Va aflati in:

Articole / Casa si Gradina

Cum sa pastrati functional un ceas de perete cu baterie

Publicat: 30.09.2018

Cum sa pastrati functional un ceas de perete cu baterieProgresele tehnologice au creat ceasuri eficiente si usor de intretinut. Cele mai obisnuite si mai comune modele de ceasuri de perete de pe piata sunt modele de ceasuri cu cuart. Ele utilizeaza un cristal si alte cristale mici si curenti electrici pentru a masura timpul. Aceste ceasuri sunt atat de usor de intretinut incat, de obicei, trebuie doar sa inlocuiti bateria cand acestea nu mai functioneaza. Daca ceasul va face probleme in ciuda faptului ca i-ati pus bateriinoi, trebuie sa verificati daca acele nu ating alte parti ale ceasului. Dincolo de aceasta, este mai rapid si mai ieftin sa inlocuiti mecanismul ceasului (ansamblul care tine timpul) decat sa incercati sa il reparati. Sau sa cumparati unul nou.

A. Inlocuirea bateriei
1. Deschideti compartimentul bateriei. Compartimentul pentru baterii poate fi gasit pe spatele ceasului. Cutia neagra mica va gazduieste bateria. Utilizati o surubelnita pentru a apasa clipul sau pentru a desuruba daca modelul nu este prevazut cu o clapeta din plastic care se scoate prin apasare.
2. Scoateti bateria veche. Utilizati degetele pentru a scoate un capat al bateriei. Acest lucru ar trebui sa o elibereze din compartiment. Scoateti bateria.
3. Curatati terminalele. Indepartati orice urma de coroziune usoara de la bornele bateriei. Pentru a curata terminalul, utilizati o carpa usor umede sau un tampon.
4. Uscati terminalele. Cu o carpa curata sau un prosop de hartie, uscati terminalele prin apasare usoara. Este important ca terminalele sa nu fie ude cand se introduce in ceas o baterie noua. Daca nu aveti o carpa curata si uscata, lasati terminalele sa se usuce la aer cateva ore bune.
5. Introduceti noua baterie in ceasul de perete. Cititi instructiunile si din lacasul bateriei ceasului pentru a determina ce tip de baterie este necesar pentru functionare. Asigurati-va ca aliniati capetele pozitive si cele negative ale bateriei conform etichetelor dein spatiul destinat bateriei.

B. Reducerea frecarii
1. Examinati acele ceasului cu fata frontala intacta. Urmariti ceasul pe masura ce trece timpul. Determinati daca acele ceasului necesita o ajustare. Acele ceasului nu trebuie sa atinga niciodata. Veti sti ca acele ceasului trebuie ajustate daca se prind una de cealalta in timp ce se rotesc in jurul cadranului.
2. Scoateti fata ceasului. Indepartati cu grija fata frontala a ceasului pentru a efectua ajustari ale acelor. Fata ar trebui sa se desprinda imediat daca urmati instructiunile de utilizare care va arata cum se scoate cadranul. Acest pas nu este necesar daca ceasul este turnat.
3. Asigurati-va ca acele ceasului nu se ating reciproc. Daca acele ceasului ating, indoiti-l usor spre exterior pe cel flat in partea superioara. Asigurati-va ca nu le indoiti prea mult. Trebuie doar sa le indoiti suficient incat sa nu se atinga cand trec unele peste altele.
Nota (0 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Regim si Diete

5 pasi catre o noapte fara gustari

Vizitele la frigoder si scotocitul in dulapuri ...

Regim si Diete

Dieta contra durerilor de cap

Dupa ce te-ai asigurat ca durerile nu au nici o...

Newsletter elady

Coafuri de mireasa 2019

Trendurile in materie de coafuri de mireasa 2019 impun modele de frizuri destinate mireselor cu par lung. In moda 2019 de poarta foarte mult coafurile de mireasa romantice, cu accente fine, dar si flower-power, miresele purtand in par flori. Vezi cele mai frumoase coafuri de mireasa 2019!

Vezi Galeria

Mirese si Nunti

Cum sa-ti alegi fotograful de nunta in doar cativa pasi simpli

Ziua nuntii este extrem de importanta pentru cei care urmeaza sa isi uneasca destinele cu entuziasm pentru restul vietii. Cu aceasta ocazie, cu siguranta isi doresc sa beneficieze de cele mai bune servicii, astfel incat peste ani sa poata privi cu drag fotografiile. Pentru a-si alege un fotograf profesionist nunta, este bine ca tinerii sa tina cont de sfaturile de mai jos!