Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Supa bogata de legume

Publicat: 02.02.2013

retete de supe, retete de ciorbe, retete de supa de legume, cum se face o supa de legume, retete usoare, retete vegetariene, retete vegan, retete de post


Aceasta supa de baza pentru orice meniu de familie se poate face cu orice combinatie de legume, indiferent ca sunt proaspete sau congelate. Evident ca va avea un gust un pic diferit de fiecare data, insa supa bogata de legume este o reteta usoara si poate fi usor transformata intr-o ciorba delicioasa daca fiecare membru al familei adauga putina zeama de lamaie, proaspat stoarsa, direct in farfuria proprie. Reteta poate fi usor dublata sau chiar triplata, in functie de cate persoane sunt la masa.

Supa bogata de legume: Ingrediente pentru 8 portii
- 2 linguri de ulei de masline
- 2 cesti ceapa tocata sau praz taiat in felii subtiri (numai partea alba)
- 1 ceasca telina taiata in felii subtiri
- 2 lingurite condimente italiene
- Sare grunjoasa si piper
- 1,5 litri de baza pentru supe (de legume sau supa de pui)
- 1 conserva de 450 grame de rosii cubulete, in suc propriu
- 1 lingura pasta de tomate
- cca 1 kg de legume proaspete sau congelate (morcovi, porumb, fasole verde, fasole galbena lata, mazare, cartofi, dovlecel si legume (taiate in bucati mai mici sau mai mari, cum iti e mai usor)

Supa bogata de legume: Cum se prepara

- Incalzeste uleiul intr-o tigaie mare, la foc mediu. Adauga ceapa sau prazul, telina, si condimentele italiene si condimenteaza cu sare si piper. Lasa pe foc, amestecand frecvent, pana cand ceapa este translucida, (dureaza cam de la 5 pana la 8 minute).

- Adauga baza pentru supa, rosiile impreuna cu sucul lor, pasta de tomate si completeaza cu 3 cani de apa fierbinte. Adu amestecul la punctul de fierbere. Redu apoi focul la mic, si lasa sa se gateasta, cu oala descoperite, pentru 20 de minute.

- Adauga legumele in oala si da aragazul la foc mic. Fierbe, cu oala tot neacoperita, pana cand legumele sunt fragede, 20 la 25 de minute. Condimenteaza cu sare si piper, dupa cum iti e gustul. Lasa sa se raceasca inainte de depozitare.

Nota (0 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Gastronomie

Supa curry de midii cu taietei sticlosi de fasole mung

Supa curry de midii cu taietei sticlosi de faso...

Gastronomie

Sarmale de post in foi de varza murata

Sarmale... "Miroase a sarmale peste muntii...

Celebs & Style

Gwyneth Paltrow e o persoana plina de haz

Cunoscuta actrita Gwyneth Paltrow este poate p...

Sanatate

6 solutii pentru a avea un zambet impecabil

 Zambetul este primul lucru pe care ceilal...

Sanatate

COVID-19 poate provoca psihoze? Iata ce se stie pana acum!

Tuse uscata, febra, oboseala si dificultatile d...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Cum alegi tinuta de nasa pentru nunta

Ti s-a propus sa fii nasa, insa nu stii ce tinuta este potrivita pentru acest eveniment? Trebuie sa ai in vedere ca nasii sunt cei mai importanti in cadrul unei nunti, dupa miri, bineinteles. Astfel, toate privirile vor fi atintite asupra ta. Iata cateva modele de rochii de seara