Va aflati in:

Articole / Casa si Gradina

Cand este recomandat sa iti cumperi boiler termoelectric?

Publicat: 06.07.2017

Cand este recomandat sa iti cumperi boiler termoelectric?
Un boiler termoelectric este foarte util in baie, deoarece pe timp de iarna se ajuta foarte mult de centrala termica in obtinerea apei calde menajere. Dar, in primul si in primul rand, ce este acela un boiler termoelectric? Ce il face diferit de un simplu boiler electric si de ce sa ne complicam cu achizitionarea acestuia?

Definitia boilerului termoelectric
Un boiler termoelectric este un boiler electric cu aceleasi dimensiuni, care contine aceeasi izolatie, aceleasi circuite electice si aceeasi rezistenta electrica precum unul electric, insa care este prevazut in mod suplimentar cu un solenoid de teava care are o intrare si o iesire.

Prin aceasta teava circula agentul termic care circula si prin tevile instalatiei termice, si prin calorifere/radiatoare, precum si prin centrala termica ce il incalzeste. Acest solenoid foloseste si la transmiterea caldurii de la agentul termic obtinut de la panoul solar, asadar functia aceasta poate fi folosita atat vara, cat si iarna.

Ce rol mai poarta rezistenta electrica la un boiler termoelectric?
Rezistenta electrica exista aici pentru a asigura functionalitatea boilerului chiar daca centrala/panoul solar nu este pornit/a. In contextul in care sursa generala de caldura este oprita, rezistenta electrica incepe sa functioneze si prin asta participa la incalzirea apei din interior.
Conteaza mai mult ca apa sa fie calda si disponibila decat tipul de consum care se efectueaza. Pana la urma, de aceea se numesc toate boilerele echipamente de incalzire a apei, nu-i asa?

Boilerul termoelectric si secretele sale

Boilerul termoelectric este prevazut, pe langa capetele de teava pentru alimentare cu apa rece si cu doua gauri cu filet colorate intuitiv, cu rosu pentru receptarea de agent termic cald si cu albastru pentru iesirea agentului termic putin mai racit, pentru ca acele grade in plus au fost cedate apei din rezervorul boilerului.

Boilerul termoelectric are intrarea/iesirea pentru agent termic pe partea stanga sau pe partea dreapta, in functie de directia din care pot fi trase tevile de la instalatia termica a locuintei. Uneori, cei care inca nu si-au montat centrala si au cumparat si un boiler termoelectric sunt nevoiti ca la locul faptei sa fie nevoiti sa roteasca tevile la 180 de grade pentru a respecta partea de acces de la boilerul termoelectric.

Iata doua secrete care acum sunt dezvaluite chiar si celor care pana acum nu aveau cunostinta de existenta sau utilitatea unui boiler cu serpentina inauntru. Asa ca, daca ai centrala pe lemne, centrala pe peleti, centrala pe gaze sau panou solar, prin care asiguri incalzirea locuintei pe timp de iarna, este recomandat ca boilerul electric sa fie termoelectric. Si sa conectezi reteaua termica la el.
Sursa foto: boilergarant.nl
Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Casa si Gradina

Pregatirea casei pentru Craciun

Masa de Craciun este un eveniment deosebit de s...

Celebs & Style

Hilary Duff si Mike Comrie divorteaza

Cantareata si actrita americana Hilary Duff di...

Familie

Homeschooling: o alternativa la invatamantul institutionalizat

Chiar daca la noi aceasta alternativa este crit...

Familie

Masa in familie

Respectam zi de zi multe reguli – sociale...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Sfaturi importante daca ai decis sa iti organizezi singura nunta

Cea mai frumoasa zi din viata unei femei este si evenimentul cel mai greu de organizat, pentru ca trebuie sa intruneasca atatea detalii importante. Poate parea coplesitor sa pui la punct fiecare aspect al serii in care petreci alaturi de cei dragi casatoria, insa daca nu vrei sa apelezi la un organizator cu experienta, nu iti face griji, vei putea face singura tot ce tine de...