Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Friptura de curcan cu ierburi pentru Craciun

Publicat: 06.12.2011

retete pentu Craciun, retete friptura curcan, retete deosebite craciun, retete simple, retete delicioase craciun, friptura curcan craciun


Daca dinr-un motiv sau altul nu te prea incanta gandul de a pregati o friptura de porc pentru seara de Craciun, poti incerca sa o inlocuiesti cu aceasta reteta de friptura de piept de curcan, in stilul american care a inceput sa prinda si la noi in ultima perioada. Aceasta reteta de friptura de curcan cu ierburi pentru Craciun este o reteta foarte simpla si absolut delicioasa, pentru ca umplutura de sub piele pastreaza carnea delicata si suculenta.

Ingrediente pentru friptura de curcan cu ierburi pentru Craciun
(pentru 8 portii)
- 150 g unt nesarat, plus suplimentar pentru ungere
- 5 frunze de dafin
- 4 felii de paine fara coaja, rupte in bucati
- 1 ceapa, tocata
- 1 linguri de coaja de lamaie rasa fin
- 1 lingura de cimbru
- 1 / 3 ceasca frunze de patrunjel, tocate
- 6 frunze de salvie, tocate
- 3-4 catei de usturoi, curatati si tocati mare
- un piept de cca 1,5 - 2 kilograme de curcan cu piele si nedezosat

Cum faci friptura de curcan cu ierburi pentru Craciun
- Preincalzeste cuptorul la 180 ° C (foc mediu la gaz) si unge cu grasime un vas mare de copt. Pune untul si 3 frunze de dafin intr-o tigaie mica la foc mediu, pana se topeste si apoi ia tigaia de pe foc.
- Amesteca painea, ceapa, coajade lamaie, ierburile si usturoiul intr-un robot pana la omogenizare. Asezoneaza bine cu sare si piper si apoi adauga jumatate din untul topit (lasa frunzele de dafin in tigaie) si amesteca pana cand ai o pasta grosiera. Lasa umplutura pentru reteta de pentru friptura de curcan cu ierburi pentru Craciun sa se raceasca.
- Cu grija baga-tidegetele sub pielea curcanului pentru a forma un buzunar, avand grija sa nu se rupa piele. Introdu usor umplutura intre piele si carne, imprastiind-o uniform asi apoi sigileaza in 5 - 6 locuri cu sfoara de bucatarie sau scobitori
- Aseaza frunzele de dafin ramase intr-un vas de copt si pune curcanul peste ele. Unge curcanul cu o pensula cu jumatate din restul de unt cu aroma de dafin din tigaie si asezoneaza cu sare si piper. Da friptura la cuptor pentru 25 de minute, apoi scoate-o si unge-o cu restul de unt. Coace pentru pentru inca 35-40 minute pana devine aurie si daca o intepi, sucul iesit este clar. Acopera cu folie de aluminiu si las-o sa se odihneasca pentru 15 minute, apoi feliaza in strat gros si se serveste pentru friptura de curcan cu ierburi pentru Craciun cu muraturi.
Smecherie: Poti pregati carnea pentru friptura de curcan cu ierburi pentru Craciun cu doua zile inainte si sa o pastrezi in figider, intgr-o punga bine inchisa, urmand sa o bagi la cuptor in Ajun. Asa va iesi mai parfumata si mai frageda, in plus, nu vei fi nevoita sa stai mult in bucatarie in Ajunul Craciunului.

Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Gastronomie

Tocana de cartofi de post

Post sau nu, toti am mancat inca din copilarie ...

Celebs & Style

Ricky Martin se casatoreste cu Carlos Gonzales Abella

In urma cu aproape doi ani, in martie 2010,&nbs...

Divertisment

Ghidul astrologic

Revista Felicia ofera impreuna cu editia din 2...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Cum alegi tinuta de nasa pentru nunta

Ti s-a propus sa fii nasa, insa nu stii ce tinuta este potrivita pentru acest eveniment? Trebuie sa ai in vedere ca nasii sunt cei mai importanti in cadrul unei nunti, dupa miri, bineinteles. Astfel, toate privirile vor fi atintite asupra ta. Iata cateva modele de rochii de seara