Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Tarta delicioasa cu pere si ciocolata

Publicat: 05.08.2017

TARTA DELICIOASA CU PERE SI CIOCOLATA, retete de tarte, tarta cu pere si ciocolata, prajituri cu fructe, prajitura cu pere, prajituri cu ciocolata, tarte cu fructe, retete speciale, retete deosebite


Nu stim daca va plac prajiturile cu fructe, dar exista cateva retete de tarte absolut minunate care au ca ingredient principal perele. Mai jos ai o reteta de tarta cu pere si ciocolata absolut delicioasa!

Ingrediente pentru 4 portii

Tarta delicioasa cu pere si ciocolata: Ingrediente pentru aluat

165 grame faina alba tip 000 (trei nule)
30 grame de zahar
30 grame de migdale, preferabil decojite
125 grame de unt
3-4 linguri de apa cat mai rece
un praf de sare

Tarta delicioasa cu pere si ciocolata: Ingrediente pentru umplutura
4-5 pere bine coapte
90 grame de unt
45 grame de cacao (preferabil neagra)
1 ou
200 grame de zahar brun
45 grame faina alba tip 000 (trei nule)
1 lingurita de zahar vanilat
un praf mic de sare
zahar pudra pentru ornat

Tarta delicioasa cu pere si ciocolata: Cum se face
Incalzeste cuptorul la 200°C. Toaca maruntel migdalele si pune-le intr-un bol. Cerne deasupra faina, adauga zaharul, un praf de sare si amesteca. Pune apoi apa rece si amesteca in continuare pana obtii un aluat sfaramicios. Pune aluatul pe o bucata de folie alimentara si da-l la frigider sa se odihneasca pentru 30-40 de minute.

Scoate-l apoi din frigider si si intinde o foaie cu care sa tapetezi o forma de tarta. Iti dai seama cat trebuie sa il intinzi punand forma curata peste foaie – ia in calcul insa si si cei cativa centimetri ai inaltimei formei. Tapeteaza forma cu foaia pentru tarta, apasand cu destula presiune cu degetele, ca foaia pentru tarta cu pere si ciocolata sa se lipeasca bine de marginele formei.
Ia forma cu totul si da-o la congelator pentru 10 minute.

Curata perele de coaja. Taie-le in sferturi si indeparteaza casuta cu seminte.
Scoate tava din congelator, inteapa aluatul cu o furculita din loc in loc, ca intepaturile sa aiba intre ele o distanta de cca 1 cm.
Presara aluatul cu 2 linguri de zahar brun.
Aseaza sfeturile de pere peste aluatul presarat cu zahar si baga tava in cuptor pentru 15 minute.
Dupa 10 minute, da temperatura la 180°C, fara a deschide cuptorul.

Intre timp, topeste untul intr-o craticioara, la foc mic, ca sa nu se arda ci doar sa se topeasca, cerne cacaoa pe deasupra, pune un praf mic de sare si da craticioara deoparte de pe foc. Intr-un alt bol bate oul cu restul de zahar brun ramas si pune-l peste compozitia de unt cu cacao racorita.
Amesteca bine si apoi cerne faina deasupra. Amesteca bine, sa nu existe cocoloase si apoi pune si zaharul vanilat si mai amesteca o data.

Scoate forma de tarta din cuptor si toarna peste pere umplutura ciocolatoasa.
Niveleaza cu o spatula si baga inapoi in cuptor tarta delicioasa cu pere si ciocolata.
Muta temperatura cuptorului la 170° C si lasa tarta cu pere si ciocolata sa se coaca pentru 15-20 de minute.
Scoate-o apoi din cuptor si las-o sa se raceasca de tot in forma.
Presara cu zahar pudra si... pofta buna!

Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Gastronomie

Ciuperci umplute la cuptor

Ciupercile mari si deschise nu pot fi folosite ...

Celebs & Style

Cameron Diaz a facut o noua cucerire

Frumoasa actrita Cameron Diaz nu se linisteste...

Calatorii si Vacante

Locatii de vis pentru strainii care viziteaza Romania

Romania ascunde pe meleagurie sale multe locuri...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Cum alegi tinuta de nasa pentru nunta

Ti s-a propus sa fii nasa, insa nu stii ce tinuta este potrivita pentru acest eveniment? Trebuie sa ai in vedere ca nasii sunt cei mai importanti in cadrul unei nunti, dupa miri, bineinteles. Astfel, toate privirile vor fi atintite asupra ta. Iata cateva modele de rochii de seara