Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Reteta pentru ulei de ardei iute

Publicat: 02.10.2015

Reteta pentru ulei de ardei iute
Uite ce simplu poti sa iti faci propriul ulei picant! Chinezii spun ca iuteala da dependenta si inclinam sa le dam dreptate. Daca si tu esti o persoana careia ii plac mancarurile picante si iuti, atunci inseamna ca folosesti destul de des ulei iute. Uleiul iute este folosit des in bicataria italana si il gasesti pe mesele restaurantelor italienesti si pizzeriilor cu staif.

Uleiul picant poate fi folosit in retete de paste, fasole, peste, pizza si pentru salate, evident. O salata simpla si banala poate deveni o adevarata explozie de gust prin simpl adaugare a catorva picaturi de ulei de ardei iute! Il poti folosi pentru a sota legumele sau carnea ori pentru a face un sos picant.

In loc sa dai banii pe o marca buna de ulei picant, il poti prepara chiar la tine acasa. Daca te uiti prin piete ai sa vezi ca ardeii iuti sunt destul de ieftini. In afara de ardei, mai ai nevoie de un pic de sare si de ulei vegetal, de care ai la indemana.

Ce nu stiai despre ardeii iuti: Ardeiul iute (numit si chili) are o multime de proprietati binefacatoare pentru organism. Capsaicina, substanta care da iuteala ardeiului favorizezaa secretia de sucuri gastrice si ajuta pentru a usura digestia alimentelor. Capsaicina are proprietati vasodilatatoare deosebite, ajuta la scaderea nivelului de colesterol. Datorita proprietatilor vasodilatatoae este un decongestionant si antiinflamator cu rezultate remarcabile. Ardeii iuti sunt bogati in mod natural in vitamina C si E, dar si in beta-caroten, substanta cunoscuta cu un puternic efect antioxidant. Ardeiul iute este un fungicid natural (omoara ciupercile) si un excelent antibiotic, pentru ca ajuta la omorarea germenilor din organism. Ardeiul iute este folosit si pentru a combate durerile articulare, durerile provocate de reumatism, in febra musculara dar si impotriva durerilor de cap.

Ulei de ardei iute: Ingrediente
- ardei iuti
- ulei vegetal
- un praf de sare
Cumpara, spala si usuca bine cca 400 grame de ardei iuti rosii. Cei mai iuti sunt de obicei de mici dimensiuni, insa nu este obligatoriu. Cand ardeii iuti sunt uscati bine, taie-i marunt si presara-i cu putina sare.

Cum se face uleiul picant : Infuzarea la cald
Intr-o tigaie pune uleiul la incalzit. Cand s-a incalzit - fara sa se arda! - pune ardeii in tigaie si da imediat tigaia deoparte de pe foc.Amesteca si apoi lasa uleiul sa se raceasca bine.
Cand s-a racit de tot, transfera continutul intr-un recipient de sticla. Este gata de a fi consumat imediat.

Cum se face uleiul picant: Infuzarea la rece
Pune ardeii si uleiul intr-un recipient si lasa sa se macereze minim 2 saptamani.
NOTA: Foloseste neaparat manusi cand manipulezi si tai ardeii iuti!
Nota (0 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Gastronomie

Supa-crema de broccoli, conopida si dovlecel

Toata lumea cunoaste efectul benefic pe care il...

Gastronomie

Tocana de cartofi de post

Post sau nu, toti am mancat inca din copilarie ...

Celebs & Style

Mihaela Radulescu este un troll

Pentru prima data de cand a inceput circul medi...

Societate

Cum sa alegeti cadourile potrivite

Exista foarte putini oameni care stiu cu adevar...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Ce simte o femeie cand imbraca rochia de mireasa?

Tocmai ce ai fost ceruta in casatorie si urmeaza sa-ti faci planuri in ceea ce priveste organizarea evenimentului? Urmeaza un parcurs anevoios, dar frumos in acelasi timp, mai ales ca urmeaza sa te unesti pe vesnicie cu sufletul tau pereche.