Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Sfantul Valentin: Tort de ciocolata

Publicat: 11.01.2009

retete dragobete, retete de tort cu ciocolata, retete ciocolata, retete sfantul valentin


Iti prezentam cea mai apreciata reteta dintre retetele pentru Sfantul Valentin sau Dragobete.
Reteta de tort de ciocolata pentru Sfantul Valentin/ Dragobete este un desert fin si delicios de care iubitul sau sotul tau se va bucura nespus.
Iata asadar cum se prepara reteta de tort de ciocolata pentru Sfantul Valentin sau pentru Dragobete.

Ingrediente pentru reteta de tort de ciocolata pentru Sfantul Valentin / Dragobete
Blat pentru reteta de tort de ciocolata pentru Sfantul Valentin / Dragobete
350 g ciocolata amaruie, rupta bucati
2 oua intregi
8 oua separate
350 g zahar
200 g migdale macinate

Crema pentru reteta de tort de ciocolata pentru Sfantul Valentin / Dragobete
200 g ciocolata alba, rupta bucati
200 g unt nesarat
6 linguri frisca lichida
50 ml lichior "Grand Marnier" (puteti inlocui cu Triple sec sau coniac)

Glazura pentru reteta de tort de ciocolata pentru Sfantul Valentin / Dragobete
200 g ciocolata cu lapte, rupta bucati
250 g unt nesarat
2 linguri de zahar pudra

Ornat reteta de tort de ciocolata pentru Sfantul Valentin / Dragobete
100 g ciocolata amaruie, rupta bucati
staniol auriu

Pralina pentru reteta de tort de ciocolata pentru Sfantul Valentin / Dragobete
150 g zahar tos
10 g fulgi de migdale, rumeniti

Cum se face reteta de tort de ciocolata pentru Sfantul Valentin / Dragobete
Blatul de tort, impachetat in doua randuri de folie filmogena, pus intr-o cutie inchisa ermetic, poate fi pastrat la congelator timp de 6 saptamani. Sau, tot impachetat, poate fi pastrat la frigider timp de 1 saptamana.
Cu o zi inainte de a servi tortul, pregatiti-l, inclusiv, si apoi dati la congelator.
Cu 4 ore inainte de servire, pregatiti pralina cu migdale.
apetati cu hartie pergament, pusa in trei straturi, baza si laturile unei forme rotunde, detasabile, cu diametrul de 23 cm. Inveliti forma pe dinafara cu hartie de impachetat, in trei straturi, si apoi legati cu ata. Preincalziti cuptorul la foc mic.
Topiti ciocolata amaruie pe baie de aburi; lasati-o sa se raceasca. Frecati cele 2 oua intregi cu cele 8 galbenusuri si cu zaharul, pana ce amestecul devine vascos si spumos. Incorporati migdalele si ciocolata racita.
Bateti albusurile spuma si apoi incorporati 1/4 din cantitate in amestecul de oua si ciocolata; apoi, cu miscari usoare, incorporati toata cantitatea de albusuri.
Asezati un vas rezistent, plin cu apa, in cuptor, pe nivelul inferior. Turnati compozitia de blat in forma pregatita, acoperiti-o cu hartie pergament pusa in trei straturi si dati la cuptor timp de 1 ora si 45 minute. Lasati blatul sa se raceasca in forma, timp de 15 minute, apoi scoateti-l si lasati-l sa se raceasca complet pe un gratar metalic.
Pentru a prepara crema, puneti ciocolata alba si frisca intr-un vas la bain-marie. Amestecati pana cand ciocolata se topeste. Apoi o luati de pe foc si adaugati alcoolul. Frecati untul spuma, apoi incorporati in el ciocolata topita si racita. Tineti crema cateva minute la frigider.
Taiati blatul in doua. Intoarceti stratul de deasupra si ungeti-l cu crema. Asezati deasupra celalalt strat si dati la rece. Pentru glazura, frecati untul spuma cu zaharul pudra, pana cand se topeste zaharul. Adaugati ciocolata topita la bain-marie. Ungeti tortul pe deasupra si dati la congelator.
Pentru a pregati fasia de ciocolata, taiati o bucata de pergament de 70/25 cm si pliati-o in doua, pe lungime. Topiti ciocolata amaruie la bain-marie si cand incepe sa se ingroase turnati-o pe hartie si intindeti-o cu ajutorul unui cutit cu lama lata, avand grija sa lasati o margine neregulata.
Inveliti fasia in jurul tortului, fixati-o cu scotch si dati la congelator pana cand ciocolata se intareste (cca 20 de minute). Desprindeti hartia cu grija.
Rupeti bucati mici de ornament auriu si, cu ajutorul unei pensule mici, fixati "frunzulite" pe fasia de ciocolata.
Pentru a pregati pralina, ungeti cu unt o bucata de pergament. Intr-un vas cu fundul dublu, dizolvati zaharul in 100 ml apa si apoi puneti vasul pe foc. Fierbeti siropul timp de 8-10 minute si luati de pe foc. Adaugati migdalele si turnati pralina pe hartia pregatita. Lasati sa se raceasca, rupeti bucati si ornati tortul.
Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Gastronomie

Cea mai simpla reteta de prajitura cu dovleac

Iti plac prajiturile cu dovleac? Daca da, avem ...

Gastronomie

Dovleac copt cu arome marocane

E vremea dovlecilor. Dovleacul (bostanul) este ...

Celebs & Style

4 secrete de la Cameron Diaz

Frumoasa actrita de 43 de ani este o gurmanda s...

Celebs & Style

Justin Timberlake si Jessica Biel s-au logodit!

Dupa o serie de despartiri si impacari, Justin...

Celebs & Style

Halle Berry va lansa o linie de lenjerie intima

Actrita Halle Berry va lansa in 2015 in magazi...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Fotografii de nunta - Cum faci sa ramai cu cele mai frumoase amintiri

O nunta implica astazi mai multe decizii de luat, mai multe lucruri de pus la punct si mai multe tendinte. Asadar, intra in discutie subiecte precum candy bar, aranjamente florale, spectacol artistic cu dansatori, marturii...