Gastronomie -> Prajitura cu ness pentru Craciun

Moda Frumusete Galerie de Moda Produse
Horoscop Mirese si Nunti Celebs & Style Posta Redactiei
Dieta Montignac Regim si Diete Fitness Sanatate
Familie Bebelusi si Copii Animale de companie Casa si Gradina Sarcina
Gastronomie Retete de Slabire
Calatorii si Vacante Cultura Divertisment Povesti
Cariera Personalitati Psihologie Societate Editorial

Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Prajitura cu ness pentru Craciun

Publicat: 20.12.2008

Posteaza pe:

retete prajituri craciunIti prezentam o reteta de prajitura cu ness pentru seara de Craciun cu care ii vei uimi atat invitatii, cat si pe cei dragi.

 

 

 

Prajitura cu ness pentru Craciun este o reteta simpla, dar care iti va pune in valoare talentul in arta culinara.





Prajitura cu ness pentru Craciun este ideala atat pentru masa din seara de Craciun, cat si pentru noaptea de Revelion.

Ingredientele necesare pentru prajitura cu ness pentru Craciun:

  • 1 litru frisca lichida
  • 500 - 750ml lapte
  • 2 plicuri crema instant cu gust de caramel
  • 1 borcanel mic de ness
  • 600gr biscuiti populari (obisnuiti)
  • 15 – 18 linguri zahar
  • 6 bucati folie de plastic mai groasa (celofan)

Mod de preparare:
Intr-un bol foarte mare se pune frisca lichida. Se adauga plicurile de crema instant, 5 – 6 linguri de zahar, 10-15 linguri de ness (dupa gust) si se amesteca cu mixerul la viteza mica intai, iar apoi la viteza maxima pana se ingroasa.
Se adauga treptat laptele (atat cat este necesar) pana cand crema devine pufoasa (crema nu trebuie sa fie foarte tare).
Intr-o cratita se pune apa si se da la foc. Cand aceasta s-a fiert se adauga 10-12 linguri de zahar si restul de ness. Se fierbe in continuare pentru inca 1 – 2 minute.
Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca atat cat sa iti permita sa inmoi biscuitii fara sa te arzi la degete (siropul trebuie sa fie cat mai fierbinte).
Se intinde pe masa o folie de plastic pe verticala. Pentru fiecare portie din prajitura ai nevoie de 18 biscuiti. Biscuitii se inmoaie in siropul de ness. Se aseaza 3 biscuiti pe orizontala, iar restul de biscuiti sub, pe verticala.

Pe randul de biscuiti din mijloc se pune cate o lingura plina cu crema (cate o lingura de crema pe fiecare biscuit). Tinand de celofan se ridica usor randurile de biscuiti din exterior si se lipesc de crema pentru a forma un triunghi plin de crema la mijloc.
Se repeta operatiunea si pentru celelalte prajituri.
Triunghiurile se pun pe o tava de plastic sau pe un fund de lemn suficient de lung.
Se dau la frigider pentru 2-3 ore.
Se scot triunghiurile de la frigider. Pe aceasi tava se vor lasa prajiturile si dupa scoaterea celofanului. Partea de celofan ramasa in afara se intoarce pe sub triunghiuri. Se scoate cu mare atentie avand grija sa nu stricati triunghiurile.
Dupa indepartarea celofanului, prajiturile se imbraca cu crema ramasa, se orneaza cu cacao sau cu ciocolata (rasa sau topita) si se dau din nou la frigider.
Pentru design, taiati prajitura cu ness pentru Craciun in diagonala si serviti. Este delicioasa, iar succesul dumneavoastra este garantat.
Pofta buna!


Nota (0 / 5) Noteaza

Posteaza pe:

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 4.

Nume
Email (nu va fi vizibil)
Comentarii postate (4)
Anastasia - 28/06/2009

Sa fiu sincera mi-a placut ingredientele pentru aceasta prajitura ,insa n-am inteles procedeul de lucru cu biscuitii cum se formeaza acest treiunghi ar fi bine daca s-ar putea adauga niste poze din procesul de lucru pentru ca nu mi-i clar nimic!si daca se pot folosi piscoturi ce forma trebuie sa aiba biscuitii ? eu sant din Moldova si nu pricep ce biscuiti ai folosit pentru ca la noi sant alte denumiri .multumesc anticipat daca i-mi vei da o axplicatie !

felicia - 07/12/2009

nici eu nu prea inteleg cum vine aranjarea cu celofanul ,poate feceti un mic film video ca sa vedem clar!va multumesc.

vgjhsdgfktr - 22/04/2011

Curiozitatea ma roade si pe mine,ca nu inteleg cum se fura cu copy & paste retete,fara a se seziza nimeni in legatura cu copyrightul. Sau,altfel,de ce naiba nu e niciun raspuns la intrebaril;e adresate aici? Rusine sa va fie!

eLady - 27/04/2011

Stimate domnule/doamna vgjhsdgfktr (din pacate nu ati uzitat un nume ca sa il putem folosi si nici o adresa de email valida, ci una inexistenta, va rugam sa nu improscati cu noroi fara sens. Reteta de prajitura cu ness pentru Craciun este o reteta de familie a unei prietene a revistei noastre si nu este copiata de nicaieri. Ba, dimpotriva, observam ca alte siteuri au copiat-o de la noi, deci DOAR noi avem voie sa ne suparam ca au fost incalcate drepturile de copyright. O viata linistita va dorim!

Gastronomie

Mancare de gutui de post

Era toamna. O toamna cainoasa, afara era urat, ...

Gastronomie

Reteta de aluat fraged ca in Ardeal

Aluatul fraged ne-a incantat de multe ori in co...

Celebs & Style

Malina Olinescu s-a sinucis

Lumea muzicii romanesti este din nou indoliata...

Produse

Vitaminele Extrem Vit

Somnul diurn este inamicul tau zi de zi.  ...

Produse

Sanosan: bucuria de a fi mamica

Sarcina poate fi o experienţă deosebi...

Newsletter elady

Moda toamna-iarna 2017 Cacharel

Avanpremera colectiei Cacharel pentru moda toamna-iarna 2017

Vezi Galeria

Mirese si Nunti

Cum sa ai o nunta de vis fara sa faci datorii!

In conditiile in care nu dispui intotdeauna de bugetul necesar pentru a organiza o nunta ca in filme, nu este nici pe departe cazul sa te intristezi… cu putina imaginatie si spirit organizatoric, poti avea cea mai originala si mai stilata nunta!Nu iti incepe casnicia cu datorii ramase de la organizarea nuntii. Iata cum sa eviti situatia in care dai enorm de multi bani pe lucruri scumpe care nu iti plac cu adevarat!

Fii la curent cu ultimele noutati.
Inscrie-te in newsletter pentru a primi informatii despre ultimele articole aparute!
Nume
Adresa de email
Introduceti codul afisat in imaginea din partea stanga:
Inscrie-te la alertele eLady pentru a afla noutatile imediat ce acestea au aparut!
Adresa de email
Nume
Animale de companie
Bebelusi si Copii
Calatorii si Vacante
Cariera
Casa si Gradina
Celebs & Style
Cultura
Dieta Montignac
Divertisment
Editorial
Familie
Fitness
Frumusete
Gastronomie
Horoscop
Mirese si Nunti
Moda
Personalitati
Povesti
Produse
Psihologie
Regim si Diete
Relatii & Sex
Retete de slabire
Sanatate
Sarcina
Societate
inchide
Fii la curent cu ultimele noutati.
Inscrie-te in newsletter pentru a primi informatii despre ultimele articole aparute!