Va aflati in:

Articole / Casa si Gradina

5 utilizari neobisnuite pentru un creion

Publicat: 05.06.2018

sfaturi practice, cum sa deblochezi un fermoar, cum sa deschizi mai usor un lacat, life hacks


Dacă arunci o privire pe masa ta de lucru, îți garantăm că ai deja unul sau mai multe creioane rătăcite acolo. Este unul dintre cele mai comune obiecte folosite în fiecare zi și una dintre cele mai populare alegeri printre firmele care vor să se promoveze. De câte ori nu ai participat la un eveniment și ai plecat de acolo cu 4-5 pixuri și creioane inscripționate cu nume de firme? Ei bine, află că un simplu creion ieftin poate fi utilizat și în alte moduri, nu doar la scris. Iar dacă le strici, aici găsești pixuri și creioane ieftine și rezistente, numai bune să experimentezi cu ele.

Slăbește lacătele încăpățânate
Cărbunele din creion este un lubrifiant solid natural deci este perfect pentru momentele în care lacătul acela încăpățânat chiar nu vrea să cedeze. Dacă ai la îndemână un creion mecanic, scoate-i mina și folosește-o ca atare. Dacă însă ai unul normal, va trebui să îndepărtezi mare parte din lemn și să lași cărbunele expus. Ca să slăbești lacătul, doar introdu mina creionului în gaura cheii și freacă puțin locul. Nu-ți face griji dacă e prea mare sau prea mică, scopul final e să o transformi într-o pudră care să îmbrace gaura cheii și să permită cheii să alunece mai bine.

Repară un fermoar înțepenit
Cum repari un fermoar care nu mai vrea să se miște din loc? Simplu! Cu un creion și puțină răbdare, folosindu-te din nou de proprietățile de lubrifiant ale minei. Nu trebuie decât să “colorezi” fiecare parte a fermoarului, de la un capăt la altul și apoi să tragi ușor de fermoar. Simplu și rapid.

Ai grijă de plante

Un creion poate fi soluția perfectă pentru momentele în care ai nevoie să fixezi o plantă tânără și să o ajuți să crească dreaptă. Îl mai poți folosi și pentru a vedea dacă plăntuța trebuie udată. Introdu-l până la jumătate în pământ. Dacă pământul se lipește de el când iese afară, planta nu are nevoie de apă deocamdată. Dacă însă îl scoți la fel de uscat ca înainte, ar fi cazul să uzi floarea.

Scapă de molii
S-a dovedit că moliile nu suportă așchiile de la creioane așa că îți sugerăm să umpli un săculeț cu câteva resturi rămase după ce ascuți un creion și să îl plasezi strategic în dulapul de haine. Spre deosebire de alte substanțe, aceste așchii nu au miros, deci hainele tale nu vor prinde acea aromă specifică naftalinei sau altor substanțe.

Ține-ți pisica în priză
De câte ori nu ai scăpat un creion pe jos pentru ca mai apoi să îți fie furat de pisică? Chiar și unul aflat deja pe birou va fi o atracție irezistibilă pentru mica felină. Niciodată nu va rămâne prea mult timp pe birou, oricât ai încerca să îl protejezi. Pentru tine, poate părea o alternativă ieftină la o jucărie de animale însă pentru pisica ta va deveni o sursă nesecată de amuzament.
Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Casa si Gradina

5 metode de a crea un decor placut in gradina

Intotdeauna mi-am dorit un decor de vis in grad...

Celebs & Style

Marion Cotillard este o mamica fericita

Marion Cotillard, frumoasa actrita frantuzoaic...

Personalitati

Maria Corazon Aquino

Maria Corazon Aquino s-a nascuta la 25 ianuar...

Newsletter elady

Coafuri de mireasa 2019

Trendurile in materie de coafuri de mireasa 2019 impun modele de frizuri destinate mireselor cu par lung. In moda 2019 de poarta foarte mult coafurile de mireasa romantice, cu accente fine, dar si flower-power, miresele purtand in par flori. Vezi cele mai frumoase coafuri de mireasa 2019!

Vezi Galeria

Mirese si Nunti

Cei mai importanti pasi in alegerea rochiei de mireasa

Nunta este unul dintre cele mai importante evenimente din viata unei femei, motiv pentru care totul trebuie sa fie aranjat pana in cele mai mici detalii, astfel incat rezultatul sa ii uimeasca pe invitati. Cel mai mare accent se pune pe rochia de mireasa, asa ca firmele...