea taxele fixe, referitoare la intretinerea magazinului online.

In ce constau acestea?
In cheltuieli cu un contabil bun, realizarea site-ului de vanzari, cheltuieli cu hosting-ul, solutii de e-mail, publicitate online, birotica, servicii SEO, cheltuieli de aprovizionare, salariul unui administrator web angajat cu norma intreaga etc.
Urmeaza apoi taxele  variabile, de tipul: comisioane bancare, cheltuili de transport, cheltuieli cu salarizarea angajatilor si colaboratorilor, impozite si taxe catre stat etc


Planurile de afaceri online cuprind si multe alte sectiuni, asa incat nu sunt simplu de intocmit.
Dar cea mai importanta este operatiunea de realizare a unui site de vanzari care sa aduca profit. Iar firmele ce ofera servicii web de acest fel sunt cea mai buna varianta la puteti apela pentru ca sa dezvoltati un e-business de succes.

Nota (0 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Cariera

Cum alegem agentia de PR sau publicitate

Dedicat tuturor "profesionistilor in PR&qu...

Cariera

Greseli de evitat in CV si la interviu

Piata locurilor de munca este intr-o continua e...

Celebs & Style

Tom Cruise lucreaza la Top Gun 2!

Chiar este nevoie de o continuare la Top Gun...

Calatorii si Vacante

Pompei

Pompei a fost un oras roman in apropiere de Nap...

Calatorii si Vacante

Acropole

Ilustrand civilizatia, miturile si credintele ...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Cum sa nu ai picioare umflate a doua zi dupa nunta

Nunta este un eveniment la care orice fata viseaza inca din copilarie. Rochia alba impresionanta, machiajul perfect, coafura impecabila, iubirea vietii la brat, familia si prietenii, ce ai mai putea sa iti doresti pentru o nunta perfecta?