Va aflati in:

Articole / Dieta Montignac

Principiile de baza in dieta Montignac

Publicat: 29.05.2007

Principiile de baza in dieta Montignac
Principiul de baza din spatele metodei Monti:Factorul energetic este pe planul doi
Contrar convingerilor raspandite, factorul de energie joaca un rol secundar in ingrasare, dar asta nu inseamna ca trebuie neglijat. Studii epidermiologice au aratat ca nu exista nici o legatura intre consumul de calorii si obezitate. De altfel, s-a dovedit faptul ca, in majoritatea cazurilor, este valabil exact contrariul.
Inca din anul 1960, consumul zilnic de calorii in tarile din vest a scazut cu aproximativ 35%. Cu toate acestea, in timpul aceleiasi perioade, obezitatea a avut un salt si a crescut cu pana la 400%.

Esecul dietei fara calorii. Paradoxul american.
Un studiu ( Adrian F. Heini “Divergent trends in obesity and fat intake patterns : The American Paradox”. The American Journal of Medicine ) publicat in anul 1997 arata ca, intre anii 1980 si 1990, americanii consumau cu 4% mai putine calorii si cu 11% mai putine grasimi decat inainte. In ceea ce priveste mancarea fara grasimi, in 10 ani, consumul lor a crescut de la 19% la 76%. Cu toate astea, in timpul aceleiasi perioade, obezitatea in randul americanilor a crescut cu pana la 31%. Autorii studiului, uimiti de aceasta contradictie, si-au intitulat studiul "Paradoxul american".
Studiul a confirmat pur si simplu ca, contrar cu ceea ce majoritatea nutritionistilor sustin, nu exista nici o legatura intre obezitate si calorii.

Caloriile nu au de-a face cu ingrasarea
In comentariile sale legate de studiul SUVIMAX ( Hercberg S. & coll. “Result of a list of a pilot study of the SUVIMAX project”. Rev. Epidemiol. Santé Publique 1995 ; 43 : 139-146 ), profesorul francez Jacques Freg declara ca informatiile stranse revelau faptul ca oamenii nu consumau intr-adevar cantitati mari de lipide ( grasimi ), contrar cu ceea ce se credea.
Acest sondaj francez, care a implicat testarea a peste 14.000 de persoane in decursul a 8 ani ( din 1995 pana in 2003 ), a aratat ca barbatii consumau in medie 2200 de calorii pe zi, iar femeile consumau 1600. Nu numai ca cifra a fost mult mai mica decat se asteptau, ci era si sub limita necesarului de calorii pentru energia zilnica recomandata. In ciuda reducerii cu 6% a ratiei de calorii, valoarea medie a greutatii persoanelor testate a crescut cu 30% pe perioada acestui studiu.
Un alt studiu, ASPCC ( Rigaud D., Giachetti I., Deheeger M., Borys JM., Volatier J.L., Lemoine A., Cassuto D.A., (1997) “Enquête Française de consommation alimentaire I. Energie et macronutriments. » (ASPCC) Cahiers Nutrition & Diététique, 32, 379-389 ), realizat pe un numar reprezentativ de francezi si publicat in 1997, arata ca ratia de calorii a oamenilor este destul de scazuta. Studiile arata ca oamenii consuma mai putine calorii decat cantitatea zilnica recomandata de nutritionisti.
Profesorul Creff a raportat descoperiri asemanatoare cand a publicat statistici cu privire la controalele medicale ale oamenilor obezi din spitalul in care lucra, spitalul Saint-Michael din Paris. De fapt, el a obervat ca mai mult de jumatate din pacientii obezi mancau foarte putin.
Mai multe studii efectuate pe copii cu varste de 4, respectiv 5 ani, au ajuns la aceeasi concluzie: cresterea in greutate nu depinde de ratia de calorii.
Asta este perceput mai ales printre rusi unde 56% dintre femeile peste 30 de ani sunt obeze si acestea nu consuma mai mult de 1500 de calorii pe zi intr-o zi de munca care in mod normal cere un consum enorm de energie.
Statisticile atrag atentia asupra raspandirii obezitatii printre fermieri, mestesugari si lucratori in fabrica. Asta este intr-adevar surprinzator luand in considerare faptul ca aceste meserii solicita un efort fizic mai ridicat fata de altele. Cum putem totusi sa credem inca recomandarile oficiale ale nutritionistilor care ne spun ca una din cele mai grave cauze ale obezitatii este lipsa de exercitiu fizic (sedentarismul)?

Nota: Inainte de inceperea unei diete de slabire, consultati-va medicul.
Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Dieta Montignac

Dieta Montignac pe scurt

Michel Montignac a dezvoltat planul pentru die...

Dieta Montignac

Consumul de branza in Dieta Montignac

In dieta Monignac, consumul de branza este inc...

Celebs & Style

Keanu Reeves, omul spiritual

Un actor de Hollywood care si-a donat cea mai ...

Celebs & Style

4 secrete de la Cameron Diaz

Frumoasa actrita de 43 de ani este o gurmanda s...

Celebs & Style

Sandra Bullock se considera binecuvantata

Sandra Bullock a glumit la Access Hollywood ca...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Cum sa te imbraci cu stil la o nunta in sezonul rece? Inspira-te cu cele mai elegante tinute pentru un astfel de eveniment

Cand clopotele nuptiale incep sa rasune in aerul rece al iernii, participarea la o nunta devine o provocare vestimentara inspirata de echilibrul dintre stil si confort. In sezonul rece, alegerea unei tinute pentru o astfel de ocazie necesita atentie la detalii si un spirit practic...