Va aflati in:

Articole / Cultura

Ernest Hemingway: Gradina Raiului

Publicat: 12.10.2009

Ernest Hemingway: Gradina RaiuluiPublicat prima oara in 1986, la 25 de ani dupa moartea scriitorului, romanul „Gradina Raiului“ s-a bucurat de un succes senzational, ajungand aproape imediat pe lista bestseller-urilor din acea perioada.
Imbinand intr-o maniera incantatoare scenele incarcate de erotism, pasajele descriptive si reflectiile asupra artei scriiturii, „Gradina Raiului“ abordeaza una dintre temele predilecte ale literaturii universale: pierderea inocentei.

Ernest Hemingway: Gradina Raiului
Romanul relateaza experientele dezastruoase ale unui tanar cuplu american din anii ’20, scriitorul David Bourne si sotia sa, Catherine, aflat intr-o luna de miere prelungita pe Riviera franceza. Casnicia lor se destrama treptat pe masura ce comportamentul sexual al lui Catherine devine tot mai excentric si jocurile erotice practicate de cei doi - tot mai periculoase, culminand cu crearea unui triunghi sexual impreuna cu Marita, o tanara bogata intalnita intr-o cafenea, de care ambii soti se simt atrasi.
„Hemingway te face sa simti farmecul unor aspecte mai mult sau mai putin complicate ale lumii: fascinatia relatiilor complicate, farmecul vanatorii sau al unui simplu mic dejun, tensiunile unei intrigi sexuale... Pe scurt, un festin“, mentiona Chicago Tribune Books.
Nota (0 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Cultura

Martisorul in zilele noastre

Martisoare, martisoare... Strazile s-au umplut...

Cultura

Ziua Internationala a Francofoniei

In fiecare an pe 20 martie se sarbatoreste ...

Celebs & Style

Cameron Diaz a facut o noua cucerire

Frumoasa actrita Cameron Diaz nu se linisteste...

Mirese si Nunti

Rochii de mireasa 2013

Purtarea unei rochii de mireasa elegante in zi...

Mirese si Nunti

Cum sa ai o nunta de vis fara sa faci datorii!

In conditiile in care nu dispui intotdeauna de ...

Articole importante
Newsletter elady

Mirese si Nunti

Cele mai ciudate 10 superstitii legate de inelul de logodna si de cererea in casatorie

Nunta este evenimentul in jurul caruia circula tot felul de suprstitii, care mai de care mai ciudate sau mai amuzante. Stiai oare ca exista o multime de superstitii legate si de inelul de logodna, sau chiar de cererea in casatorie? Verifica lista de mai jos si vezi care sunt cele mai ciudate dintre ele!