Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Tort Pavlova pentru Revelion

Publicat: 29.12.2011

tort Pavlova, reteta prajitura Pavlova, cum se face Pavlova, torturi deosebite, retete speciale revelion, tort alb pentru revelion, cum se face prajitura pavlova cu fructe, bezea pentru pavlova


Impresioneaza-ti prietenii si familia de Revelion cu acest tort Pavlova de mare efect. Tortul Pavlova pentru Revelion nu este deloc greu de facut, insa e o aparitie spectaculoasa! Pavlova este o reteta simpla si delicioasa pe care toata lumea o va adora! Iar aspectul acestei retete de Pavolova este unul sarbatoresc, foarte potrivit pentru Revelion!
Reteta de tort Pavlova: Ingrediente (6 portii)
- 6 albusuri (de la 6 oua mai mari)
- 270g de zahar pudra
- 2 lingurite de amidon
- 1 lingurita otet alb
- 1 / 2 lingurita extract de vanilie
- 300ml frisca gata batuta si foarte putin indulcita
- 2 linguri amestec de zahar pudra, cernute
- coaja fin razuita si sucul de la 2 limete (lamai verzi)
- 2 banane foarte subtiri, taiate in felii subtiri pe diagonala
- 3 kiwi bine coapte, decojite, taiat in felii subtiri
- 2 starfruit, taiat in felii subtiri
- Pasta de la 2-3 fructul pasiunii

Reteta de tort Pavlova pentru Revelion: Cum faci
- Preincalzeste mai inatii cuptorul la 120 ° C. Deseneaza pe hartia de copt un cerc cu diametrul de 24 cm cu o carioca groasa si neagra. Tapetezi o tava cuptorului cu hartia unsa cu unt si tapetata cu amidor.
- Folosind un mixer electric bate albusurile de ou intr-un bol curat si uscat pana se face spuma cu varfuri moi. Treptat adaugati zaharul, cate o lingura, apoi mixati cca 1 minut, apoi mai adaugati zahar si tot asa pana ce bezeaua este groasa si lucioasa si zaharul complet dizolvat. Freaca putina bezea intre degete. Daca in continuare este zgrunturoasa de la zahar, continua sa amesteci pana se dizolva zaharul. Adauga amidonul, otetul si vanilia si amesteca pana se combina foarte bine. Toarna bezeaua pe hartie, folosind cercul marcat ca un ghid. Netezeste lateralele si partea de sus a Pavlova. - Foloseste-te de o spatula mica pentru a face varfuri in jurul cercului de bezea care este baza pentru Pavlova, sa arate ca un tutu de balerina.
- Coace prajitura Pavlova in cuptorul incalzit pentru o ora si jumatate sau pana cand Pavlova este uscata la atingere. Opreste cuptorul.
Lasa Pavlova in cuptorul cu usa intredeschisa sa se raceasca complet. Cand este complet rece, transfera Pavlova pana la servire pe o farfurie sau tine-o intr-un container etans pana in momentul in care o umpli.
- Cu circa o ora inainte de servire, toarna frisca in partea de sus a tortului Pavlova. Pune suc de lamaie intr-un castron de sticla sau ceramica. Adauga feliile de banana si amesteca pentru a le acoperi bine cu suc. Scurge apoi bine zeama de lamiie. Decoreaza Pavlova cu bananele trecute prin zeama de lamaie ca sa nu se oxideze, kiwi, starfruit, fructul pasiunii si coaja de limete rasa foarte fin.

Nota (3 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Gastronomie

Prajitura cu cirese, visine, martipan si ciocolata

O prajitura de vara care se face cat ai zice &q...

Gastronomie

Tarta delicioasa cu pere si ciocolata

Nu stim daca va plac prajiturile cu fructe, dar...

Celebs & Style

Wesley Snipes in arest la domiciliu

Wesley Snipes are probleme mari cu fiscul. Des...

Relatii & Sex

10 lucruri de facut pentru o relatie mai buna si mai fericita

Incepeti o noua relatie cu cineva cu care va bu...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Urmeaza sa participi la o petrecere de logodna? Iata cateva sfaturi despre tinutele pe care le poti aborda!

Petrecerea de logodna este un eveniment extrem de special atat pentru fericitul cuplu, cat si pentru cei dragi. Cand vine vorba de codul vestimentar adecvat pentru o petrecere de logodna, o ocazie de celebrare a iubirii, acesta poate varia in functie de tema...