Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Vinete in sos pesto

Publicat: 02.09.2015

Vinete in sos pesto
Draga mea prietena, hai sa gatim "complicat", sa gonim banalul din bucatarie si de pe mesele noastre! Sa punem mai multa dragoste si mai putina sare (creste tensiunea), mai multa pasiune si mai putina obisnuinta in creatiile noastre. Sa adaugam iubire cat cuprinde, sa fim inspirate si originale. Azi m-am gandit la un starter original, care sa te inveselasca pe tine, cand il vei prepara, iar pe destinatarul acestor mici minuni il vei surprinde cu siguranta: Vinete in sos pesto. De ce "starter"? Cand zic "a-pe-ri-tiv" eu ma gandesc la cubulete de cascaval cu scobitori infipte in ele si niste masline deprimante prin preajma, asa ca iarta-ma, dar ceea ce vom face azi este un starter. Pe locuri... fiti gata ... START!  

Vinete in sos pesto: Ingrediente
Avem nevoie de :
2 vinete mari si lucioase, elastice la pipait
6 ardei grasi, rosii sau galbeni
2 linguri de ulei de masline
150 g branza feta
200 g branza ricotta
20 frunze busuioc
10 frunze menta
1 mana de frunze de spanac

Vinete in sos pesto: Cum se fac

Se feliaza fiecare vanata vertical, in 6 felii subtiri. Se sareaza usor si se lasa aproximativ 30 min, pana cand se scurge sucul amar. Apoi se clatesc cu grija si se usuca pe hartie absorbanta.
Ardeii grasi se coc la cuptor sau pe gratar, se curata de seminte apoi se taie pe lungime astfel incat sa obtinem cate 2 felii lungi din fiecare ardei.
Incingem un grill pe care se pun feliile de vanata unse cu ulei (o pensula este ideala pentru aceasta operatie). Se coc feliile de vanata pana cand devin aurii, apoi ungem din nou cu ulei si intoarcem pe partea cealalta. Se lasa cam 3 min pe fiecare parte, apoi se pun la racit.
Intre timp, se amesteca branza feta, ricotta, busuiocul si menta intr-un bol sau cu robotul de bucatarie, sare (daca mai este nevoie, feta e destul de sarata) si piper, dupa gust. Daca folosesti robotul, nu amesteca prea mult astfel incat crema sa devina prea moale.
Pe fiecare felie de vanata se pune o felie mare de ardei; peste ardei, o lingura mare de crema de branza, peste care se adauga 4-5 frunze de spanac, puse transversal astfel incat capetele lor sa iasa in afara din ruloul pe care il vom face. Incepand cu capatul in care am pus branza, se ruleaza strans, dar cu grija. Si gata (...sau aproape).

Rulourile sunt delicioase impreuna cu sos pesto preparat astfel: se pun impreuna in robotul de bucatarie 2 legaturi patrunjel taiat marunt, 2 catei de usturoi, 1 lingura otet care se amesteca bine; se adauga ulei de masline astfel incat sa se omogenizeze sosul. Sau il iei de la supermarket gata preparat, desi acesta "homemade" in mod sigur te va entuziasma mai tare.  

Pofta buna!
Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Gastronomie

Retete machedonesti: Piperchi targasiti

Am văzut pe net o mulțime de variant...

Gastronomie

Ciuperci umplute la cuptor

Ciupercile mari si deschise nu pot fi folosite ...

Celebs & Style

Ricky Martin se casatoreste cu Carlos Gonzales Abella

In urma cu aproape doi ani, in martie 2010,&nbs...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Cum sa te imbraci cu stil la o nunta in sezonul rece? Inspira-te cu cele mai elegante tinute pentru un astfel de eveniment

Cand clopotele nuptiale incep sa rasune in aerul rece al iernii, participarea la o nunta devine o provocare vestimentara inspirata de echilibrul dintre stil si confort. In sezonul rece, alegerea unei tinute pentru o astfel de ocazie necesita atentie la detalii si un spirit practic...