Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Mere coapte in cuptor

Publicat: 30.01.2013

Deserturi usoare, retete simple de desert, retete ieftine pentru desert, retete cu mere, deserturi rapide, retete rapide, retete pentru incepatori, gatit pentru incepatoare


Mere coapte...Mmmm, numai cand te gandesti la mirosul merelor coapte in cuptor parca iti lasa gura apa, nu-i asa? Si daca ai sti si cat de simplu se fac! Daca ti se anunta musafiri si nu esti pregatita, poti face un desert sofisticat si gustos in doi-timpi si trei miscari! Copiii vor adora merele coapte servite cu inghetata de vanilie, iar adultii isi vor linge degetele ca si cand ar avea iar varsta gradinitei! Iata de simplu e si cum poti face si tu mere coapte la cuptor, absolut fenomenale!

Ingrediente pentru desertul cu mere coapte si inghetata de vanilie
- 4 mere mari
- 12 linguri de zahar brun
- 1 lingurița scortisoara
- 1 varf de cutit de nucsoara
- O jumatate de cana de miez de nuca, tocat
- 50 de grame de stafide
- 5 linguri de unt
- un praf de scorisoara pentru ornat (optional)
- 4 globuri de inghetata de vanilie
- cca 150-200 ml apa clocotita

Cum se fac merele coapte
- Preincalzeste cuptorul la 200 de grade (foc mare la cuptorul cu gaz).
- Scobesteti merele cu cutitul, in asa fel incat sa scoateti semintele si sa formati in ele un fel de bol natural, fara a le sparge la fund.
- Intr-un castron mic, amesteca zaharul brun, nucile zdrobite, stafidele, scortisoara, nucsoara si 4 linguri de unt inmuiat (la reteta de mere coapte trebuie sa folosesti unt cu 65% grasime lasat cateva ore la temperatura camerei).
- Pune o lingura de unt intr-o tava mica, in care veti pune merele la cuptor.
- Umple merele cu amestecul de nuca si mirodenii.
- Toarna apa fierbinte in vasul de copt, apoi aseaza incet merele umplute.
- Presara putin zahar peste fiecare mar in parte.
- Coace merele in cuptorul preincalzit, 40-50 minute la 180 de grade, pana cand se inmoaie si incep sa se zbarceasca usor si apa s-a evaporat de tot si sosul lasat incepe sa se caramelizeze.
- Sc
oate merele din tava, imparte-le pe farfurii, imparte sosul ramas in tava si serveste-le cu cate un glob de inghetata de vanilie. Delicios!

Pofta buna!
Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Gastronomie

Prajitura cu cirese, visine, martipan si ciocolata

O prajitura de vara care se face cat ai zice &q...

Gastronomie

Sarmale de post in foi de varza murata

Sarmale... "Miroase a sarmale peste muntii...

Calatorii si Vacante

Norvegia

Acum vreo 2 ani, intr-o superba zi de vara, am ...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Fotografii de cununie civila in epoca digitala - schimbari din industrie

Alegerea de a lucra impreuna cu un fotograf pentru cununia civila a devenit in ultimele decenii unul dintre cele mai frumoase moduri prin care poate fi imortalizat un moment important in viata unui cuplu. Tot mai multe persoane cauta servicii de fotografie pentru cununia civila...