Va aflati in:

Articole / Psihologie

TOP 3 modalitati DEMONSTRATE STIINTIFIC care iti imbunatatesc increderea in tine

Publicat: 08.06.2018

TOP 3 modalitati DEMONSTRATE STIINTIFIC care iti imbunatatesc increderea in tine
Unul dintre marile secrete ale reușitei constă în a avea încredere în tine. Când vrei să crezi că poți, întreg Universul se va comporta în avantajul tău, până ce vei atinge succesul, așa că nu-ți rămâne altceva de făcut decât să încerci să îți îmbunătățești încrederea în tine. Dacă nu știi cum ai putea face acest lucru, îți oferim câteva sfaturi pe care să le pui în aplicare, a căror eficiență este demonstrată științific!

1. Nu te compara cu alte persoane
Indiferent dacă te compari pe tine, ca persoană, cu o cunoștință, sau dacă te raportezi doar la anumite aspecte, cum ar fi cel financiar, să spunem, comparațiile nu sunt sub nicio formă sănătoase. De ce? Pentru că s-ar putea să ajungi în postura în care să dai naștere unor frustrări.
Un studiu publicat recent în revista Personality and Individual Differences a subliniat influența puternică pe care sentimentul de invidie îl produce asupra persoanei care îl resimte. Specialiștii au observat faptul că indivizii care s-au comparat cu alte persoane au început să fie invidioși, ceea ce i-a determinat să fie și mai nemulțumiți de ei.

2. Ai grijă de aspectul tău fizic
Cel mai simplu mod în care poți să îți îmbunătățești încrederea în tine este să ai grijă de aspectul tău fizic. Nu este un mit faptul că atunci când ești satisfăcut de modul în care arăți, de ținuta ta sau de accesoriile pe care le porți ești ai o atitudine mai pozitivă și te simți bine în pielea ta.
Nu suntem deloc superficiali atunci când atribuim aspectului fizic atât de multă importanță; în 2016, specialiștii au efectuat o cercetare în urma căreia a fost concluzionat faptul că activitatea fizică a participanților la studiu i-a ajutat să-și îmbunătățească imaginea pe care ei o aveau asupra propriei persoane, atât la nivel fizic cât și pshihic.
De fapt, acesta este și unul dintre secretele pe care îl folosesc modelele de videochat, pentru a scăpa de timiditate în fața camerei. Așadar, dacă te preocupi constant de modul în care arăți, ai putea cu brio să începi să cauți oferte profitabile de angajări videochat!

3. Acceptă-ți greșelile
Un alt secret care dă roade atunci când vrei să capeți mai multă încredere în propria persoană este să înveți să îți accepți greșelile. Toleranța pe care o manifești față de tine este foarte importantă, pentru că auto critica nu face decât să te țină pe loc și să te oprească din evoluție.
Un studiu făcut public în 2009 a constatat că auto-compasiunea contribuie la consolidarea imaginii de sine și sporește încrederea în forțele proprii. Astfel, atunci când faci ceva greșit, trebuie să îți spui „Nu-i nimic, cu toții greșim!” și nu să te blamezi. Mai degrabă decât să îți zici în minte că ai stricat totul, încearcă să înveți din greșeala pe care ai comis-o și să o repari, în măsura în care este posibil.
Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Psihologie

Portia ta de rasfat

Stresul zilnic de la birou si agitatia cotidian...

Celebs & Style

Keanu Reeves, star in trei filme noi in 2015

Dupa ce l-au vazut in John Wick, fanii lui Kean...

Societate

Portretul idiotilor de FaceBook care vor sa se dea destepti

Este binecunoscut faptul ca oamenii mici au org...

Newsletter elady

Coafuri de mireasa 2019

Trendurile in materie de coafuri de mireasa 2019 impun modele de frizuri destinate mireselor cu par lung. In moda 2019 de poarta foarte mult coafurile de mireasa romantice, cu accente fine, dar si flower-power, miresele purtand in par flori. Vezi cele mai frumoase coafuri de mireasa 2019!

Vezi Galeria

Mirese si Nunti

Modele de inele de logodna la moda

Inelul de logodna este purtat de femeie la mana stanga, pe degetul inelar si simbolizeaza faptul ca aceasta urmeaza sa se casatoreasca. In societatea moderna, barbatul daruieste inelul de logodna viitoarei sale sotii dupa ce aceasta i-a acceptat cererea in casatorie.