Va aflati in:

Articole / Cariera

Scrisoarea de intentie, ambalajul imaginii tale

Publicat: 16.03.2009

cum sa scriu scrisoare de intentie, cum s efac eo scrisoare de intentie, cum se realizeaza o scrisoare de intentie

CV-ul reprezinta o cerinta absolut necesara pentru a starni interesul celui care doreste sa va angajeze, insa scrisoarea de intentie este “ambalajul” CV-ului. CV-ul trebuie sa fie intotdeauna insotit de o scrisoare de intentie avand in vedere faptul ca acest CV este, prin natura sa, mai general, in timp ce o scrisoare de intentie este personalizata. Asadar scrisoarea de intentie nu repeta informatiile din CV, nu este un rezumat al CV-ului, ci doar prezinta selectiv informatia din CV, in functie de postul vizat.
Prin intermediul scrisorii de intentie aveti posibilitatea sa va exprimati clar interesul pentru postul pentru care doriti sa aplicati, aveti posibilitatea de a va explica motivul pentru care considerati ca sunteti persoana potrivita pentru acel post, si foarte important, puteti sa ii aratati angajatorului ca ati analizat evolutia companiei, ca sunteti in tema cu domeniul in care activeaza compania, si alte informatii utile care va pot garanta succesul.

Scrisoarea de intentie
Scrisoarea de intentie are rolul de a stabili legatura dintre cerintele postului si pregatirea profesionala a candidatului evidentiind in acelasi timp modul in care dvs., candidatul, sunteti persoana cea mai potrivita pentru respectivul post, modul in care contributia dvs. va ajuta la progresul companiei.

Secretele unei scrisori de intentie convingatoare
1.    Foarte important este tonul cu care va adresati. Incercati sa gasiti tonul potrivit, nici prea formal, nici prea degajat.
2.    Scrisoarea de intentie trebuie sa fie scurta si la obiect. Incercati sa atingeti toate punctele esentiale, insa nu folositi prea multe paragrafe. Nu repetati informatiile din CV, deoarece acelea le va gasi in CV. Faceti scrisoarea de intentie cat mai scurta - nu vreti sa va plictisiti posibilul angajator.
3.    Atentie la greselile gramaticale. Cititi cu atentie scrisoarea dupa ce ati conceput-o si asigurati-va ca nu aveti greseli gramaticale, fiti atenti chiar si la greselile de acord.
4.    Documentati-va inainte de a va apuca de scris. Aflati tot ce se poate despre firma, si asigurati-va ca veti surprinde in scrisoare anumite puncte din care angajatorul sa isi dea seama ca ati analizat compania in cauza.
5.    Mentionati postul pentru care candidati precum si modul in care ati aflat de post.
6.    Amintiti motivul pentru care doriti sa lucrati acolo. Poate sa fie unul legat de performantele firmei si de oportunitatile ei, sau pur si simplu poate fi un post in care va puteti pune in valoarea calitatile si sa va dezvoltati pe plan profesional.
7.    Scoateti-va in evidenta experienta relevanta si realizarile cele mai importante.
8. Incheiati scrisoarea de intentie prezentand angajatorului ca sunteti disponibili pentru interviu la o ora convenabila pentru acesta.
Cum spuneam in articolul precedent, specialistii in resurse umane recomanda sa acordati o atentie deosebita CV-ului si scrisorii de intentie, deoarece acestea sunt primele lucruri cu care intra in contact viitorul tau angajator. Aceste doua instrumente sunt oglinda imaginii tale si trebuie sa le acorzi cea mai mare atentie, daca vrei sa ai o imagine impecabila. Bine-nteles, pentru a avea un CV bogat, trebuie sa ai si ce sa scrii in el, trebuie sa ai o activitate in spate, dar este foarte important si cum asterni pe hartie acele activitati desfasurate.

Alina Blaga
Marketing Manager

YourJobs – Specialistul tau in cariere – www.yourjobs.ro
Nota (0 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Cariera

Cadouri de Craciun pentru sefi si colegi

Cadourile de Craciun pentru sefi si colegi ...

Cariera

Cum sa faci vanzari prin telefon

Cum sa fii buna in vanzari prin telefon? Daca j...

Celebs & Style

Eva Longoria si Eduardo Cruz s-au despartit definitiv

Povestea de dragoste chiar s-a terminat pentru ...

Gastronomie

Mancare de gutui de post

Era toamna. O toamna cainoasa, afara era urat, ...

Gastronomie

Dovlecei la cuptor

Va plac dovleceii? Im mod sigur multi se dau in...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Cum sa nu ai picioare umflate a doua zi dupa nunta

Nunta este un eveniment la care orice fata viseaza inca din copilarie. Rochia alba impresionanta, machiajul perfect, coafura impecabila, iubirea vietii la brat, familia si prietenii, ce ai mai putea sa iti doresti pentru o nunta perfecta?