Gastronomie -> Sfantul Valentin: Tort de ciocolata

Moda Frumusete Galerie de Moda Produse
Horoscop Mirese si Nunti Celebs & Style Posta Redactiei
Dieta Montignac Regim si Diete Fitness Sanatate
Familie Bebelusi si Copii Animale de companie Casa si Gradina Sarcina
Gastronomie Retete de Slabire
Calatorii si Vacante Cultura Divertisment Povesti
Cariera Personalitati Psihologie Societate Editorial

Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Sfantul Valentin: Tort de ciocolata

Publicat: 11.01.2009

Posteaza pe:

retete dragobete, retete de tort cu ciocolata, retete ciocolata, retete sfantul valentin


Iti prezentam cea mai apreciata reteta dintre retetele pentru Sfantul Valentin sau Dragobete.
Reteta de tort de ciocolata pentru Sfantul Valentin/ Dragobete este un desert fin si delicios de care iubitul sau sotul tau se va bucura nespus.
Iata asadar cum se prepara reteta de tort de ciocolata pentru Sfantul Valentin sau pentru Dragobete.

Ingrediente pentru reteta de tort de ciocolata pentru Sfantul Valentin / Dragobete
Blat pentru reteta de tort de ciocolata pentru Sfantul Valentin / Dragobete
350 g ciocolata amaruie, rupta bucati
2 oua intregi
8 oua separate
350 g zahar
200 g migdale macinate

Crema pentru reteta de tort de ciocolata pentru Sfantul Valentin / Dragobete
200 g ciocolata alba, rupta bucati
200 g unt nesarat
6 linguri frisca lichida
50 ml lichior "Grand Marnier" (puteti inlocui cu Triple sec sau coniac)

Glazura pentru reteta de tort de ciocolata pentru Sfantul Valentin / Dragobete
200 g ciocolata cu lapte, rupta bucati
250 g unt nesarat
2 linguri de zahar pudra

Ornat reteta de tort de ciocolata pentru Sfantul Valentin / Dragobete
100 g ciocolata amaruie, rupta bucati
staniol auriu

Pralina pentru reteta de tort de ciocolata pentru Sfantul Valentin / Dragobete
150 g zahar tos
10 g fulgi de migdale, rumeniti

Cum se face reteta de tort de ciocolata pentru Sfantul Valentin / Dragobete
Blatul de tort, impachetat in doua randuri de folie filmogena, pus intr-o cutie inchisa ermetic, poate fi pastrat la congelator timp de 6 saptamani. Sau, tot impachetat, poate fi pastrat la frigider timp de 1 saptamana.
Cu o zi inainte de a servi tortul, pregatiti-l, inclusiv, si apoi dati la congelator.
Cu 4 ore inainte de servire, pregatiti pralina cu migdale.
apetati cu hartie pergament, pusa in trei straturi, baza si laturile unei forme rotunde, detasabile, cu diametrul de 23 cm. Inveliti forma pe dinafara cu hartie de impachetat, in trei straturi, si apoi legati cu ata. Preincalziti cuptorul la foc mic.
Topiti ciocolata amaruie pe baie de aburi; lasati-o sa se raceasca. Frecati cele 2 oua intregi cu cele 8 galbenusuri si cu zaharul, pana ce amestecul devine vascos si spumos. Incorporati migdalele si ciocolata racita.
Bateti albusurile spuma si apoi incorporati 1/4 din cantitate in amestecul de oua si ciocolata; apoi, cu miscari usoare, incorporati toata cantitatea de albusuri.
Asezati un vas rezistent, plin cu apa, in cuptor, pe nivelul inferior. Turnati compozitia de blat in forma pregatita, acoperiti-o cu hartie pergament pusa in trei straturi si dati la cuptor timp de 1 ora si 45 minute. Lasati blatul sa se raceasca in forma, timp de 15 minute, apoi scoateti-l si lasati-l sa se raceasca complet pe un gratar metalic.
Pentru a prepara crema, puneti ciocolata alba si frisca intr-un vas la bain-marie. Amestecati pana cand ciocolata se topeste. Apoi o luati de pe foc si adaugati alcoolul. Frecati untul spuma, apoi incorporati in el ciocolata topita si racita. Tineti crema cateva minute la frigider.
Taiati blatul in doua. Intoarceti stratul de deasupra si ungeti-l cu crema. Asezati deasupra celalalt strat si dati la rece. Pentru glazura, frecati untul spuma cu zaharul pudra, pana cand se topeste zaharul. Adaugati ciocolata topita la bain-marie. Ungeti tortul pe deasupra si dati la congelator.
Pentru a pregati fasia de ciocolata, taiati o bucata de pergament de 70/25 cm si pliati-o in doua, pe lungime. Topiti ciocolata amaruie la bain-marie si cand incepe sa se ingroase turnati-o pe hartie si intindeti-o cu ajutorul unui cutit cu lama lata, avand grija sa lasati o margine neregulata.
Inveliti fasia in jurul tortului, fixati-o cu scotch si dati la congelator pana cand ciocolata se intareste (cca 20 de minute). Desprindeti hartia cu grija.
Rupeti bucati mici de ornament auriu si, cu ajutorul unei pensule mici, fixati "frunzulite" pe fasia de ciocolata.
Pentru a pregati pralina, ungeti cu unt o bucata de pergament. Intr-un vas cu fundul dublu, dizolvati zaharul in 100 ml apa si apoi puneti vasul pe foc. Fierbeti siropul timp de 8-10 minute si luati de pe foc. Adaugati migdalele si turnati pralina pe hartia pregatita. Lasati sa se raceasca, rupeti bucati si ornati tortul.

Nota (5 / 5) Noteaza

Posteaza pe:

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Nume
Email (nu va fi vizibil)
Comentarii postate (0)

Gastronomie

Salata de ciuperci in stil Olivier

O reteta pe care o facea mama in copilaria mea....

Gastronomie

Cartofi cu rozmarin si crutoane de tofu afumat (post/vegan)

Mi se facuse pofta de cartofi cu rozmarin, dar ...

Celebs & Style

Grammy 2013: De ce a tipat Adele la Chris Brown

Adele a parut pentru un moment ca tipa nervoas...

Fitness

Modeleaza-ti corpul in 4 pasi, ca Jessica Biel!

Jessica Biel este una dintre actritele de la Ho...

Fitness

Exercitii Pilates pentru gravide

Pe durata sarcinii, chiar daca aveai un program...

Newsletter elady

Moda rochiilor de mireasa sezonul primavara-vara 2016 Jenny Packham

Moda rochiilor de mireasa, sezonul primavara-vara 2016 Jenny Packham sezonul primavara-vara 2016

Vezi Galeria

Mirese si Nunti

Idei pentru coafuri de mireasa 2016

Desi exista o mare varietate de look-uri pentru ziua nuntii, majoritatea viitoarelor mirese prefera parul lung strans in coc, o culoare naturala si un make-up stalucitor, cu mult alb si mult gloss. Dar pentru ca fiecare femeie este diferita, acest ideal spre care se tinde poate creea o dizarmonie foarte mare intre adevar si imaginea din acea zi speciala. Un coc imens sau un contur puternic de buze pot fi in distonanta cu intreaga ta imagine si cu felul tau de a fi.

Fii la curent cu ultimele noutati.
Inscrie-te in newsletter pentru a primi informatii despre ultimele articole aparute!
Nume
Adresa de email
Introduceti codul afisat in imaginea din partea stanga:
Inscrie-te la alertele eLady pentru a afla noutatile imediat ce acestea au aparut!
Adresa de email
Nume
Animale de companie
Bebelusi si Copii
Calatorii si Vacante
Cariera
Casa si Gradina
Celebs & Style
Cultura
Dieta Montignac
Divertisment
Editorial
Familie
Fitness
Frumusete
Gastronomie
Horoscop
Mirese si Nunti
Moda
Personalitati
Povesti
Produse
Psihologie
Regim si Diete
Relatii & Sex
Retete de slabire
Sanatate
Sarcina
Societate
inchide
Fii la curent cu ultimele noutati.
Inscrie-te in newsletter pentru a primi informatii despre ultimele articole aparute!