Va aflati in:

Articole / Psihologie

Sapte ritualuri cu care sa-ti incepi ziua

Publicat: 17.09.2015

Sapte ritualuri cu care sa-ti incepi ziua
Diminețile se numără printre momentele fundamentale, care modelează felul în care va curge restul zilei. Este important să ne formăm ritualuri cu care să ne începem zilele, care să ne ajute să fim mai puțin stresați, mai productivi și să ne atingem scopurile pe care le dorim. Iată șapte ritualuri cu care să-ți începi ziua, înainte de a lua micul dejun:

1. Trezește-te mai devreme decât de obicei, mai ales dacă obișnuiești să-ți petreci toate diminețile “pe fugă”. Fără schimbări drastice, începe prin a te culca seara puțin mai devreme și a pune ceasul să sune cu 10 minute înainte de ora ta obișnuită de trezire. Ridică-te din pat imediat ce sună alarma, fără snooze la nesfârșit. După ce te-ai acomodat cu noua oră și nu mai e o problemă pentru tine, încearcă s-o duci cu încă 10 minute mai devreme. Continuă așa până când ai destul timp la dispoziție pentru a nu-ți mai începe dimineața în stare de alertă.

2. Deschide toate geamurile din casă și lasă aerul răcoros să pătrundă. Fă o cană de cafea pentru tine și una pentru jumătatea ta mai bună. Alege una proaspăt prăjită, găsești la Contego Coffee numeroase sortimente aromate pe care le poți cumpăra atât boabe, cât și direct măcinate.

3. Citește o carte timp de jumătate de oră. Mai ales dacă te numeri printre cei care sunt mult prea obosiți să citească seara și adorm de fiecare dată cu cartea în brațe. Este important să fie carte fizică, nu articole online, evită să-ți începi ziua cu știri sau bloguri sau orice alte surse de energie negativă. Dacă s-a întâmplat ceva important peste noapte, cu siguranță vei afla ulterior.

4. Fă o listă cu lucrurile pe care le-ai făcut în ziua anterioară. Te vor ajuta să te simți mai bine și să-ți dai seama cât de multe lucruri ai realizat. De abia după asta fă o listă cu ceea ce ai de făcut în ziua respectivă. Maxim trei lucruri, doar cele mai importante pe care trebuie să le rezolvi până la finalul zilei, altfel te vei descuraja dacă nu ai timp destul să tai totul de pe listă.

6. Nu-ți deschide email-ul, cu siguranță nu vei găsi nimic într-atât de important încât să ardă dacă nu mai așteaptă o oră. Păstrează primele momente ale zilei pentru lucruri care să te relaxeze și să te ajute să fii cât mai productiv, lucruri de care nu vei mai avea timp ulterior, pe parcursul zilei.

7. Fă câteva minute de exerciții. Te vor energiza instant și te vor ajuta să te menții în formă. Nu este nevoie de ceva prea complicat, care să necesite aparate de fitness. Trebuie doar să pui niște muzică cu un beat rapid și să te apuci de făcut serii de fandări, genuflexiuni, flotări, abdomene, stretching sau sărit coarda (dacă ai îndeajuns de mult spațiu). O altă variantă ar fi să ieși la alergat, mai ales dacă ai un parc în apropierea casei - este un sport care necesită investiții și echipament minim.
Foto credit: pixabay.com
Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Psihologie

Portia ta de rasfat

Stresul zilnic de la birou si agitatia cotidian...

Psihologie

Mancatul compulsiv: Tratament

Desi exista multe lucruri pe care le poti face ...

Celebs & Style

Jodie Foster, premiata la Globul de Aur

Jodie Foster, castigatoare a doua premii Osca...

Cariera

Secretul succesului in cariera

Din fericire pentru noi, femeile, secolul in ca...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Cele mai ciudate 10 superstitii legate de inelul de logodna si de cererea in casatorie

Nunta este evenimentul in jurul caruia circula tot felul de suprstitii, care mai de care mai ciudate sau mai amuzante. Stiai oare ca exista o multime de superstitii legate si de inelul de logodna, sau chiar de cererea in casatorie? Verifica lista de mai jos si vezi care sunt cele mai ciudate dintre ele!