Va aflati in:

Articole / Divertisment

Hiroshima, dragostea mea

Publicat: 02.06.2008

fimul Hiroshima, dragostea meaFilmul de arta Hiroshima, dragostea mea realizat in anii '59 de marele regizor Alain Resnais, este considerat de catre pasionatii de filme mai mult o bijuterie decat o pelicula cinematografica. Dupa scenariul lui Marguerite Duras, nominalizat dealtfel si la Oscar, filmul prezinta povestea de dragoste dintre o actrita franceza (Emmanuelle Riva) si un arhitect japonez (Eiji Okada).

Pe tot parcursul idilei, cei doi sunt vanati de amintiri din al doilea razboi mondial: bomba cazuta la Hiroshima si ocuparea Frantei de catre germani. Ea isi confeseaza relatia de dragoste traita in timpul razboiului alaturi de un militar german, el incearca sa o scape de vraja trecutului. Fiecare amintire este o privire catre trecut, un dor, un regret si fiecare moment de tandrete si confesie alaturi de japonez este o sansa de salvare, de eliberare din ghearele razboiului si a tragediei din Hiroshima. Intre cei doi se naste o pasiune profunda...

Hiroshima, dragostea mea nu are o actiune precisa, un inceput si un sfarsit cum intalnesti la productiile comerciale, protagonistii nu au nume, totul curge lin, poetic, iti patrunde in priviri, in suflet si te invaluie de emotii. Este un film sensibil, actorii iti transmit emotia rolului jucat si de'alungul firului povestirii descoperi diferite simboluri...
Hiroshima nu e doar dragoste, este si razboi si suferinta si pace, Hiroshima nu e doar orasul unde Ea a iubit , Hiroshima este cu mult mai mult decat atat... Este totul.
Nevers si Hiroshima, amantul german si cel japonez, o iubire eterna rapusa de moarte si o iubire de'o clipa fara un maine, culturi diferite, trecutul si prezentul, necesitatea amintirilor si strigatul uitarii, dialogul si monologul, documentariul si poesia...Toate acestea dau o stralucire unica filmului : Hiroshima dragostea mea.
Hiroshima, dragostea mea merita vazut pentru ca nu este un simplu film, este o piesa de arta.

"Cu acest film, Alain Resnais şi Marguerite Duras au deschis calea creaţiei cinematografice moderne, reclamând un nou tip de spectator, acela al cinematografului de artă şi experimental." - Dictionnaire des Films - 1995 (Larousse).

Un articol de Corina Sava
Nota (0 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Divertisment

Iron Man

Filmul Iron Man este povestea plina de aventuri...

Divertisment

"Oscar si Tanti Roz" de Eric-Emmanuel Schmitt

Am terminat de citit cartea Oscar si Tanti Roz,...

Celebs & Style

Tom Cruise lucreaza la Top Gun 2!

Chiar este nevoie de o continuare la Top Gun...

Moda

Hot trends 2017 – Bijuterii din argint

Din antichitate, bijuteriile din argint au fost...

Moda

Istoria colierelor

Un colier este o bijuterie care se poarta suspe...

Articole importante
In forum despre Divertisment
Newsletter elady

Mirese si Nunti

Cele mai ciudate 10 superstitii legate de inelul de logodna si de cererea in casatorie

Nunta este evenimentul in jurul caruia circula tot felul de suprstitii, care mai de care mai ciudate sau mai amuzante. Stiai oare ca exista o multime de superstitii legate si de inelul de logodna, sau chiar de cererea in casatorie? Verifica lista de mai jos si vezi care sunt cele mai ciudate dintre ele!