Gastronomie -> Prajitura Radiera

Moda Frumusete Galerie de Moda Produse
Horoscop Mirese si Nunti Celebs & Style Posta Redactiei
Dieta Montignac Regim si Diete Fitness Sanatate
Familie Bebelusi si Copii Animale de companie Casa si Gradina Sarcina
Gastronomie Retete de Slabire
Calatorii si Vacante Cultura Divertisment Povesti
Cariera Personalitati Psihologie Societate Editorial

Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Prajitura Radiera

Publicat: 02.12.2008

Posteaza pe:

prajitura radiera,prajitura radiera, prajituri unguresti, prajituri deosebite, prajituri fara coacere, prajitura fara cpacere, prajituri cremoase, prajituri colorate, prajituri pentru ocazii


Categorie: Retete de dulciuri
Bucatarie: ungureasca
Timp preparare: doua ore si jumatate
Evenimente: Retete pentru Craciun, Revelion, onomastici si zile de nastere

Prajitura radiera este o prajitura ungureasca deosebita. O reteta usoara, fara coacere, cu un rezultat foarte aspectuos si gustos. Chiar merita sa o incerci! Numele i se trage de la faptul ca prajitura radiera chiar seamana cu o guma de sters.

Ingrediente pentru prajitura radiera

6 oua (separate 3 cu 3, iairasi 3 galbenusuri si 3 albusuri x 2 ori), 17 linguri de zahar pudra, 3 plicuri de zahar vanilat, 4 plicuri de gelatina, 2 linguri de cacao, 200 ml de sirop de zmeura sau jell-o de zmeura, 400 ml frisca lichida (se poate si putin mai multa).

Cum se face stratul galben
3 albusuri se bat spuma
3 galbenusuri, 5 linguri zahar pudra, 1 pachet de zahar vanilat se freaca pana se obtine o crema albicioasa
Topim 1 plic de gelatina in 150ml apa fierbinte.
Se incorporeaza apa cu gelatina peste galbenusuri, apoi se adauga si albusurile
Se toarna intr-o forma de 23x35cm (poate fi si mai mica sau de ce nu? rotunda) si se da la rece pentru 30 de minute (sau la congelator pentru 15 minute)

Cum se face stratul maron
Acelasi procedeu ca la stratul galben, insa cu galbenusurile amestecam si cacaoa
Se lasa putin la racorit apoi se toarna peste crema galbena si iar se da la rece pentru 30 de minute

Cum se face stratul alb
400 ml frisca lichida se bat cu 7 linguri de zahar pudra si cu un pachet de zahar vanilat
Aceeasi figura cu dizolvarea gelatinei
Se incorporeaza gelatina in frisca
Se toarna peste stratul maron si se da la rece pentru timpul indicat mai sus

Cum se face stratul  roz
200 ml de sirop de zmeura se toarna peste al 4-lea plic de gelatina si se toarna peste stratul alb apoi se da la rece... si ne mai odihnim si noi.

©Hilda Tudor


Nota (4 / 5) Noteaza

Posteaza pe:

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Nume
Email (nu va fi vizibil)
Comentarii postate (0)

Gastronomie

Supa de pasare cu taietei de casa

Incearca reteta noastra sanatoasa de supa de pa...

Gastronomie

Tocanita de post cu ciuperci

Perioada postului nu este chiar asa de dificila...

Celebs & Style

Kristen Stewart si Kat Von D: Gemenele din rochiile Derek Lam

O rochie care sa fie serioasa eleganta in acel...

Regim si Diete

Sfaturi ca sa slabesti mancand ce vrei

Nu-i asa ca le invidiezi pe prietenele tale car...

Regim si Diete

Sfaturi de nutritie pentru silueta ideala

Mai este putin si se va termina si acest an in ...

Newsletter elady

Moda Toamna 2017 colectia Louis Vuitton

Colectia Louis Vuitton pentru sezonul toamna, moda 2017

Vezi Galeria

Mirese si Nunti

Rochii de mireasa de la Best Bride - alegerea perfecta!

Ziua nuntii este momentul zero, in care femeile poarta o rochie unica, special aleasa pentru nunta. Rochia de mireasa este in centrul atentiei pe tot parcursul ceremoniei, este un simbol imaculat al puritatii si al sinceritatii sentimentelor.

Fii la curent cu ultimele noutati.
Inscrie-te in newsletter pentru a primi informatii despre ultimele articole aparute!
Nume
Adresa de email
Introduceti codul afisat in imaginea din partea stanga:
Inscrie-te la alertele eLady pentru a afla noutatile imediat ce acestea au aparut!
Adresa de email
Nume
Animale de companie
Bebelusi si Copii
Calatorii si Vacante
Cariera
Casa si Gradina
Celebs & Style
Cultura
Dieta Montignac
Divertisment
Editorial
Familie
Fitness
Frumusete
Gastronomie
Horoscop
Mirese si Nunti
Moda
Personalitati
Povesti
Produse
Psihologie
Regim si Diete
Relatii & Sex
Retete de slabire
Sanatate
Sarcina
Societate
inchide
Fii la curent cu ultimele noutati.
Inscrie-te in newsletter pentru a primi informatii despre ultimele articole aparute!