Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Legume umplute in stil grecesc

Publicat: 17.09.2012

Retete grecesti, retete de post, legume umplute la cuptor, retete in stil grecesc, retete originale din Grecia, retete mancaruri grecesti, retete vegetariene, retete fara carne, mancaruri la cuptor, retete mediteraneene, retete felul doi, retete de vara, retete de toamna


Bucataria greceasca este o bucatarie savuroasa, pline de retete satioase, cu iz oriental si arome minunate! eLady iti propune mai jos o reteta de legume umplute in stil grecesc care este si o reteta de post, daca nu o consumi cu branza.

Legume umplute in stil grecesc: Ingrediente
- 6 rosii coapte mari
- 4 ardei grasi
- 4 dovlecei mici
- 2-3 cartofi
- 2 linguri ulei de masline
- 1 ceapa mica, tocata fin
- 2 catei de usturoi, zdrobiti
- 150g orez cu bobul lung
- 1 legatura de marar tocat fin
- sare si piper dupa gust
- un varf de cutit de zahar
- patrunjel si busuioc (optional)

Legume umplute in stil grecesc: Cum se fac
Spala bine toate legumele. Taie capace rosiilor (tai o felie groasa de circa 2 cm din partea de sus a fiecarei rosii si pastreaza-le. Fa acelasi lucru cu ardeii si dovleceii. Scoate pulpa din rosii si pastreaza numai pulpa rosiilor. Curata ardeii de nervuri si seminte ca pentru reteta de ardei umpluti de post.
Incalzesti apoi uleiul de masline intr-o tigaie medie. Adaugi ceapa si usturoiul si le gatesti la foc mediu, pana se inmoaie, dar nu se rumenesc.
Adauga pulpa de rosii in tigaie, dai focul mai mare, si se fierbi la foc vioi, amestecand ca sa nu se lipeasca, timp de aproape 10 minute, pana cand amestecul este ingrosat. Asigurati-va ca exista inca lichid in tigaie si daca nu mai e, pune putina apa firbinte.
Se amesteca apoi in tigaie orezul si mararul, se acopera cu un capac si se lasa sa se gateasca la foc mic timp de aproximativ 10 minute, pana cand orezul este doar pe jumatate fiert.. Adauga sare si piper dupa gust si un varf de cutit de zahar (ca sa taie din aciditatea rosiilor).
Incalzeste cuptorul la 190 ° C (foc mediu spre vioi la cuptorul cu gaz).
Pune rosiile scobite, ardei si dovleceii intr-un vas termorezistent uns usor cu ulei si umple toate legumele cu amestecul de orez. Pune apoi capacele legumelor.
Se taie cartofii si se aranjeaza intre legume umplute. Toaca doua rosii coapte in blender, adauga ceva apa, putin ulei de masline, putina sare si pune sosul printre legume.
Coace legumele umplute in stul grecesc in cuptor pentru 35-40 minute, pana cand rsunt gata si usor rumenite si orezul este fiert.
Decoreaza farfuriile cu frunze de busuioc sau patrunjel inainte de consum. Legumele umplute in stil grecesc se mananca cu branza feta si paine
taraneasca proaspata.
Pofta buna!

Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 1.

Comentarii postate (1)
Ramona_sm - 15/10/2012

yuuum, am o poooftaaaaa

Gastronomie

De ce ai nevoie pentru ca gatitul sa ti se para simplu

Gatitul poate parea o sarcina complicata si des...

Gastronomie

Biscuiti cu lamaie

Daca va place aroma de lamaie, nu trebuie sa ra...

Calatorii si Vacante

Maroc: Sfaturi de calatorie

Daca doriti sa mergeti intr-un sejur in Maroc a...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Cum sa te imbraci cu stil la o nunta in sezonul rece? Inspira-te cu cele mai elegante tinute pentru un astfel de eveniment

Cand clopotele nuptiale incep sa rasune in aerul rece al iernii, participarea la o nunta devine o provocare vestimentara inspirata de echilibrul dintre stil si confort. In sezonul rece, alegerea unei tinute pentru o astfel de ocazie necesita atentie la detalii si un spirit practic...