Va aflati in:

Articole / Personalitati

Maria Corazon Aquino

Publicat: 06.02.2007

biografii femei celebreMaria Corazon Aquino s-a nascuta la 25 ianuarie, 1933 in Manila, Philippine.
Conducator politic si presedinte a Filipinelor (1986-1992) a restaurat legi democratice, dupa dictatura lui Ferdinand Marcos. Corazon Cojuangco s-a nascut intr-o familie instarita, politica in provincia Tarlac, la nord de Manila. A terminat colegiul in 1954, dar si-a abandonat urmatoarele studii in 1955 pentru a se casatori cu Benigno Simeon Aquino Jr., un politician care parea a avea o carieta promitatoare.

Corazon a ramas in umbra carierei sotului sau, crescand cei cinci copii acasa. Sotul sau care a devenit politician de opozitie a fost inchis de Marcos pentru 8 ani (1972-1980) si Corazon l-a urmat in exil in S.U.A. In 1980. Beningo a fost asasinat la intoarcerea in Filipine in august 1983.

Acest eveniment a intensificat actiunile opozitiei fata de Guvernul lui Marcos. Cand acesta a candidat la presedentie in februarie 1986, Corazon Aquino a devenit unicul rival al sau. Aquino si sustinatorii sai au fraudat alegerile si astfel inaltii oficiali ai armatei filipineze au proclamat-o pe aceasta din urma presedinte.

In martie 1986, Aquino a proclamat o constitutie provizorie si foarte curand a alcatuit o comisie pentru a scrie noua constitutie. Documentul rezultat a reintrodus congresul bicameral desfiintat de Marcos in 1973.

Popularitatea Mariei Corazon ascazut considerabil datorita ineficientei economice si a coruptiei din viata politica. Aceste probleme au fost accentuate de neincetata lupta intre comunisti si militari.

In general politica economica adoptata de Corazon a fost criticata. Aquino a fost succedata la putere de catre primul secretar al apararii, Fidel Ramos.
Intra si vorbeste cu noi pe forum!

Nota (0 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Personalitati

Van Gogh

Celebrul pictor universal Vincent van Gogh a ...

Personalitati

Arthur C. Clarke

" Cine este Arthur Clarke?"Ridic uso...

Horoscop

Horoscop saptamanal

Daca vrei sa fii la curent cu evenimentele astr...

Horoscop

Cum sunt barbatii in functie de zodie

L-ai intalnit de curand si, la prima vedere, pa...

Articole importante
In forum despre Personalitati
Newsletter elady

Mirese si Nunti

Cum sa nu ai picioare umflate a doua zi dupa nunta

Nunta este un eveniment la care orice fata viseaza inca din copilarie. Rochia alba impresionanta, machiajul perfect, coafura impecabila, iubirea vietii la brat, familia si prietenii, ce ai mai putea sa iti doresti pentru o nunta perfecta?