Secrete culinare
Publicat: 10.06.2010
Secrete din bucatarie. Sfaturi culinare
- Imediat ce ai preparat sosul pentru friptura, unge-i suprafata fierbinte cu o bucatica de unt, infipta in furculita. Stratul de unt nu va permite sosului sa se usuce si sa formeze deasupra o pojghita.
- Pune in interiorul puiului asezat in tava, pentru fript, un mar taiat in doua. Friptura va capata o aroma deosebita.
- Nu fierbe varza acra in vase de aluminiu sau de fonta nesmaltuita. Preparatul se oxideaza, se innegreste sau, in cel mai bun caz, isi schimba culoarea.
- Pastele fainoase se fierb intr-o cantitate mare de apa clocotita si sarata (la 250 g paste se pun 3 l apa si 12 g sare). Pastele se pun in apa si se fierb la foc mic, ca sa dea repede in clocot si sa nu se lipeasca de fundul vasului.
- Pilaful, orezul cu lapte, budinca de orez sunt mult mai gustoase daca adaugi in compozitie si 1-2 lingurite de lapte praf.
- Piureul de spanac este cu mult mai gustos daca, atunci cand e gata, ii adaugi un galbenus de ou frecat bine cu unt.
- Cozonacii si budincile prind o culoare fparte frumoasa deasupra daca le ungi nu cu ou, cum se obisnuieste, ci cu... cafea cu lapte.
- Legumele proaspete isi pastreaza mai bine culoarea si aroma daca sunt puse la fiert cand apa da in clocote mari, fierberea se face la foc iute, oala ramane descoperita, iar legumele sunt lasate sa se raceasca in apa in care au fiert.
- Sarmalele ies mai pufoase daca in apa adaugata la fiert se pun doua linguri de smantana.
- Marul crud se potriveste de minune in salate cu telina, andive, morcovi, sfecla, varza si anghinare.
- Compotul de mere este mult mai gustos daca la fierbere se adauga in el o bucatica de unt.
- Laptele praf, amestecat cu putina sare fina si apoi cu apa fierbinte, are un gust identic cu laptele proaspat muls.
- Prajiturile cu foietaj ies mult bine numai daca intre cele trei framantari succesive lasi aluatul sa se odihneasca 20-30 de minute.
- Prajiturile si preparatele cu foietaj din comert ies perfect daca lasi aluatul sa se decongeleze incet, il folosesti cind inca este foarte rece si umpluturile sunt cat mai uscate cu putinta.
Sursa: Copyright©eLady.ro - Secrete culinare
Comentarii postate (0)
Gastronomie
Cea mai simpla reteta de prajitura cu dovleac
Iti plac prajiturile cu dovleac? Daca da, avem ...
Cele mai citite
Celebs & Style
Marion Cotillard este o mamica fericita
Marion Cotillard, frumoasa actrita frantuzoaic...
Articole importante
In forum despre Gastronomie
Newsletter elady
Mirese si Nunti
Cum sa te imbraci cu stil la o nunta in sezonul rece? Inspira-te cu cele mai elegante tinute pentru un astfel de eveniment
Cand clopotele nuptiale incep sa rasune in aerul rece al iernii, participarea la o nunta devine o provocare vestimentara inspirata de echilibrul dintre stil si confort. In sezonul rece, alegerea unei tinute pentru o astfel de ocazie necesita atentie la detalii si un spirit practic...
Frumusete - Ultimele Articole
- Ce trebuie sa ai in trusa de machiaj pentru a contura un look perfect de Revelion
- Cum poti obtine aspectul perfect al obrajilor cu ajutorul chirurgiei estetice?
- Sprancene de vedeta? Afla tot ce te-ar putea interesa despre dermopigmentarea sprancenelor
- Totul despre bazele Rubber Gummy de la Pearl Nails
- Cum sa obtii un abdomen plat: liposuctia poate fi solutia de care ai nevoie