Va aflati in:

Articole / Editorial

De ce iubim barbatii

Publicat: 12.11.2014

femei, barbati, sex, razboiul sexului editorial, despre femei, patriarhat, feminism


Imi amintesc cum, copil fiind, priveam cuplurile din jurul meu si credeam ca lumea este roz. Aveam sa aflu, mai tarziu, ca intre barbati si femei exista un razboi continuu. Un razboi absurd si stupid, cu o miza pe cate as numi-o "suprematia sexului".
Inainte, barbatii erau cei care aduceau banii in casa, cei care aveau mereu ultimul cuvant, cei care detineau puterea... Totul "mergea bine"...
Apoi, parca ne-am gandit noi ca ei au cam multe drepturi. Si asa a inceput lupta pentru emanciparea femeii. Am avut drept de vot, am inceput sa avem curajul de intenta un proces de divort, fara sa ne mai pese de ochii lumii, ne-am ridicat de la pamant atunci cand ne-au lovit, am inceput sa ne construim cariere si sa ne crestem singure copiii.
Am invatat sa traim fara ei. Ne-am dorit independenta si putere. Dar te mai simti tu oare bine atunci cand il controlezi pe cel de langa tine? Manipularea lui nu il face cumva sa nu mai poata fi BARBAT, in adevaratul sens al cuvantului?
Ne jucam cu ei si uneori, suntem chiar perverse. Ba mai mult, profitam de ei fara nici un fel de remuscare.
De cand trebuie femeia sa demonstreze barbatului ca este peste nivelul lui? De ce aceasta lupta pentru control?! Nu am fost noi indeajuns de inzestrate, de simtim nevoia sa ne asumam si atributele lor? Ce incercam sa demonstram? Ca suntem mai puternice? Nu vom reusi niciodata! Am fost numite "sexul slab" pentru ca asta suntem, prin natura noastra.
Haideti sa lasam deoparte orgoliul si toate jocurile, haideti sa fim... FEMEI!
Nu incerca sa iti renegi caracterul feminin, adoptand unul masculin si rece.
Esti precum o floare... Esti firava, receptiva, tanjesti dupa dragoste, simti nevoia sa fii indragita si admirata...
Iubeste-ti trupul fragil si sufletul sensibil! Te simti vulnerabila? Foarte bine! Oricine se simte, chiar si un barbat poate fi ranit... Suntem oameni, nu blocuri de gheata!
Nu uita de tine zile intregi pe la birou. Nu trebuie sa arati nimanui ca o femeie poate fi la fel de buna precum un barbat. Stim asta deja... Nu mai fi mereu pe fuga si pastreaza-ti gratia chiar si in cele mai alerte momente!
De ce ii iubim noi pe ei? Pentru toate astea, pentru ca ne fac sa ne simtim iubite, apreciate, puternice si totodata fragile, pentru ca ne alimenteaza viata, fie ca o fac prin dragoste, fie ca o fac provocandu-ne suferinta.
Ne fac sa simtim ca traim si le multumim pentru ca, datorita lor, putem fi FEMEI!
Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Editorial

De ce alegem drumul cel drept?

Ne sperie necunoscutul. Ne-ar placea sa stim ce...

Editorial

Pregatirile pentru Paste: Cumpatare, draga mea!

Ti-ai propus in fiecare an ca in Sapamana Mare ...

Celebs & Style

Drew Barrymore va reunta la actorie

Drew Barrymore va reunta la actorie pentru o p...

Povesti

Boul si vitica (fabula)

Intr-o zi de primavara, cind era cam frig afara...

Povesti

Papusa mea automata

 Privesc oglinda cu rusine si drept in och...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Cele mai ciudate 10 superstitii legate de inelul de logodna si de cererea in casatorie

Nunta este evenimentul in jurul caruia circula tot felul de suprstitii, care mai de care mai ciudate sau mai amuzante. Stiai oare ca exista o multime de superstitii legate si de inelul de logodna, sau chiar de cererea in casatorie? Verifica lista de mai jos si vezi care sunt cele mai ciudate dintre ele!