Va aflati in:

Articole / Cultura

Ernest Hemingway: Gradina Raiului

Publicat: 12.10.2009

Ernest Hemingway: Gradina RaiuluiPublicat prima oara in 1986, la 25 de ani dupa moartea scriitorului, romanul „Gradina Raiului“ s-a bucurat de un succes senzational, ajungand aproape imediat pe lista bestseller-urilor din acea perioada.
Imbinand intr-o maniera incantatoare scenele incarcate de erotism, pasajele descriptive si reflectiile asupra artei scriiturii, „Gradina Raiului“ abordeaza una dintre temele predilecte ale literaturii universale: pierderea inocentei.

Ernest Hemingway: Gradina Raiului
Romanul relateaza experientele dezastruoase ale unui tanar cuplu american din anii ’20, scriitorul David Bourne si sotia sa, Catherine, aflat intr-o luna de miere prelungita pe Riviera franceza. Casnicia lor se destrama treptat pe masura ce comportamentul sexual al lui Catherine devine tot mai excentric si jocurile erotice practicate de cei doi - tot mai periculoase, culminand cu crearea unui triunghi sexual impreuna cu Marita, o tanara bogata intalnita intr-o cafenea, de care ambii soti se simt atrasi.
„Hemingway te face sa simti farmecul unor aspecte mai mult sau mai putin complicate ale lumii: fascinatia relatiilor complicate, farmecul vanatorii sau al unui simplu mic dejun, tensiunile unei intrigi sexuale... Pe scurt, un festin“, mentiona Chicago Tribune Books.
Nota (0 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Cultura

Despre Sfantul Valentin

14 Februarie este ziua in care oamenii sarbator...

Cultura

Filmul Obvilion

Despre filmul Obvilion (Uitare)Oblivion este u...

Celebs & Style

Top 5 religii in voga la Hollywood

Iisus sau Allah, Buddha sau Shiva? Cine a spus ...

Societate

Cum sa nu fii neam prost cand mergi in vizita

Se apropie Pastele si, implicit, perioada vizit...

Societate

Top 3 cadouri ideale pentru femei

Doamnele si domnisoarele au nevoie constant de ...

Articole importante
Newsletter elady

Mirese si Nunti

Topul celor mai spectaculoase cereri in casatorie

Pentru multi, cererea in casatorie este cat se poate de simpla, transformandu-se chiar intr-un cliseu: un restaurant, un pahar cu sampanie, muzica buna si intrebarea de milioane. Pentru altii insa, aceste momente reprezinta oportunitatea de a-si pune mintea la contributie si de a deveni inventivi.