Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Reteta austriaca de Tiroler Gröstl

Publicat: 28.09.2016

Reteta austriaca de Tiroler Gröstl,Reteta austriaca de Tiroler Gröstl, Tiroler Gröstl, retete austriece, retete tiroleze, retete de toamna, retete de iarna, retete cu sunca, retete cu cartofi, retete consistente, bucataria austriaca


Cunoscut sub numele de Gröstl tirolez, acest fel de mancare de baza, facut din sunca, ceapa si cartofi este o reteta autentica din Alpi si are un gust minunat cand este servit cu un ou prajit.
Tiroler Gröstl este una dintre mancarurile consistente favorite si foarte apreciate din regiunea de schi si drumetii din Tirol. In mod traditional, acesta este un mod delicios si satisfacator de reutilizare a resturilor de cartofi fierti si de sunca ramase nemancate sau uitate prin frigider. Combinat cu o tigaie separata de Kaiserschmarrn (Clatite rupte), Gröstl-ul tirolez constituie un pranz delicios si foarte consistent, tocmai bun in zilele reci in care faci mult efort fizic.

Reteta de Tiroler Gröstl: Ingrediente
- 1 ½ linguri de ulei de floarea-soarelui sau orice alt ulei vegetal
- 400 gr sunca (bacon) afumata sau sunca fiarta
- 1 ceapa, taiata in bucati
- 500 gr cartofi fierti, taiati in bucati mici
- 1 lingurita de seminte de chimen
- 1 ½ lingurita boia de ardei iute, dulce (daca nu puteti gasi iute sau va place mai putin picant, folositi boia de ardei dulce amestecat cu putin praf de ardei iute)
- o legatura de patrunjel verde, taiat grosier
 
Reteta de Tiroler Gröstl: Cum se face
Se incalzeste uleiul intr-o tigaie mare, apoi se prajesc impreuna sunca si ceapa, timp de 10 minute, pana cand sunca se face aurie.
Se scot sunca si ceapa din tigaie, se pun pe o farfurie si se pun in tigaie bucatelele de cartofi fierti, care se prajesc timp de 10 minute au chiar mai mult, pana se fac si ei aurii.
Se adauga chimenul si boiaua de ardei, se asezoneaza bine cu sare si piper, apoi se prajeste tot timp de un minut, amestecand pentru a se elibera aromele.
Se pun inapoi in tigaie baconul si ceapa, se amesteca si apoi se adauga patrunjelul tocat grosier.
Tiroler Gröstl se serveste fierbinte, traditional direct in tigaie, si - pentru un gust cu adevarat autentic - cu un ou prajit deasupra.
Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Gastronomie

Povestea chirostilor

Cand eram copil, in serile de toamna tarzie si ...

Celebs & Style

Halle Berry va lansa o linie de lenjerie intima

Actrita Halle Berry va lansa in 2015 in magazi...

Horoscop

Horoscop 2015 zodia Leu

Horoscop 2015 LeuAnul 2015 pentru LeuHoroscopul...

Horoscop

Horoscop 2015 zodia Taur

Horoscop 2015 TaurAnul 2015 pentru TaurHoroscop...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Topul celor mai spectaculoase cereri in casatorie

Pentru multi, cererea in casatorie este cat se poate de simpla, transformandu-se chiar intr-un cliseu: un restaurant, un pahar cu sampanie, muzica buna si intrebarea de milioane. Pentru altii insa, aceste momente reprezinta oportunitatea de a-si pune mintea la contributie si de a deveni inventivi.