Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Piure de conopida

Publicat: 27.08.2015

pire de conopida, reteta de piure de conopida, piure de conopida, garnituri pentru fripturi, retete de garnituri
Am dori sa-ti aratam cum poti folosi anumite ingrediente interesante si gustoase pentru a-ti face masa sa straluceasca de originalitate si gusturi noi. Aceste preparate nu numai ca dau valente noi mancarurilor tale preferate, dar sunt si usor de preparat si economice. In plus, se bazeaza pe legume ce se gasesc din abundenta in piete si supermarket-uri in aceasta perioada: conopida, varza si usturoi.

Simplul fapt ca aceste legume sunt banale (si se gasesc peste tot in acest anotimp) nu inseamna ca preparatul pe care ti-l recomandam astazi este si el banal si plictisitor. Din contra. De fapt, este foarte special. Sa luam reteta pe baza de conopida pe care am ales-o pentru astazi: la inceput, invitatii tai vor crede ca ai preparat piure de cartofi. Mai apoi, vor obseva bucatelele colorate (verdele intens al telinei, arpagicului si patrunjelului) stralucind in farfurie, iar cand vor gusta, vor fi atat de surprinsi de aroma incat s-ar putea sa nu stie exact ce este. Dar totul este de fapt un simplu piure de conopida.

Reteta de piure de conopida pentru zile de sarbatoare
- 1 o conopida mare
- 1 ceapa foarte mica
- 1/4 morcov mic
- 2 catei de usturoi, curatati si tocati marunt
- 1 ceasca de supa de legume
- 2 linguri de unt
- 1/2 ceasca de smantana
- 1/4 lingurita de sare
- 1/4 lingurita de zahar (optional)
- Sare si piper negru, macinat, dups gust
- Fire arpagic proaspat, tocat, si patrunjel tocat, fie tarhon sau cimbru proaspat


Reteta de piure de conopida pentru zile de sarbatoare: Cum se face
1. Pune jumatate de litru de supa la foc iute intr-o oala mai mica, adauga morcovul taiat bucatele si o ceapa tocata marunt si lasa sa fiarba pana legumele sunt gata, moi.

2. Ia conopida, taie-i tulpina din partea de jos si apoi desfa florile separat, in bucati mici. Pune-le intr-o oala de supa impreuna cu un sfert de lingurita de sare si zahar (daca vrei sa pui zahar), usturoiul si o ceasca de supa de pui (si pune cu lingura si bucatelele de morcov si ceapa). Pune oala pe foc pana incepe sa fiarba incet si las-o acolo, fara capac, pana cand conopida se inmoaie (cam 10 minute). Dupa asta nu ar trebui sa mai ramana prea multa supa in oala, dar, daca a ramas, scurge-o afara.

3. Adauga smantana si untul si omogenizeaza la fel cum faci cu piureul de cartofi. Gusta si adauga sare sau piper si apoi pune arpagicul si patrunjelul tocat, tarhonul sau cimbrul deasupra si gata! Tocmai ai preparat o garnitura excelenta pentru aproape orice meniu de sarbatoare si probabil ca nu a durat mai mult de 15 minute. Pofta buna!

Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Gastronomie

Carnati de casa (cu sau fara mat)

In mod sigur va plac carnatii, dar cei din come...

Gastronomie

Reteta de aluat fraged ca in Ardeal

Aluatul fraged ne-a incantat de multe ori in co...

Celebs & Style

Leonardo DiCaprio s-a despartit de Erin Heatherton

Cunoscutul si apreciatul actor american Leonar...

Divertisment

Feng Shui in 10 lectii simple

Feng Shui, veche arta chinezeasca a decorarii ...

Divertisment

Cincizeci de umbre descatusate de E. L. James

Aseara am terminat cel de-al treilea volum al...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Ce simte o femeie cand imbraca rochia de mireasa?

Tocmai ce ai fost ceruta in casatorie si urmeaza sa-ti faci planuri in ceea ce priveste organizarea evenimentului? Urmeaza un parcurs anevoios, dar frumos in acelasi timp, mai ales ca urmeaza sa te unesti pe vesnicie cu sufletul tau pereche.