Gastronomie -> Fursecuri cu nuca de cocos

Moda Frumusete Galerie de Moda Produse
Horoscop Mirese si Nunti Celebs & Style Posta Redactiei
Dieta Montignac Regim si Diete Fitness Sanatate
Familie Bebelusi si Copii Animale de companie Casa si Gradina Sarcina
Gastronomie Retete de Slabire
Calatorii si Vacante Cultura Divertisment Povesti
Cariera Personalitati Psihologie Societate Editorial

Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Fursecuri cu nuca de cocos

Publicat: 02.12.2008

Posteaza pe:

dulciuri craciun revelion paste on omastica zi de nastere sarbatori reteteIn fiecare an se fac fursecuri cu arome diferite, pentru ca la fiecare sarabatoare din viata noastra simtim nevoia sa ne indulcim. Iti prezentam mai jos o reteta de Fursecuri cu nuca de cocos care va placea tuturor.

Categorie: Retete de dulciuri
Bucatarie: romaneasca
Timp preparare: o ora si jumatate
Evenimente:  Retete pentru Craciun, Revelion, onomastici si zile de nastere


Ingrediente:
Pentru aluat:
500 g faina alba, 1 praf de copt, 1/4 lingurita sare, 1 pachet de unt nesarat sau margarina, 1 cana zahar tos, 2 oua, 1 esenta vanilie, 100 g nuci sau alune macinate, hartie de copt

Pentru crema:
1 plic praf budinca cu gust de vanilie, 4 linguri zahar, 500 ml lapte, 1 plic geletina, 2 linguri rom sau coniac, 100 g cocos razuit, 150 g unt, 50 g ciocolata pentru ornat sau zahar granulat colorat

Mod de preparare:
Se cerne faina, se lasa untul sa se inmoaie apoi se freaca cu mixerul spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga treptat ouale batute, laptele, nucile si faina amestecata cu praful de copt. Cu mana data prin faina, se framanta un aluat potrivit de tare, se umple un sprit cu aluat, se pun fursecuri pe tava, tapetata cu hartie. Se coc la foc mijlociu timp de 15 minute. Se pune gelatina in 100 ml de lapte rece la inmuiat, se prepara budinca conform retetei de pe ambalaj. Se ia vasul cu budinca de pe foc, se adauga rom, 50 g nuca de cocos, gelatina topita si se omogenizeaza. Untul frecat spuma se incorporeaza cu lingura in budinca racotita, apoi se da totul la frigider cam 20 minute. Se unesc cate 3 fursecuri si se trec prin nuca de cocos.


Nota (5 / 5) Noteaza

Posteaza pe:

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Nume
Email (nu va fi vizibil)
Comentarii postate (0)

Gastronomie

Reteta de strudel cu mere

O nemaipomenita reteta potrivita anotimpului de...

Gastronomie

Chec-aperitiv din carne tocata

Vi s-a intamplat sa aveti prin frigider sau con...

Celebs & Style

Jennifer Aniston si George Clooney, impreuna intr-un avion privat

Poate ca acest zbor va fi mers putin mai bine....

Dieta Montignac

Cartofii in Dieta Montignac

Daca ne gandim ca banalii cartofi contin o goaz...

Dieta Montignac

Painea in Dieta Montignac

In Dieta Montignac nu este permis consumul de ...

Newsletter elady

Rochii de mireasa 2016 Legends by Romona Keveza

Rochii de mireasa 2016 modele din colectia Legends by Romona Keveza

Vezi Galeria

Mirese si Nunti

Cateva lucruri despre planificarea nuntii

Pana la un punct e greu de spus si ma indoiesc ca a facut cineva o statistica pe tema asta. Dar, din experienta mea de wedding planner, am tras cateva concluzii despre implicarea mirilor si a celor apropiati in planificarea si desfasurarea nuntii.

Fii la curent cu ultimele noutati.
Inscrie-te in newsletter pentru a primi informatii despre ultimele articole aparute!
Nume
Adresa de email
Introduceti codul afisat in imaginea din partea stanga:
Inscrie-te la alertele eLady pentru a afla noutatile imediat ce acestea au aparut!
Adresa de email
Nume
Animale de companie
Bebelusi si Copii
Calatorii si Vacante
Cariera
Casa si Gradina
Celebs & Style
Cultura
Dieta Montignac
Divertisment
Editorial
Familie
Fitness
Frumusete
Gastronomie
Horoscop
Mirese si Nunti
Moda
Personalitati
Povesti
Produse
Psihologie
Regim si Diete
Relatii & Sex
Retete de slabire
Sanatate
Sarcina
Societate
inchide
Fii la curent cu ultimele noutati.
Inscrie-te in newsletter pentru a primi informatii despre ultimele articole aparute!