Va aflati in:

Articole / Casa si Gradina

Cum sa angajam un instalator bun atunci cand ne construim sau renovam casa

Publicat: 26.06.2017

Cum sa angajam un instalator bun atunci cand construim sau renovam casa, instalator cu experienta, instalator bun, instalator profesionist, instalator termic, instalator sanitare


Angajarea unui antreprenor pentru orice proiect de constructie sau renovare necesita multa cercetare si evaluare. Nu numai ca suntem in cautarea persoanei potrivite pentru a ne face treaba, dar trebuie sa angajam pe cineva care sa ne faca treaba conform standardelor si asteptarilor noastre. Daca sunteti in situatia de a cauta sa angajati un instalator cu experienta atunci cand va construiti sau renovati casa, trebuie sa luati in considerare cativa pasi importanti.

Abordati membrii familiei si prietenii in care aveti incredere si intrebati-i daca cunosc un instalator calificat si de incredere pe care il puteti angaja pentru proiectul dumneavoastra de renovare. Este intotdeauna mai intelept sa se angajeze contractori prin intermediul referintelor, deoarece va sigura de faptul ca acel contractor recomandat este bun si face treaba de calitate. Doar asigurati-va ca prietenul dumneavoastra sau membrul familiei care va face recomandarea se refera la un instalator care se specializeaza in constructii sau renovari mai degraba decat unul care se concentreaza asupra apelurilor de urgenta, cum ar fi tevile infundate.

Examinati lista cu instalatori care v-au fost recomandati si decideti care dintre acestia par sa fie cei mai buni dintre toti. Pastrati-i pe primii trei. Comparati calitatea lucrarilor pe baza a ce vi s-a spus, gestionarea timpului in care si-au facut treaba, etica muncii, garantii, preturi si orice altceva atunci cand trebuie sa alegeti un instalator pentru renovari sau instalatii noi.

Discutati proiectul cu toti cei trei potentiali instalatori si invitati-i sa viziteze locul unde trebuie efectuate lucrarile. Cereti frumos tuturor sa va dea un cost estimativ pentru tipul de munca prestata, o estimare a timpului in care totul va fi gata, precum si sa includa o lista cu materialele pe care le-ar folosi. Examinati toate raspunsurile.

Examinati materialele sugerate atunci cand cautati instalatori si comparati calitatile acestora de la un instalator la altul. Determinati ceea ce considerati ca este potrivit pentru proiectul dumneavoastra si amintiti-va ca proiectele de instalatii sanitare ar trebui sa fie construite cu materiale de cea mai buna calitate. Orice pare mult mai ieftin ar putea duce la reparatii mult mai costisitoare in viitorul apropiat si nu doriti sa platiti de doua ori pentru acelasi lucru.

Comparati preturile intre instalatori si decideti care dintre cotatii este cea mai buna. Retineti ca pretul cel mai mic pe care l-ati obtinut nu inseamna intotdeauna ca este si cea mai buna alegere de facut. Luati in considerare preturile de pe langa materialele de care instalatorul are nevoie si pentru a determina care instalator ofera cea mai buna lucrare. Asigurati-va ca pretul care va este oferit include si curatarea locului dupa ce treaba a fost finalizata. Aflati de cat timp lucreaza instalatorii in domeniu. Cei care au mai multi ani de experienta sunt in general mai de incredere. Durata experientei lor este, de obicei, un indiciu al faptului ca ei sunt profesionisti si probabil firma respectiva va exista in continuare de ani de zile.

Verificati calificarile si autorizatiilor instalatorilor, intreband despre toate licentele, certificarile si permisele necesare si aplicabile. Asigurati-va ca detin, de asemenea, o asigurare de raspundere civila. Intrebati despre garantii de service sau de intretinere atunci cand angajati un instalator. In cazul in care ceva nu merge bine sau daca aveti probleme legate de instalatii sanitare asociate lucrarilor efectuate, va reveni instalatorul pentru a remedia problema?

Discutati tehnicile de prevenire a accidentelor cu potentialii instalatori si intrebati cum impiedica accidentele si daunele materiale. Au politici in vigoare pentru a evita accidentele si daunele?

Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Casa si Gradina

Cultivarea si stimularea infloririi azaleelor

Ai o azalee, dar stii care sunt conditiile pe c...

Casa si Gradina

Tu stii care sunt cele mai utile produse pentru casa?

Casa, pentru a deveni acasa, trebuie sa fie loc...

Celebs & Style

Sharon Osbourne a suferit o operatie de dubla mastectomie

La 10 ani dupa ce a invins cancerul de colon, S...

Editorial

Ce sa faci cand te doare sufletul

In timpurile noastre, poate mai mult ca vreoda...

Editorial

Calm si liniste de toamna ploioasa

A venit toamna cu zile scurte si intunecate, ia...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Sfaturi importante daca ai decis sa iti organizezi singura nunta

Cea mai frumoasa zi din viata unei femei este si evenimentul cel mai greu de organizat, pentru ca trebuie sa intruneasca atatea detalii importante. Poate parea coplesitor sa pui la punct fiecare aspect al serii in care petreci alaturi de cei dragi casatoria, insa daca nu vrei sa apelezi la un organizator cu experienta, nu iti face griji, vei putea face singura tot ce tine de...