Va aflati in:

Articole / Psihologie

Afla daca suferi de anxietate!

Publicat: 06.08.2018

sufar de anxietate, imi este mereu frica, firici inexplicabile, ce este anxietatea, simptome de anxietate, cum stii daca suferi de anxietate, teste de anxietate

Tulburarile de anxietate reflecta tulburari care reprezinta o caracteristica generala a fricii excesive. Pe scurt, anxietatea este reactia emotionala la o amenintare inchipuita sau reala, dar si frica resimtita atunci cand anticipam o amenintare viitoare, frica care duce la perturbari comportamentale si functionale ale organismului nostru.
Atacurile de panica, de exemplu, sunt o caracteristica simptomatica care poate aparea in contextul multor tulburari de anxietate si reflecta un tip de raspuns la frica.

Afla daca suferi de anxietate raspunzand intrebarilor de mai jos!

Raspunde intrebarilor de mai jos cu “da” sau “nu” si numara cati de “da” si cati de “nu” ai dupa ce ai dat raspunsurile.
1. Te simti foarte ingrijorata sau iti faci griji in legatura cu multe lucruri?

2. Crezi ca ingrijorarea ta este excesiva?

3. Esti ingrijorata in mai multe zile decat in cele in care nu resimti nici un fel de frica?

4. Ti-ai facut mereu tot felul de griji de-a lungul ultimelor 6 luni?

5. Este greu pentru tine sa-ti controlezi ingrijorarea si frica?

6. Ai observat simptome fizice cum ar fi nelinistea, senzatia de oboseala, probleme cu dificultati de concentrare, iritabilitate, tensiune musculara sau tulburari de somn?

7. Frica si nelinistea iti afecetaza in mod negativ capacitatea de a functiona, cum ar fi la locul de munca, in relatiile cu prietenii, cu familia sau in alte domenii importante pentru tine?


Daca ai raspuns “da” la una sau mai multe intrebari, ai putea suferi de o tulburare de anxietate. Majoritatea oamenilor se confrunta cu stresul in vietile lor, dar atunci cand stresul incepe sa interfereze in mod semnificativ cu functionarea organismului si / sau provoaca tulburari, ar putea fi vorba de ceva mai problematic decat "stresul de zi cu zi". Vestea buna este ca tulburarile de anxietate pot fi tratate cu succes. Daca intampini oricare dintre simptomele de mai sus si crezi ca ele se interfereaza in mod negativ in viata ta, ar putea fi momentul sa incepi sa cauti un tratament!

Ce sa faci daca suferi de anxietate
Va fi important sa incepi cu o evaluare clinica structurata efectuata de catre un profesionist pentru a vedea daca intr-adevar este vorba de o seama de simptome care arata clar o tulburare de anxietate.
Psihoterapeutul te va informa asupra planului de tratament. Sanatatea noastra mentala afecteaza multe aspecte ale vietii noastre, cum ar fi sanatatea noastra fizica si calitatea vietii noastre, motiv pentru care este extrem de important sa se abordeze orice probleme de sanatate mintala cu tratamente eficiente!
Nota: Acest material nu inlocuieste sfatul unui profesionist in psihiatrie sau psihologie.
Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Psihologie

Abuz emotional: Efectele pe termen lung

Abuzul emotional desfasurat pe o perioada scurt...

Psihologie

Frumusetea vine din mintea si din corpul tau

Incep sa scriu acest articol de la urmatoarea p...

Familie

5 trucuri mici pentru o familie fericita!

Viata nu reprezinta nimic fara caldura unui cam...

Familie

Alcoolismul si familia

Pentru cateva momente sa privim si sa intelegem...

Newsletter elady

Coafuri de mireasa 2019

Trendurile in materie de coafuri de mireasa 2019 impun modele de frizuri destinate mireselor cu par lung. In moda 2019 de poarta foarte mult coafurile de mireasa romantice, cu accente fine, dar si flower-power, miresele purtand in par flori. Vezi cele mai frumoase coafuri de mireasa 2019!

Vezi Galeria

Mirese si Nunti

Cei mai importanti pasi in alegerea rochiei de mireasa

Nunta este unul dintre cele mai importante evenimente din viata unei femei, motiv pentru care totul trebuie sa fie aranjat pana in cele mai mici detalii, astfel incat rezultatul sa ii uimeasca pe invitati. Cel mai mare accent se pune pe rochia de mireasa, asa ca firmele...