Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Bastonase si rulouri cu menta

Publicat: 27.11.2006

retete de prajituri, prajituri pentru craciun, retete de post

Nu mai este foarte mult timp pana la sarbatorile de iarna si ne-am gandit sa va prezentam cateva retete de pajituri pentru Craciun cu care sa ii surprinzi pe cei dragi.

Ingredientele sunt suficiente pentru 22 de bastonase si 36 de stelute.
Timpul de preparare este de 3 ore incluzand si racirea prajiturelelor.
Vei obtine doua tipuri de prajituri folosindu-te de acelasi aluat.

Ingrediente:
1 cupa de unt nesarat
1 ½ cupa de zahar pudra

2 oua dintre care de la unul se va folosi numai galbenusul
1 lingurita de menta sau de aroma de menta
3 cupe de faina
¼ lingurita de sare
colorant alimentar rosu si verde

Mod de preparare bastoase de Craciun
- bate untul cu zaharul, oul intreg, galbenusul de ou si menta intr-un recipient mare pana cand amestecul devine cremos. Adauga faina si sarea si continua sa amesteci pana cand vei obtine un aluat omogen;
- imparte aluatul in doua parti si pune-l in recipente diferite;
- pentru bastonase trebuie sa imparti o jumatate de aluat in doua parti. Una dintre parti pune-o la racit pentru 30 de minute, iar in cealalalta pune colorantul verde si pune-o si pe ea la racit;
- pentru rulouri trebuie sa intinzi aluatul care a ramas si sa il imparti in doua. Una dintre bucati amestec-o cu colorantul rosu iar pe cealalalta las-o alba. Pune cele doua foi obtinute una peste alta si ruleaza-le. Dupa ce ai obtinut un rulou taie-l in felii si lasa-l la racit timp de o ora pana devine foarte tare;
- incinge cuptorul la 150 de grade;
- pentru bastonase va trebui sa iei cu ajutorul unei lingurite bucatele din aluat si sa le rotunjesti. Lasa aceste mingiute la racit pana cand se intaresc, insa nu foarte rau. Pentru fiecare bastonas va trebui sa folosesti o mingiuta verde si una alba pe care sa le rostogolesti pe o suprafata pudrata cu faina pana cand vei obtine doua franghii de aluat. Rasucete cele doua franghii obtinute si indoaie-le la unul dintre capete pentru a le transforma in bastonase. Fa acelasi lucru si cu restul aluatului;
- baga la cuptor atat rulourile cat si bastonasele timp de 11-12 minute sau pana cand capata o culoare maronie. Dupa ce le-ai scos din cuptor lasa-le la racit.

Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 3.

Comentarii postate (3)
Mihaela - 16/12/2008

Asd dori sa stiu ce inseamna o cupa ca cantitate de masura , cate grame ? Va multumesc.

eLady.ro - 16/12/2008

Poti vedea cat inseamna o cupa (este echivalentul pentru o ceasca) in articolul Rate de conversie pentru cantitati

laura - 10/09/2010

as dori sa stiu, cum trebuie sa fie tava: unsa si pudrata cu faina, tapetata cu hartie de copt?, iar cuoarea maronie pe care o capata la cuptor, dispare la racire?? multumesc

Gastronomie

Budinca de ciocolata de post (vegan)

Ceva dulce si de post? Si care sa se pregateasc...

Gastronomie

Tocana de cartofi de post

Post sau nu, toti am mancat inca din copilarie ...

Celebs & Style

Robert Pattinson, imaginea Dior

Robert Pattinson, iubitul actor de cinema brit...

Retete de slabire

Retete Montignac/pentru diabet: Hummus negru

O reteta pentru o gustare sau chiar un fel prin...

Newsletter elady

Moda 2018: pantofi de piele eleganti pentru femei

Modelele de pantofi cocheti sunt mereu trendy. Vezi mai jos modele de pantofi eleganti de dama din piele naturala de cea mai buna calitate de la TedShoes.ro. . Pentru ca la orice petrecere ai merge, pantofii iti completeaza si definesc tinuta de ocazie.

Vezi Galeria

Mirese si Nunti

Fotografii de nunta - Cum faci sa ramai cu cele mai frumoase amintiri

O nunta implica astazi mai multe decizii de luat, mai multe lucruri de pus la punct si mai multe tendinte. Asadar, intra in discutie subiecte precum candy bar, aranjamente florale, spectacol artistic cu dansatori, marturii...