Legume umplute in stil grecesc
Publicat: 17.09.2012
Etichete:
Bucataria greceasca este o bucatarie savuroasa, pline de retete satioase, cu iz oriental si arome minunate! eLady iti propune mai jos o reteta de legume umplute in stil grecesc care este si o reteta de post, daca nu o consumi cu branza.
Legume umplute in stil grecesc: Ingrediente
- 6 rosii coapte mari
- 4 ardei grasi
- 4 dovlecei mici
- 2-3 cartofi
- 2 linguri ulei de masline
- 1 ceapa mica, tocata fin
- 2 catei de usturoi, zdrobiti
- 150g orez cu bobul lung
- 1 legatura de marar tocat fin
- sare si piper dupa gust
- un varf de cutit de zahar
- patrunjel si busuioc (optional)
Legume umplute in stil grecesc: Cum se fac
Spala bine toate legumele. Taie capace rosiilor (tai o felie groasa de circa 2 cm din partea de sus a fiecarei rosii si pastreaza-le. Fa acelasi lucru cu ardeii si dovleceii. Scoate pulpa din rosii si pastreaza numai pulpa rosiilor. Curata ardeii de nervuri si seminte ca pentru reteta de ardei umpluti de post.
Incalzesti apoi uleiul de masline intr-o tigaie medie. Adaugi ceapa si usturoiul si le gatesti la foc mediu, pana se inmoaie, dar nu se rumenesc.
Adauga pulpa de rosii in tigaie, dai focul mai mare, si se fierbi la foc vioi, amestecand ca sa nu se lipeasca, timp de aproape 10 minute, pana cand amestecul este ingrosat. Asigurati-va ca exista inca lichid in tigaie si daca nu mai e, pune putina apa firbinte.
Se amesteca apoi in tigaie orezul si mararul, se acopera cu un capac si se lasa sa se gateasca la foc mic timp de aproximativ 10 minute, pana cand orezul este doar pe jumatate fiert.. Adauga sare si piper dupa gust si un varf de cutit de zahar (ca sa taie din aciditatea rosiilor).
Incalzeste cuptorul la 190 ° C (foc mediu spre vioi la cuptorul cu gaz).
Pune rosiile scobite, ardei si dovleceii intr-un vas termorezistent uns usor cu ulei si umple toate legumele cu amestecul de orez. Pune apoi capacele legumelor.
Se taie cartofii si se aranjeaza intre legume umplute. Toaca doua rosii coapte in blender, adauga ceva apa, putin ulei de masline, putina sare si pune sosul printre legume.
Coace legumele umplute in stul grecesc in cuptor pentru 35-40 minute, pana cand rsunt gata si usor rumenite si orezul este fiert.
Decoreaza farfuriile cu frunze de busuioc sau patrunjel inainte de consum. Legumele umplute in stil grecesc se mananca cu branza feta si paine taraneasca proaspata.
Pofta buna!
Sursa: Copyright © eLady.ro - Legume umplute in stil grecesc
Comentarii postate (1)
Ramona_sm - 15/10/2012
yuuum, am o poooftaaaaa
Adauga un comentariu pentru acest articol.
Vezi toate
comentariile
Gastronomie
De ce ai nevoie pentru ca gatitul sa ti se para simplu
Gatitul poate parea o sarcina complicata si des...
Cele mai citite
Celebs & Style
O actrita din serialul Game of Thrones lucreaza ca escorta in viata de zi cu zi
Realitatea bate de multe ori filmul. Un exemplu...
Calatorii si Vacante
De ce este indicat sa apelezi la servicii de inchirieri masini in loc sa iti cumperi un autoturism
Sa apelezi la o companie de inchirieri masini p...
Articole importante
In forum despre Gastronomie
Newsletter elady
Mirese si Nunti
Cum sa te imbraci cu stil la o nunta in sezonul rece? Inspira-te cu cele mai elegante tinute pentru un astfel de eveniment
Cand clopotele nuptiale incep sa rasune in aerul rece al iernii, participarea la o nunta devine o provocare vestimentara inspirata de echilibrul dintre stil si confort. In sezonul rece, alegerea unei tinute pentru o astfel de ocazie necesita atentie la detalii si un spirit practic...
Frumusete - Ultimele Articole
- Ce trebuie sa ai in trusa de machiaj pentru a contura un look perfect de Revelion
- Cum poti obtine aspectul perfect al obrajilor cu ajutorul chirurgiei estetice?
- Sprancene de vedeta? Afla tot ce te-ar putea interesa despre dermopigmentarea sprancenelor
- Totul despre bazele Rubber Gummy de la Pearl Nails
- Cum sa obtii un abdomen plat: liposuctia poate fi solutia de care ai nevoie