Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Retete de post: Barcute de vinete

Publicat: 04.03.2015

retete de post, retete vegan, retete vegetariene, retete usoare, retete simple, retete de vara, retete la cuptor, retete usoare retete pentru incepatori


Barcute de vinete umplute: delicioase si perfecte pentru a fi facute in orice ocazie pot fi mancate calde sau reci, servite ca un aperitiv gustos sau drept o garnitura.
Reteta de barcute de vinete umplute este o reteta de post excelenta, care va placea tuturor. Estem de asemeni, o reteta vegan si vegetariana. In perioadele in care nu tineti post, puteti inlocui branza tofu cu parmezan sau cascaval ras.

Retete de post: Barcute de vinete: Ingrediente pentru 4 portii
2 vinete drepte, 2 dovlecei, 1 ardei rosu tocat, 1 morcov mic, 4 catei de usturoi tocati, miezul de vinete tocat, ulei de masline, sare si piper dupa gust, 2 rosii cherry, 100 grame de branza tofu sfarmata cu furculita.

Retete de post: Barcute de vinete: Cum se fac
Infierbantati cuptorul la 200 C. Scobiti pulpa din interiorul vinetelor. Taiat-i cubulete mici si puneti-o deoparte.
Taiati in cubulele mici si amestecati toate legumele, inclusiv pulpa de vinete tocata si rosiile. Infierbanta intr-o tigaie 5 linguri de ulei de masline.
Pune legumele in cu un pic de sare, un pic de piper si lasa-le sa se faca pana devin "al dente" - opreste focul, pentru trebuie sa se coaca mai mult in cuptor.
Opariti apoi barcutele din vinete in apa cu sare pentru 15 secunde. Scoteti-le, lasati-le sa se scurga si tapeteti-le cu servet de hartie de bucatarie pentru a scoate cat mai multa apa din ele, fara a le rupe insa. Ungeti-le cu ulei, asezati-le intr-o tava neaderenta sau tapetata cu hartie de copt, umpleti-le cu amestecul de legume si presarati deasupra branza tofu sfarmata cu furculita.
Dati la cuptor pana cand se formeaza o crusta delicioasa (aproximativ 35 de minute).
Pofta buna!
Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Gastronomie

Reteta de aluat fraged ca in Ardeal

Aluatul fraged ne-a incantat de multe ori in co...

Gastronomie

Tocana de cartofi de post

Post sau nu, toti am mancat inca din copilarie ...

Celebs & Style

Cameron Diaz a facut o noua cucerire

Frumoasa actrita Cameron Diaz nu se linisteste...

Societate

Compresia timpului, compresia respiratiei, compresia vietii

Traim vremuri grele. Nu pentru ca ar fi cele ma...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Urmeaza sa participi la o petrecere de logodna? Iata cateva sfaturi despre tinutele pe care le poti aborda!

Petrecerea de logodna este un eveniment extrem de special atat pentru fericitul cuplu, cat si pentru cei dragi. Cand vine vorba de codul vestimentar adecvat pentru o petrecere de logodna, o ocazie de celebrare a iubirii, acesta poate varia in functie de tema...