Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Ai scapat prea multa sare in mancare? Iata cum repari situatia

Publicat: 09.10.2017

cum repari o mancare prea sarata, cum sa desarezi mancarea, sfaturi bucatarie


Ți s-a făcut foame și te-ai apucat să prepari ceva rapid de mâncare. Ai pus toate ingredientele ca la carte, ai amestecat, dar când ai gustat, ți-ai dat seama că ai pus prea multă sare și că nu vei putea mânca cu plăcere ce ai pregătit? Nu e nicio problemă, există cu siguranță mai multe soluții pentru a scăpa de sarea în exces din mâncare, care, pe lângă faptul că, în cantități mari nu este plăcută la gust, e dăunătoare pentru organism.

Adaugă ceva gras în compoziție
Avocado, laptele de cocos, ricotta sau avocado sunt doar câțiva din posibilii tăi salvatori, în cazul în care ai descoperit în oala ta cu mâncare o salină. Practic, orice ingredient cremos sau gras îți va schimba percepția asupra gustului, iar mâncarea va părea mai blândă în arome. Același lucru îl poți face și dacă ai scăpat prea mult ardei iute sau piper.

Salvează situația cu ceva acid
Dacă vrei să maschezi un gust sărat ai la îndemână alte câteva ingrediente, de această dată din partea acizilor. Oțetul, zeama de lămâie sau muștarul te pot salva în ultimul moment. Totuși, nu exagera nici cu acestea. Nu vrei să scapi de ceva prea sărat și să dai peste ceva prea acru.

Apelează la amidon
Cartoful, orezul, ovăzul, quinoa, couscousul sau pastele îți sunt tot prieteni în situația în care ai făcut, fără să vrei, o ciorbă de potroace. Cu o sută de grame din fiecare din ingredientele acestea poți salva situația, asta în cazul în care se potrivesc cu felul de mâncare pe care vrei să îl dregi.

Spală ingredientele
Dacă vei scoate carnea și legumele din mâncare, vei mai avea o șansă în plus. Trece-le sub un jet de apă curată și vei vedea că gustul sărat va dispărea. Le poți pune fără grijă în mâncare imediat după aceasta sau direct în farfurie, pentru că sunt bune de consumat.

Adauga apă
Prea multă sare în mâncare poate fi anulată dacă pui puțină apă. Începe cu cantități mici și gustă treptat. Mai trece totul printr-un clocot și gata, mâncarea e salvată.
Folosește alte ingrediente
Poți apela la mici trucuri culinare, cum ar fi adăugarea unei cantități mici de zahăr, miere sau alte condimente proaspăt măcinate. O altă carte pe care o poți juca este să adaugi o ceapă sau puțin usturoi, care vor absorbi sarea în exces.

Desigur, poți scăpa total de aceste griji, dacă te bazezi pe profesioniști și faci comandă de mâncare acasă. În acest fel, știi sigur că mâncarea nu va fi prea sărată.
Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Gastronomie

Supa-crema de broccoli, conopida si dovlecel

Toata lumea cunoaste efectul benefic pe care il...

Gastronomie

Mancare de gutui de post

Era toamna. O toamna cainoasa, afara era urat, ...

Tu faci diferenta!

Sfaturi pentru tinere

Mesaj de la AnkaMi-ar placea sa vad mai multe s...

Tu faci diferenta!

Violenta verbala poate fi un motiv de divort?

"Violenta verbala ppate fi un motiv de div...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Topul celor mai spectaculoase cereri in casatorie

Pentru multi, cererea in casatorie este cat se poate de simpla, transformandu-se chiar intr-un cliseu: un restaurant, un pahar cu sampanie, muzica buna si intrebarea de milioane. Pentru altii insa, aceste momente reprezinta oportunitatea de a-si pune mintea la contributie si de a deveni inventivi.