Va aflati in:

Articole / Cariera

Sa demisionez sau nu?

Publicat: 13.08.2006

cum sa demisione, cum sa imi dau demisia de la sericiu, cum sa plec de la actualul loc de munca, joburi pentru femei, serviciu, cariera pentru femeiTe-ai simtit vreodata frustrata datorita timpului prea mare pe care il petreci la serviciu? Te-ai gandit vreodata la cariere ta care mai mult sta pe loc decat sa inainteze? Ai o solutie pentru aceste lucruri: demisia. Ai putea sa pui frana carierei tale in cadrul firmei in care lucrezi si sa iti gasesti un nou loc de munca, in cadrul unei noi firme.

Datorita schimbarilor foarte dese de locuri de munca cei din generatia actuala si-au castigat reputatia de schimbatori cronici de locuri de munca. Situatia angajatilor nu va mai fi niciodata asa cum a fost altadata, atunci cand o persoana muncea o viata intreaga pentru aceeasi firma.

Continuitatea in cadrul aceleiasi firme este rasplatita de unii angajatori. Daca te vei duce sa te angajezi intr-o alta firma trebuie sa tii minte faptul ca majoritatea angajatorilor ofera o sansa mai mare unui angajat din firma lor care vrea sa promoveze decat unei persoane care vin din afara firmei. Candidatii care si-au dovedit calitatile in cadrul firmei sunt mai apreciati de catre cei care iau decizia angajarii decat cei care vin din afara. Angajatii care lucreaza in firma care face angajari si vor sa promoveze sunt avantajati din cauza faptului ca angajatorul poate il vedea la munca pe cel care aspira la un nou post si isi poate da seama de ceea ce poate acesta. Deseori, singurele informatii disponibile despre angajatii din exterior sunt recomandarile de la posturile de munca anterioare. Chiar daca toate celelalte lucruri sunt identice, ahgajatorii il vor prefera pe cel din interiorul firmei lor.

Un dezevantaj al schimbarii postului de munca este acela ca trebuie sa o iei de la capat cu totul. Trebuie sa tii cont de faptul ca exista o ierarhie in fiecare organizatie si cei ce se vor angaja ultimii vor ultmii si in aceasta ierarhie. Pe masura ce noi angajati se vor alatura firmei vei inainta si tu in ierarhie si poate vei reusi sa ajungi pe acelasi post pe care il aveai la vechea slujba.

De asemenea trebuie sa fii constienta de faptul ca nu vei mai primi aceeasi suma de bani pe care o primeai la vechiul loc de munca. In cazul in care decizi ca trebuie sa iti schimbi locul de munca trebuie sa te gandesti la urmatoarea problema: cine iti garanteaza tie ca in cadrul noii companii poti promova mai repede decat in cea veche.

In timpul interviului ambele parti, angajatul si angajatorul, isi accentueaza calitatile si incearca sa diminueze pe cat posibil defectele. Exista provocari in cadrul fiecarei firma sau slujbe. Tu trebuie sa stii foarte bine care iti sunt obiectivele si prioritatile pentru a putea lua cea mai bune decizie.

In momentul in care te angajezi in cadrul unei firme te astepti ca munca ta sa fie apreciata, iar cand acest lucru nu se intampla demisia devine o obisnuinta. Frecventele schimbari de posturi ii vor da angajatorului impresia de instabilitate, chiar daca ceea ce pare instabilitate din afara in interior este de fapt frustrare si insatisfactie. Chiar daca schimbarile frecvente de locuri de munca au devanit o obisnuinta, costurile ridicate ale recrutarii de noi angajati nu le permit angajatorilor sa ia in firma lor persoane care si-au facut un obicei din schimbarea foarte deasa a locurilor de munca.

Ianinte de a demisiona gandeste-te foarte bine cati bani ai putea pierde daca veo pleca intr-un loc unde va trebui sa o iei de la capat. Poti ajunge la concluzia ca daca ai renunta la locul de munca actual ai putea pierde foarte multi bani.

Solutia unei cariere care avanseaza foarte incet nu este demisia. In loc sa astepti pe cineva sa iti intinda succesul pe o farfurie de argint mai bine ai incerca sa il cauti singura. Care sunt lucrurile care te motiveaza? Care sunt pasii pe care poti sa ii faci pentru a-ti alina insatisfactia unei cariere care nu mai avanseaza? Chiar daca in cadrul firmei in care lucrezi nu exista programe de dezvoltare a carierei tu poti prelua initiativa si iti poti crea propriul tau plan de actiune. Nimeni nu va reusi sa isi indeplineasca obiectivele numai daca isi doreste.

Nota (0 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Cariera

Secretul succesului in afaceri: o viziune bazata pe oameni

Una dintre frazele pe care poate le auzi cineva...

Cariera

Top 6 sfaturi pentru un medic aflat la inceput de cariera

Primele luni in calitate de rezistent sunt un p...

Divertisment

Hiroshima, dragostea mea

Filmul de arta Hiroshima, dragostea mea realiza...

Divertisment

Concert in memoria unui inger

Cred ca deja este stiut ca sunt fan Eric-Emmanu...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Cum alegi tinuta de nasa pentru nunta

Ti s-a propus sa fii nasa, insa nu stii ce tinuta este potrivita pentru acest eveniment? Trebuie sa ai in vedere ca nasii sunt cei mai importanti in cadrul unei nunti, dupa miri, bineinteles. Astfel, toate privirile vor fi atintite asupra ta. Iata cateva modele de rochii de seara