Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Bastonase si rulouri cu menta

Publicat: 27.11.2006

retete de prajituri, prajituri pentru craciun, retete de post

Nu mai este foarte mult timp pana la sarbatorile de iarna si ne-am gandit sa va prezentam cateva retete de pajituri pentru Craciun cu care sa ii surprinzi pe cei dragi.

Ingredientele sunt suficiente pentru 22 de bastonase si 36 de stelute.
Timpul de preparare este de 3 ore incluzand si racirea prajiturelelor.
Vei obtine doua tipuri de prajituri folosindu-te de acelasi aluat.

Ingrediente:
1 cupa de unt nesarat
1 ½ cupa de zahar pudra

2 oua dintre care de la unul se va folosi numai galbenusul
1 lingurita de menta sau de aroma de menta
3 cupe de faina
¼ lingurita de sare
colorant alimentar rosu si verde

Mod de preparare bastoase de Craciun
- bate untul cu zaharul, oul intreg, galbenusul de ou si menta intr-un recipient mare pana cand amestecul devine cremos. Adauga faina si sarea si continua sa amesteci pana cand vei obtine un aluat omogen;
- imparte aluatul in doua parti si pune-l in recipente diferite;
- pentru bastonase trebuie sa imparti o jumatate de aluat in doua parti. Una dintre parti pune-o la racit pentru 30 de minute, iar in cealalalta pune colorantul verde si pune-o si pe ea la racit;
- pentru rulouri trebuie sa intinzi aluatul care a ramas si sa il imparti in doua. Una dintre bucati amestec-o cu colorantul rosu iar pe cealalalta las-o alba. Pune cele doua foi obtinute una peste alta si ruleaza-le. Dupa ce ai obtinut un rulou taie-l in felii si lasa-l la racit timp de o ora pana devine foarte tare;
- incinge cuptorul la 150 de grade;
- pentru bastonase va trebui sa iei cu ajutorul unei lingurite bucatele din aluat si sa le rotunjesti. Lasa aceste mingiute la racit pana cand se intaresc, insa nu foarte rau. Pentru fiecare bastonas va trebui sa folosesti o mingiuta verde si una alba pe care sa le rostogolesti pe o suprafata pudrata cu faina pana cand vei obtine doua franghii de aluat. Rasucete cele doua franghii obtinute si indoaie-le la unul dintre capete pentru a le transforma in bastonase. Fa acelasi lucru si cu restul aluatului;
- baga la cuptor atat rulourile cat si bastonasele timp de 11-12 minute sau pana cand capata o culoare maronie. Dupa ce le-ai scos din cuptor lasa-le la racit.

Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 3.

Comentarii postate (3)
Mihaela - 16/12/2008

Asd dori sa stiu ce inseamna o cupa ca cantitate de masura , cate grame ? Va multumesc.

eLady.ro - 16/12/2008

Poti vedea cat inseamna o cupa (este echivalentul pentru o ceasca) in articolul Rate de conversie pentru cantitati

laura - 10/09/2010

as dori sa stiu, cum trebuie sa fie tava: unsa si pudrata cu faina, tapetata cu hartie de copt?, iar cuoarea maronie pe care o capata la cuptor, dispare la racire?? multumesc

Gastronomie

Pui cu naut picant

O alta reteta turceasca care este potrivita pen...

Gastronomie

Reteta austriaca de Tiroler Gröstl

Cunoscut sub numele de Gröstl tirolez, ace...

Celebs & Style

Robert Pattinson, imaginea Dior

Robert Pattinson, iubitul actor de cinema brit...

Personalitati

Jensen Ackles

Jensen Ackles Ross (nascut la 1 martie 1978, i...

Personalitati

Maria Gaetana Agnesi

Maria Gaetana Agnesi s-a nascut in 16 mai 171...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Cum sa nu ai picioare umflate a doua zi dupa nunta

Nunta este un eveniment la care orice fata viseaza inca din copilarie. Rochia alba impresionanta, machiajul perfect, coafura impecabila, iubirea vietii la brat, familia si prietenii, ce ai mai putea sa iti doresti pentru o nunta perfecta?