Va aflati in:

Articole / Casa si Gradina

Design interior: Reamenajarea spatiilor

Publicat: 05.09.2018

reamenajarea spatiilor, idei de design interior, amenajarea casei, reamenajarea apartamentelor


Primul lucru la care trebuie sa ta gandesti cand incepi sa-ti amenajezi casa este spatiul. Asta nu inseamna ca trebuie sa tii seama doar de dimensiunile incaperii, ci si de destinatia acelei incaperi, de felul in care vrei s-o folosesti.
De exemplu, un dormitor poate fi mai mult decat un loc destinat somnului, poate fi locul in care scriem sau citim. La fel, bucataria nu reprezinta doar locul unde se prepara hrana zilnica, ci si spatiul intim in care familia serveste masa si isi primeste prietenii apropiati.

Evaluarea spatiului in reamenajari de design interior
Cand evaluezi spatiul casei, incearca sa iti imaginezi ca peretii sunt invizibili. Asta te poate ajuta sa descoperi noi posibilitati, noi variante de reamenajare si recompartimentare cu panouri, paravane, pereti usori, iar consultand un arhitect vei vedea daca ideile tale se pot concretiza.
Cand ne gandim la mobila si decoratiuni de interior, trebuie sa cunoastem dimensiunile incaperii respective. Incaperile mici beneficiaza de intimitate si tihna, iar culorile, daca sunt bine alese, nu fac decat sa le amplifice. Mobilierul trebuie ales cu atentie, astfel incat spatiul sa nu fie irosit. Poti opta pentru o canapea extensibila, sau un pat rabatabil, ascuns privirii in timpul zilei, sau dulapuri cu usi glisante, ori mobilier facut la comanda, pe dimensiunile si forma camerei. Oglinzile amplifica spatiul, de aceea e bine sa le folosim, dar trebuie sa stim exact unde sa le punem, pentru ca efectul sa fie cel scontat.
Spatiile largi si camerele cu proportii neobisnuite ( cele in forma de L, de exemplu ), necesita o atentie speciala. E mai usor sa impartim acele incaperi in doua sau mai multe spatii distincte, care au si destinatii diferite. Delimitarea lor se poate face cu ajutorul pieselor de mobilier, sau a unui panou decorativ, dar mai exista si o alta varianta: tratarea diferita a spatiilor formate cu ajutorul materialelor si culorilor.

Sfaturi pentru reamenajarea spatiului in design interior
Experienta oamenilor legata de spatii nu este una statica. De-a lungul zilei, ne mutam dintr-un loc intr-altul, parcurgem spatiile casei in functie de necesitati.
In apartamentele de bloc, unde spatiile nu sunt prea generoase, se recurge, deseori, la desfiintarea unor pereti de compartimentare in scopul obtinerii unui spatiu mai mare, mai bine luminat, mai aerisit. Crearea unui singur spatiu permite o mai mare libertate de miscare, iar mobilarea se realizeaza mult mai usor. Cand structura de rezistenta a casei nu ne permite sa intervenim asupra peretilor interiori, senzatia de marire a spatiului poate fi obtinuta renuntand la usile de care nu avem neaparata nevoie , folosind acelasi material pentru pardoseala si aceeasi culoare pentru peretii camerelor adiacente.
Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Casa si Gradina

Pericolele la care ne expunem daca nu facem curatenie

O casa si un birou curat este o necesitate, mai...

Casa si Gradina

Avantajele unui gard din beton pentru casa ta

Gardurile din beton sunt preferate de catre mul...

Celebs & Style

Sandra Bullock se considera binecuvantata

Sandra Bullock a glumit la Access Hollywood ca...

Horoscop

Horoscop 2020

2020 va fi un an in care toate semnele zodiacal...

Horoscop

Horoscopul modei

Garderoba ta... in vizorul astrelor? Ei bine, d...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Cei mai importanti pasi in alegerea rochiei de mireasa

Nunta este unul dintre cele mai importante evenimente din viata unei femei, motiv pentru care totul trebuie sa fie aranjat pana in cele mai mici detalii, astfel incat rezultatul sa ii uimeasca pe invitati. Cel mai mare accent se pune pe rochia de mireasa, asa ca firmele...