Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Tort de ciocolata si cocos cu sos caramel

Publicat: 09.05.2016

Tort de ciocolata si cocos cu sos caramel
O reteta pentru un tort special, pentru ocazii speciale, tortul de ciocolata si cocos este delicios. Cele trei arome de baza (ciocolata, nuca de cocos si caramelul) se completeaza fantastic, ducand la un desert decadent! Reteta am inventat-o pentru ca aveam o pofta teribila de ceva dulce si cu un gust deosebit. Daca esti fan ciocolata, caramel si nuca de cocos, aceasta reteta de tort iti va placea la nebunie! Vezi mai jos cum se face!

Tort de ciocolata si cocos cu sos caramel: Ingrediente pentru blat

- 150 ml ulei vegetal
- 200 grame faina tip 000
- 8 linguri pudra de cacao neagra
- 2 lingurite praf de copt
- 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
- 280 grame zahar brun
- 200 ml lapte batut sau iaurt sau smantana
- 100 ml cafea tare
- 2 lingurite extract de vanilie
- 2 oua mari

Tort de ciocolata si cocos cu sos caramel: Ingrediente pentru crema de ciocolata cu cocos
- 300 grame ciocolata neagra, tocata
- 330 ml crema de nuca de cocos (conserva)
- 40 grame de zahar pudra
- 3 linguri smantana grasa cu 30 % grasime
- 75 grame de unt

Tort de ciocolata si cocos cu sos caramel: Ingrediente pentru sirop
- 100 grame de zahar
- 300 ml de apa

Decor
- 6 linguri de caramel
- aschii de nuca de cocos sau fulgi de cocos

Tort de ciocolata si cocos cu sos caramel: Cum se prepara
Se incalzeste cuptorul la 180 ° C / 160 ° C ventilator (convectie) / gaz 4. Se tapeteaza doua forme de 20 cm cu hartie de copt - in cazul in care formele de tort nu sunt inalte, lasa marginile de la hartia de copt sa fie inalte de cel putin 5 cm. Pune faina, pudra de cacao, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, zaharul si 1 lingurita de sare intr-un castron si amesteca bine. In cazul in care exista bulgari in zahar, foloseste-te de o lingura de lemn pentru a le desface.
Se pun laptele batut, cafeaua, uleiul si vanilia intr-un bol. Se adauga ouale si se amesteca cu mixerul pana la omogenizare. Se toarna ingredientele umede in cele uscate si se amesteca pana cand sunt bine omogenizate. Se toarna amestecul de tort egal in cele doua forme si si se coace timp de 25-30 de minute, pana cand a crescut si scobitoarea introdusa in centrul iese curata si uscata. Se racesc blaturile in forme timp de 10 minute, apoi se acot pe un gratar de sarma in hartia de copt si se lasa sa se raceasca. Blaturile pot fi facute pana la trei zile inainte de a face tortul si vor ramane proaspete daca sunt invelite in folie de plastic sau pot fi congelate chiar timp de maxim 2 luni.

Crema de ciocolata cu cocos
Se topeste ciocolata impreuna cu untul si smantana intr-un bol, la bain-marie.
Se da deoparte, se amestecat bine si se lasa sa se raceaca.
Se bate crema de nuca de cocos cu zaharul separat cu mixerul pana se obtine o frisca si apoi incorporeaza incet ganache-ul de ciocolata, cu o lingura.

Siropul
Se fierb 300 ml de apa cu zaharul, se lasa sa dea un clocot. Se lasa sa se raceasca bine inainte de folosire.

Montarea
Se scot blaturile din hartia de copt si se taie in doua pe orizontala.
Se insiropeaza, se ung cu crema de ciocolata si cocos.
Tortul de orneaza cu fulgi de cocos si caramel. Se lasa la frigider cel putin 4 ore inainte de a fi consumat.
Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Gastronomie

Mousse de alune cu topping de ciocolata

Aceasta reteta de desert are gust de alune si&n...

Gastronomie

Salata de ciuperci in stil Olivier

O reteta pe care o facea mama in copilaria mea....

Celebs & Style

Prigoana vs Bahmu: Si totusi exista iubire...

O fi de vina primavara sau pur si simplu acest...

Fitness

Slabeste prin alergat

E sanatos, e gratis, e simplu! Alergatul este o...

Fitness

10 solutii pentru mai mult fitness

Daca ti-ai propus sa profiti de pe urma efectel...

Newsletter elady

Coafuri de mireasa 2019

Trendurile in materie de coafuri de mireasa 2019 impun modele de frizuri destinate mireselor cu par lung. In moda 2019 de poarta foarte mult coafurile de mireasa romantice, cu accente fine, dar si flower-power, miresele purtand in par flori. Vezi cele mai frumoase coafuri de mireasa 2019!

Vezi Galeria

Mirese si Nunti

4 sfaturi pentru achizitionarea inelului de logodna

Din multitudinea de modele de inele de logodna, cum vei sti care este cel mai potrivit pentru ea? E mult mai simplu sa iti duci la bun sfarsit misiunea, daca urmezi cateva sfaturi esentiale: