Va aflati in:

Articole / Psihologie

TOP 3 modalitati DEMONSTRATE STIINTIFIC care iti imbunatatesc increderea in tine

Publicat: 08.06.2018

TOP 3 modalitati DEMONSTRATE STIINTIFIC care iti imbunatatesc increderea in tine
Unul dintre marile secrete ale reușitei constă în a avea încredere în tine. Când vrei să crezi că poți, întreg Universul se va comporta în avantajul tău, până ce vei atinge succesul, așa că nu-ți rămâne altceva de făcut decât să încerci să îți îmbunătățești încrederea în tine. Dacă nu știi cum ai putea face acest lucru, îți oferim câteva sfaturi pe care să le pui în aplicare, a căror eficiență este demonstrată științific!

1. Nu te compara cu alte persoane
Indiferent dacă te compari pe tine, ca persoană, cu o cunoștință, sau dacă te raportezi doar la anumite aspecte, cum ar fi cel financiar, să spunem, comparațiile nu sunt sub nicio formă sănătoase. De ce? Pentru că s-ar putea să ajungi în postura în care să dai naștere unor frustrări.
Un studiu publicat recent în revista Personality and Individual Differences a subliniat influența puternică pe care sentimentul de invidie îl produce asupra persoanei care îl resimte. Specialiștii au observat faptul că indivizii care s-au comparat cu alte persoane au început să fie invidioși, ceea ce i-a determinat să fie și mai nemulțumiți de ei.

2. Ai grijă de aspectul tău fizic
Cel mai simplu mod în care poți să îți îmbunătățești încrederea în tine este să ai grijă de aspectul tău fizic. Nu este un mit faptul că atunci când ești satisfăcut de modul în care arăți, de ținuta ta sau de accesoriile pe care le porți ești ai o atitudine mai pozitivă și te simți bine în pielea ta.
Nu suntem deloc superficiali atunci când atribuim aspectului fizic atât de multă importanță; în 2016, specialiștii au efectuat o cercetare în urma căreia a fost concluzionat faptul că activitatea fizică a participanților la studiu i-a ajutat să-și îmbunătățească imaginea pe care ei o aveau asupra propriei persoane, atât la nivel fizic cât și pshihic.
De fapt, acesta este și unul dintre secretele pe care îl folosesc modelele de videochat, pentru a scăpa de timiditate în fața camerei. Așadar, dacă te preocupi constant de modul în care arăți, ai putea cu brio să începi să cauți oferte profitabile de angajări videochat!

3. Acceptă-ți greșelile
Un alt secret care dă roade atunci când vrei să capeți mai multă încredere în propria persoană este să înveți să îți accepți greșelile. Toleranța pe care o manifești față de tine este foarte importantă, pentru că auto critica nu face decât să te țină pe loc și să te oprească din evoluție.
Un studiu făcut public în 2009 a constatat că auto-compasiunea contribuie la consolidarea imaginii de sine și sporește încrederea în forțele proprii. Astfel, atunci când faci ceva greșit, trebuie să îți spui „Nu-i nimic, cu toții greșim!” și nu să te blamezi. Mai degrabă decât să îți zici în minte că ai stricat totul, încearcă să înveți din greșeala pe care ai comis-o și să o repari, în măsura în care este posibil.
Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Psihologie

Cum sa devii o persoana optimista

Esti tipul care vede mereu sticla pe jumatate g...

Celebs & Style

Halle Berry va lansa o linie de lenjerie intima

Actrita Halle Berry va lansa in 2015 in magazi...

Povesti

Apropos de "Sarut mina!"

Intimplare realaIn urma cu 8 ani, dupa ce sarac...

Newsletter elady

Moda 2018: pantofi de piele eleganti pentru femei

Modelele de pantofi cocheti sunt mereu trendy. Vezi mai jos modele de pantofi eleganti de dama din piele naturala de cea mai buna calitate de la TedShoes.ro. . Pentru ca la orice petrecere ai merge, pantofii iti completeaza si definesc tinuta de ocazie.

Vezi Galeria

Mirese si Nunti

Fotografii de nunta - Cum faci sa ramai cu cele mai frumoase amintiri

O nunta implica astazi mai multe decizii de luat, mai multe lucruri de pus la punct si mai multe tendinte. Asadar, intra in discutie subiecte precum candy bar, aranjamente florale, spectacol artistic cu dansatori, marturii...