Va aflati in:

Articole / Relatii & Sex

10 mituri despre cele mai cunoscute metode de contraceptie

Publicat: 15.09.2015

metode contraceptive, metode de contraceptie, metoda calendarul, metoda calendarului, sarcina nedorita, pilula de a doua zi, cand se ia pilula de a doua zi, anticonceptionale, anticonceptionalele si ingrasatul,10 mituri despre cele mai cunoscute metode de contraceptie


Orice femeie activă sexual trebuie să știe cum să se protejeze împotriva unei sarcini nedorite. Din păcate, încă mai circulă nenumărate mituri legate de contracepție. Iată care sunt câteva dintre acestea:

1. Pilula contraceptivă este eficientă din prima zi din care este administrată - fals. Pentru a fii sigură că ești protejată este de preferat să administrezi pilula timp de cel puțin un ciclu menstrual. Folosește în paralel în luna respectivă o metodă contraceptivă suplimentară.

2. Pilulele contraceptive îngrașă - fals. Administrarea directă a pilulelor nu poate îngrășa pe nimeni, însă este posibil să crească pofta de mâncare, ajutând astfel indirect la creșterea numărului de kilograme. Dacă sunteți în situația în care aveți un apetit crescut de când ați început să luați pilule contraceptive, discutați cu medicul dumneavoastră.

3. Folosirea îndelungată a pilulelor contraceptive afectează fertilitatea - fals. Dificultatea de a rămâne însărcinată poate fi determinată de numeroși alți factori, precum vârsta sau fumatul, și nu istoricul folosirii pilulelor contraceptive. Femeile care au luat pilule timp de mai mulți ani pot rămâne însărcinate imediat după ce încetează administrarea lor.

4. Pilula de a doua zi este o metodă de avort - fals. Această metodă contraceptivă de urgență conține un hormon ce previne sarcina prin întârzierea sau blocarea ovulației, împiedicând astfel fecundarea. Hormonul respectiv nu poate întrerupe o sarcină, ceea ce înseamnă că nu poate cauza un avort și nici nu va afecta o sarcină deja existentă. Pilulele abortive sunt complet diferite și nu pot fi cumpărate liber din farmacii.

5. Contracepția de urgență se poate folosi oricând - fals. Aceasta este o metodă care trebuie folosită doar în cazuri de urgență, după cum îi spune și numele. Poate fi folosită după ce ați avut contact sexual neprotejat, dacă ați folosit metode contraceptive nesigure, precum cea a retragerii sau calendarul, dacă s-a rupt sau a alunecat prezervativul sau dacă contraceptivul pe care-l folosiți în mod normal nu a fost administrat corect (dacă ați uitat să sărit peste o pilulă contraceptivă din greșeală, de exemplu). Pilula nu este eficientă dacă este luată înainte de actul sexual.

6. Pilula de urgență poate fi luată doar a doua zi - fals. Conform Escapelle, aceasta poate fi luată în primele 72 de ore de la contactul sexual. Într-adevăr, eficiența sa este la 99% în primele 24 de ore și va scădea la 58% după primele 48 de ore. După 72 de ore, această metodă devine inficientă.

7. Nu poți rămâne însărcinată dacă ai contacte sexuale într-o anumită perioadă a lunii (metoda calendarul) - fals. Metoda calendarului nu poate fi eficientă deoarece menstruația nu este regulată, iar stabilirea zilelor cand are loc ovulația poate fi eronată. Hormonii și ovulația sunt influențați de mai mulți factori, printre care și stresul sau vârsta.

9. Nu poți rămâne însărcinată dacă partenerul s-a retras la timp - fals. Femeile pot rămâne însărcinate chiar dacă bărbatul a ejaculat în afara vaginului deoarece lichidul seminal (ce conține spermatozoizi) poate fi eliminat pe întreg actul sexual, nu doar la final. În plus, nu toți bărbații se pot controla suficient de bine astfel încât să întrerupă actul sexual înainte să ejaculeze.

10. Unele antibiotice pot reduce eficiența pilulelor contraceptive - adevărat. În momentul în care medicul dumneavoastră vă prescrie să urmați un tratament cu antibiotice, spuneți-i ce tip de pilule contraceptive luați. Este posibil să fiți nevoită să folosiți o metodă contraceptivă suplimentară în perioada administrării antibioticelor.

Foto credit: escapelle.info.ro.
Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)
Newsletter elady

Moda 2018: pantofi de piele eleganti pentru femei

Modelele de pantofi cocheti sunt mereu trendy. Vezi mai jos modele de pantofi eleganti de dama din piele naturala de cea mai buna calitate de la TedShoes.ro. . Pentru ca la orice petrecere ai merge, pantofii iti completeaza si definesc tinuta de ocazie.

Vezi Galeria

Mirese si Nunti

Da culoare nuntii tale cu ajutorul artificiilor!

Nu exista femeie care sa nu se fi gandit macar o data in viata la nunta ei: cum arata rochia, cine este alesul si cum e imbracat el, unde se va desfasura frumosul eveniment, cum arata verighetele, cate etaje are tortul si asa mai departe....