Va aflati in:

Articole / Fitness

Exercitii pentru cei trecuti de prima tinerete

Publicat: 15.03.2016

Exercitii pentru cei trecuti de prima tinerete
Revenim cu un subiect foarte interesant care abordeaza necesitatea de miscare fizica indiferent de varsta si, pe cat posibil, adaptata in functie de aceasta.

Batran la 30 de ani si tanar la 60
Adultii din Romania trecuti de prima tinerete nu fac miscare, nu fac exercitii suficiente iar corpul lor devine si mai batran. Prin persoane trecute de prima tinerete se intelege grupa oamenilor trecuti de 50 de ani. Varsta nu este o problema de ani, ci de atitudine. O persoana de 30 de ani poate fi batrana, iar o persoana de 60 de ani poate fi tanara...
Se intalneste des conceptia ca o data ce ai copii sau nepoti nu mai trebuie sa faci lucruri pentru tine, ci doar pentru familie. E ca si cum a te bucura de viata este un drept doar al tinerilor. Varsta e o stare a mintii, nu e o chestiune legata de ani. Multi oameni simt ca dupa ce au implinit 50 de ani viata lor tocmai incepe. Iar corpul nostru are nevoie de sprijin, de miscare, e facut pentru asa ceva. Daca nu facem miscare "ruginim", adica avem foarte putina energie, dureri de spate, dureri de cap, etc.

Ce e de facut?
E important sa intelegi ca exercitiile si activitatile fizice sunt bune pentru tine, indiferent de varsta pe care o ai. Asa cum se stie ca la oamenii mai in varsta cerebelul este mentinut in forma de preocuparile cognitive, tot asa se stie ca este nevoie sa facem sport pentru a ne mentine conditia fizica. Exista o lista foarte lunga de boli care pot fi prevenite sau chiar vindecate doar prin miscare fizica regulata. Exercitiile au un efect pozitiv asupra intregului organism: ajuta activitatea cardiaca, pulmonara, eficienta neuronala, activitatea musculara si oasele. Se pot preveni osteoporoza, bolile de inima, diabetul si alte afectiuni. Cel mai important lucru este faptul ca miscarea te face sa te simti bine! Beneficiile de pe urma exercitiilor nu sunt doar fizice, sunt si fiziologice si psihologice. Sportul iti schimba nivelul energetic. De la o stare depresiva, un corp pe care il simti greoi, obosit, corpul poate capata energie, poti deveni mai bucuros si poti avea o zi mai buna cu doar 30 de minute de miscare pe zi.

O viata sedentara ne lipseste de energie
O viata sedentara nu ne da energie, ci dimpotriva, ne absoarbe toata energia! Pentru a fi capabil sa faci tot ce iti doresti, sa iti traiesti viata din plin, trebuie sa te simti bine, sa ai bateriile incarcate. Pentru o viata activa nu e necesar sa iti cumperi haine speciale pentru a face sport sau pentru a merge la o sala de fitness. Activitatile fizice pot fi si ar trebui sa fie parte din viata ta de zi cu zi. Gaseste lucruri pe care iti place sa le faci. Incearca sa faci plimbari vioaie, intr-un ritm mai rapid. Mergi pe bicicleta. Danseaza. Gaseste-ti ocupatii pe langa casa. Incearca sa te ocupi de gradina, daca ai. Urca scari. Inoata. Incearca orice activitati care te mentin in miscare. Si cauta noi modalitati de a introduce in ritmul zilnic activitati fizice.
Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Fitness

Sportul mentine inima tanara

Activitatile fizice (exercitiile si orice forma...

Fitness

Secrete de fitness de la antrenorul vedetelor

Halle Berry: Are 49 de ani si arata de un milio...

Celebs & Style

A murit Mircea Albulescu

Mircea Albulescu a murit astăzi, 8 Aprilie...

Gastronomie

Fursecuri crapate de ciocolata chocolate crinkles

Am vazut acesti biscuiti de nenumarate ori. Au ...

Gastronomie

Tocanita de post cu ciuperci

Perioada postului nu este chiar asa de dificila...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Fotografii de nunta - Cum faci sa ramai cu cele mai frumoase amintiri

O nunta implica astazi mai multe decizii de luat, mai multe lucruri de pus la punct si mai multe tendinte. Asadar, intra in discutie subiecte precum candy bar, aranjamente florale, spectacol artistic cu dansatori, marturii...