Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Ai scapat prea multa sare in mancare? Iata cum repari situatia

Publicat: 09.10.2017

cum repari o mancare prea sarata, cum sa desarezi mancarea, sfaturi bucatarie


Ți s-a făcut foame și te-ai apucat să prepari ceva rapid de mâncare. Ai pus toate ingredientele ca la carte, ai amestecat, dar când ai gustat, ți-ai dat seama că ai pus prea multă sare și că nu vei putea mânca cu plăcere ce ai pregătit? Nu e nicio problemă, există cu siguranță mai multe soluții pentru a scăpa de sarea în exces din mâncare, care, pe lângă faptul că, în cantități mari nu este plăcută la gust, e dăunătoare pentru organism.

Adaugă ceva gras în compoziție
Avocado, laptele de cocos, ricotta sau avocado sunt doar câțiva din posibilii tăi salvatori, în cazul în care ai descoperit în oala ta cu mâncare o salină. Practic, orice ingredient cremos sau gras îți va schimba percepția asupra gustului, iar mâncarea va părea mai blândă în arome. Același lucru îl poți face și dacă ai scăpat prea mult ardei iute sau piper.

Salvează situația cu ceva acid
Dacă vrei să maschezi un gust sărat ai la îndemână alte câteva ingrediente, de această dată din partea acizilor. Oțetul, zeama de lămâie sau muștarul te pot salva în ultimul moment. Totuși, nu exagera nici cu acestea. Nu vrei să scapi de ceva prea sărat și să dai peste ceva prea acru.

Apelează la amidon
Cartoful, orezul, ovăzul, quinoa, couscousul sau pastele îți sunt tot prieteni în situația în care ai făcut, fără să vrei, o ciorbă de potroace. Cu o sută de grame din fiecare din ingredientele acestea poți salva situația, asta în cazul în care se potrivesc cu felul de mâncare pe care vrei să îl dregi.

Spală ingredientele
Dacă vei scoate carnea și legumele din mâncare, vei mai avea o șansă în plus. Trece-le sub un jet de apă curată și vei vedea că gustul sărat va dispărea. Le poți pune fără grijă în mâncare imediat după aceasta sau direct în farfurie, pentru că sunt bune de consumat.

Adauga apă
Prea multă sare în mâncare poate fi anulată dacă pui puțină apă. Începe cu cantități mici și gustă treptat. Mai trece totul printr-un clocot și gata, mâncarea e salvată.
Folosește alte ingrediente
Poți apela la mici trucuri culinare, cum ar fi adăugarea unei cantități mici de zahăr, miere sau alte condimente proaspăt măcinate. O altă carte pe care o poți juca este să adaugi o ceapă sau puțin usturoi, care vor absorbi sarea în exces.

Desigur, poți scăpa total de aceste griji, dacă te bazezi pe profesioniști și faci comandă de mâncare acasă. În acest fel, știi sigur că mâncarea nu va fi prea sărată.
Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Gastronomie

Supa-crema simpla de dovleac

Exista multe variante de supa-crema de dovleac,...

Gastronomie

Mancare de gutui de post

Era toamna. O toamna cainoasa, afara era urat, ...

Celebs & Style

Ricky Martin se casatoreste cu Carlos Gonzales Abella

In urma cu aproape doi ani, in martie 2010,&nbs...

Personalitati

Mata Hari

Pe numele adevarat Margaretha Geertruida Zell...

Personalitati

Indira Gandhi

Indira Priyadarshini Gandhi s-a nascut pe 19 n...

Newsletter elady

Moda 2018: pantofi de piele eleganti pentru femei

Modelele de pantofi cocheti sunt mereu trendy. Vezi mai jos modele de pantofi eleganti de dama din piele naturala de cea mai buna calitate de la TedShoes.ro. . Pentru ca la orice petrecere ai merge, pantofii iti completeaza si definesc tinuta de ocazie.

Vezi Galeria

Mirese si Nunti

4 sfaturi pentru achizitionarea inelului de logodna

Din multitudinea de modele de inele de logodna, cum vei sti care este cel mai potrivit pentru ea? E mult mai simplu sa iti duci la bun sfarsit misiunea, daca urmezi cateva sfaturi esentiale: