Va aflati in:

Articole / Casa si Gradina

6 avantaje ale panourilor solare

Publicat: 31.05.2017

6 avantaje ale panourilor solare,panou solar, panouri solare, energie verde, autonomie energetica, energie verde, cat costa panourile solare, incalzire ieftina


Auzim tot mai des ca energia solara este viitorul. Oamenii instaleaza panouri solare in casele lor, guvernul ofera subventii pentru persoanele dispuse sa foloseasca energia solara,  iar marile companii precum Google doresc sa functioneze exclusiv pe baza de energia regenerabila si sa convinga oamenii sa faca acelasi lucru.
Dar care sunt concret avantajele folosirii panourilor solare? In primul rand trebuie sa stiti ca sunt doua tipuri de astfel de panouri. In functie de energia furnizata, panourile solare se pot imparti in panouri fotovoltaice, care genereaza energie electrica si panouri solare termice,care transforma energia luminoasa in una termica.

Avantaje ale panourilor solare
Exista multe avantaje pentru folosirea energiei solare. Iata cateva dintre ele:
1. Energia solara ajuta la incetinirea / stoparea incalzirii globale. Incalzirea globala ameninta supravietuirea societatii umane, precum si supravietuirea nenumaratelor specii. Din fericire, decenii (sau chiar secole) de cercetare au dus la realizarea de sisteme eficiente de panouri solare care creeaza energie electrica fara a produce poluare si a duce incalzirea globala. Este un lucru demonstrat ca energia solara reprezinta una dintre cele mai importante solutii la criza incalzirii globale.

2. Prin energia solara societatea economiseste miliarde sau trilioane de dolari. Chiar cu mult inainte ca insasi existenta societatii sa fie amenintata de incalzirea globala, s-a estimat ca incalzirea globala ne costa trilioane de dolari daca nu va fi combatura. Astfel, chiar daca nu am tine cont de distrugerea societatii, combaterea incalzirii globale prin energia solara va salva probabil societatea de miliarde sau chiar de trilioane de dolari.

3. Energia solara va economiseste bani. De exemplu, nivelul economiilor realizabile prin utilizarea panourilor solare cu tuburi vidate supraconductoare poate atinge procentul de 100% din factura combustibilului clasic utilizat pentru obtinerea energiei termice. De asemenea, cu ajutorul unui panou solar vei plati mai putin pentru incalzirea apei menajere. In timpul verii costurile se reduc cu 90-100%, ajungand ca incalzirea apei menajere sa fi gratis. Primavara si toamna aceste costuri se reduc cu cel putin 60%. Ceea ce face ca un panou solar sa-si merite investitia.

4. In intreaga lume, stim exact cand va rasari si va apune soarele in fiecare zi a anului. In timp ce norii pot fi mai putin previzibili, avem si prognoze sezoniere si zilnice destul de bune pentru cantitatea de lumina solara care va fi receptionata in diferite locatii. In general, acest lucru face ca energia solara sa fie o sursa de energie extrem de sigura.

5. Energia solara asigura securitatea energetica. Nimeni nu poate merge si sa cumpere soarele sau sa monopolizeze lumina soarelui. Combinat cu simplitatea panourilor solare, acest lucru ofera, de asemenea, avantajul sigurantei energetice, lucru pe care armata americana l-a subliniat de ani de zile si de aceea investeste multi bani in dezvoltarea si instalarea de sisteme de energie solara.

6. Asigura independenta energetica. Asa cum am spus, „combustibilul” pentru panourile solare (lumina soarelui) nu poate fi cumparat sau monopolizat. Este gratuit pentru toti. Odata ce ai panouri solare pe acoperis, ai o sursa esentiala de energie electrica, care este in totalitate independenta. Acest lucru este important pentru persoane fizice, dar si pentru orase, judete, tari si chiar companii. Ucraina a economisit aproximativ 3 miliarde de dolari prin reducerea importului de petrol si gaze din Rusia datorita centralelor solare dezvoltate de un singur dezvoltator.
Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Celebs & Style

Jane Fonda nu se teme de moarte

Dupa ce a trecut printr-o perioada foarte grea...

Bebelusi si Copii

Cum invatam copilul sa faca la olita?

Cum ne putem invata copilul sa faca la olita? C...

Newsletter elady

Coafuri de mireasa 2019

Trendurile in materie de coafuri de mireasa 2019 impun modele de frizuri destinate mireselor cu par lung. In moda 2019 de poarta foarte mult coafurile de mireasa romantice, cu accente fine, dar si flower-power, miresele purtand in par flori. Vezi cele mai frumoase coafuri de mireasa 2019!

Vezi Galeria

Mirese si Nunti

Da culoare nuntii tale cu ajutorul artificiilor!

Nu exista femeie care sa nu se fi gandit macar o data in viata la nunta ei: cum arata rochia, cine este alesul si cum e imbracat el, unde se va desfasura frumosul eveniment, cum arata verighetele, cate etaje are tortul si asa mai departe....