Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Hamburgeri de fasole

Publicat: 05.04.2016

Hamburgeri de fasole, retete de post, retete vegan, retete vegetariene, retete usoare, reteta bugher de post, retete simple de post, retete felul doi, retete usoare, retete vegan, retete vegetariene, retete testate, retete ieftine


Te-ai gandit vreodata ca poti face hamburgeri (chiftele) din fasole?
In mod sigur nu, dar bugerii din fasole se fac repede, sunt deliciosi si pot fi o gustare de post (vegan) pe care o poti lua si la serviciu cu usurinta in perioadele in care tii post (inainte de Paste sau de Craciun sau in zilele de post de peste an).
Hamburgerii de fasole sunt o mancare care poate fi consumata si de catre cei vegan si de catre vegetarieni. Uite ce usor se fac!

Hamburgeri de fasole: Ingrediente
- 1 ceapa mare, curatata si apoi taiata maruntel
- ulei pentru prajit
- 6 catei de usturoi taiati mic
- sare
- piper proaspat rasnit
- 2 morcovi curatati si apoi rasi pe razatoarea mica
- 1 lingurita de chimion macinat
- 1/2 lingurita de coriandru macinat
- 1/2 lingurita de praf de chili
- 1/4 lingurita de fulgi de ardei iute (cayenne)
- 2 cutii  de 800 grame de fasole neagra, scurse bine de apa, pasate cu presa de facut piure de cartofi
- 1 lingura de sos de soia
- 90 de grame de faina de ovaz

Hamburgeri de fasole: Cum se fac
Curata, taie si rade legumele. Desfa 2 cutii mari de fasole neagra, scurge-le foarte bine de apa si pune fasolea intr-un bol. Cu ajutorul unei prese de facut piure sparge-o bine de tot si lasa deoparte.
Pune o tigaie cu putin ulei (cam 2-3 linguri) pe foc si asteapta sa se inferbante. Adauga ceapa si usturoiul si amesteca. Adauga apoi piperul proaspat rasnit, amesteca, pune morcovul ras si amesteca si lasa sa se dea un unda. Adauga apoi  1 lingurita de chimion macinat,  1/2 lingurita de coriandru macinat,  1/2 lingurita de praf de chili, 1/4 lingurita de fulgi de ardei iute (cayenne) si amesteca bine, la foc foarte mic pentru inca 4-5 minute. Rastoarna apoi peste fasole, pune o lingurita de sos de soia si amesteca bine. Apoi pune 90 grame de faina de ovaz si framanta bine "aluatul" pana se omogenizeaza frumos. Formeaza bugherii de fasole si pune-i pe o tava pe care o bagi la congelator pentru 30 de minute. Scoate-i apoi din congelator, unge o tigaie nonaderenta cu putin ulei si pune burgerii unul cate unul la prajit, pana capata o culoare frumoasa de rumenit (cca 3 minute). Intoarce-i si pe cealalta parte. Pune apoi  bugerii din fasole in chifla cu rosie, salata verde si ceapa taiata. Pofta buna!
Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Gastronomie

Tort special cu fructe uscate si nuci pentru Craciun

Cautati un tort cu un gust unic pentru Craciun?...

Gastronomie

Biscuiti cu lamaie

Daca va place aroma de lamaie, nu trebuie sa ra...

Bebelusi si Copii

Camera copilului nu e dormitorul conjugal (pro si contra)

De cand ai devenit mama, bebelusul tau iti capt...

Bebelusi si Copii

Comunicarea dintre parinte si copil

Daca copii se simt iubiti ei devin mai receptiv...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Fotografii de nunta - Cum faci sa ramai cu cele mai frumoase amintiri

O nunta implica astazi mai multe decizii de luat, mai multe lucruri de pus la punct si mai multe tendinte. Asadar, intra in discutie subiecte precum candy bar, aranjamente florale, spectacol artistic cu dansatori, marturii...