Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Biscutii digestivi de post (vegan)

Publicat: 24.11.2016

Biscuiti digestivi de post, biscuiti de post, biscuiti aromati de post, biscuiti vegan, biscuiti aromati vegan, biscuiti cu scortisoara, biscuiti cu stafide, biscuiti de casa, retete usoare, retete de biscuiti


Biscutii digestivi. Mai putin dulci, se crede ca datorita bicarbonatului de sodiu ajuta digestia. Iar ca sa va facem digestia si mai usoara, am inventat o reteta de biscuiti digestivi de post (vegan) cu un continut mult mai ridicat de fibre. Nu doar ca sunt deliciosi, dar ajuta persoanele care sufera de constipatie si sunt mult mai sanatosi. O sa intelegi de ce cand o sa vezi lista ingredientelor pe care aceasta reteta de biscuiti digestivi de post le contine. In plus, aceasta reteta de biscuiti digestivi de post (vegan) se face foarte usor!

Biscutii digestivi de post (vegan): Ingrediente

250 grame de grasime vegetala
50 grame de zahar brun
200 grame de miere zaharistita (eu am folosit miere de castan)
1/4 lingurita de sare
1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu
100 grame de fulgi de ovaz
100 grame de faina de orz
50 grame de tarate de grau
150 grame de faina alba 000
1 lingurita rasa de praf de scortisoara
1/2 lingurita de praf de nuscoara
1 lingurita rasa de praf de cuisoare
70 grame de stafide
50 grame de pepite de ciocolata neagra (scoase din congelator)
1 doza de vanilina

Biscutii digestivi de post (vegan): Cum se fac

Se incalzeste cuptorul la 160 C.
Se incalzesc grasimea vegetala, mierea, stafidele, scortisoara, cuisoarele si nucsoara si zaharul brun intr-un castron mare pe o cratita cu apa fierbinte, la bain-marie, sa se topeasca mierea si margarina. Apoi se scoate castronul din cratita cu apa fierbinte. Se amesteca si se pun bicarbonatul de sodiu, sarea si vanilina si se amesteca bine de tot. Se pun apoi fulgii de ovaz si se amesteca. Se adauga taratele de grau si se amesteca. Se lasa cca 30 de minute sa se odihneasca, ca stafidele, fulgii de ovaz si taratele de grau sa se hidrateze. Apoi se pune faina se orz si se amesteca cu spatula. Se pune apoi faina alba cernuta si se amesteca cu spatula, pana se incorporeaza perfect uniform.  Se pun apoi si pepitele si se amesteca, sa se imparta cat de cat uniform.
Se tapeteaza tava de aragaz cu hartie de copt. Din aluat facem bilute o idee mai mari decat o nuca pe care le aplatizam si le asezam in tava, la distanta de cca 4 cm una de cealalta.
Se dau biscutii digestivi de post (vegan) la cuptor pentru cca 25 de minute si crestem temperatura la 180 C in primele 15 minute. Apoi o coboram iar la 160 C.
Se scot biscutii digestivi de post (vegan) din cuptor si se lasa sa se raceasca  aproape complet in tava. Se scot apoi incet, pentru ca sunt inca fragili si se pun pe un gratar, sa se raceasca, cu partea care a fost lipita de tava in sus.
Biscutii digestivi de post (vegan) sunt extraordinari de buni cu o cana de ceai!
Pofta buna!
Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Gastronomie

Dovleac copt cu arome marocane

E vremea dovlecilor. Dovleacul (bostanul) este ...

Gastronomie

Gris cu lapte

Mancare de bebelusi spun unii, desertul copilar...

Celebs & Style

Tom Cruise lucreaza la Top Gun 2!

Chiar este nevoie de o continuare la Top Gun...

Animale de companie

Top 10 rase de caini hipoalergenice

Pentru multe persoane care sufera de alergii, ...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Sfaturi importante daca ai decis sa iti organizezi singura nunta

Cea mai frumoasa zi din viata unei femei este si evenimentul cel mai greu de organizat, pentru ca trebuie sa intruneasca atatea detalii importante. Poate parea coplesitor sa pui la punct fiecare aspect al serii in care petreci alaturi de cei dragi casatoria, insa daca nu vrei sa apelezi la un organizator cu experienta, nu iti face griji, vei putea face singura tot ce tine de...