Va aflati in:

Articole / Sanatate

Cum sa te protejezi de alergiile toamnei

Publicat: 09.10.2017

cum sa te protejei de alergiile toamnei, alergii de toamna, sanatateToamna și-a intrat bine în drepturi și, deși florile nu mai înfloresc, iarba nu mai dă semne să crească, iar praful care în timpul verii a făcut ravagii a fost curățat de ploi și vânt, cei mai sensibili dintre noi nu pot spune că acest anotimp este preferatul lor. Alergiile la urmele de polen eliberate în atmosferă continuă să îi afecteze pe cei cu sinusuri mai sensibile, așa că, dacă te încadrezi în această categorie, e bine să afli cum să te protejezi mai bine în acest sezon, ca să nu devii dependent de șervețele și să nu simți un disconfort continuu.

Stai cât mai puțin în aer liber
Ferește-te cât poți să stai în aer liber în intervalul 10.00 - 15.00, mai ales dacă locuiești într-o zonă de câmpie. Fiind vorba de un relief întins, alergenii sunt mult mai ușor purtați de vânt. Dacă ești nevoit să te deplasezi în această perioadă a zilei, alege să porți un fular sau o eșarfă care să-ți acopere nasul și gura, iar ochii protejează-i cu o pereche de ochelari de soare. Particulele de polen sau praf nu pătrund în organism doar prin căile respiratorii, iar dacă porți lentile de contact, e posibil să te usture mai tare ochii și să îți lăcrimeze excesiv. Poți folosi și o mască de față de tip chirurgicală, atunci când ești nevoit să stai mai mult în aer liber.

Scapă de mucegai
Mucegaiul este, mai ales în acest anotimp, cel mai mare dușman al celor alergici. Din cauza umezelii excesive, e posibil ca în balcon sau chiar la colțul camerelor tale să se formeze mucegaiul, care îți va provoca tuse și strănuturi în exces. Dacă vezi că apar pete închise pe pereți, acționează imediat. Găsești în orice supermarket soluții pentru îndepărtarea mucegaiului. Curăță bine pereții cu o cârpă și o soluție de apă cu clor, apoi stropește din abundență cu soluția anti-mucegai. Dacă persistă să apară, va trebui să cureți pereții cât mai adânc și să îi văruiești din nou. Nu ignora apariția mucegaiului, în timp, acesta poate provoca boli grave ale aparatului respirator, inclusiv asupra plămânilor tăi.

Păstrează-ți casa curată
Umidificatorul de aer ar trebui să fie prietenul tuturor, nu doar al celor sensibili la anumite particule din aer. Ideal ar fi ca în locuința ta, umiditatea să nu fie mai mică de 30%, pentru că aerul ar fi mult prea uscat, dar nu mai mare de 50%, pentru a evita orice disconfort. De asemenea, este foarte recomandat să utilizezi un purificator de aer, ca să poți respira aer proaspăt. În acest anotimp, la fel ca și primăvara, e indicat să dai cu aspiratorul cât mai des, pentru a putea elimina particulele de praf si polen din încăperile casei tale.

Nu e plăcut să întâmpini toamna cu alergii, însă cu puțin efort și multă atenție la cum te protejezi, poți trece mai ușor prin unul dintre cele mai dificile anotimpuri, atunci când ești sensibil la particulele din aer.
Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Sanatate

Semne ca ai un ficat bolnav

Afectiunea hepatică poate fi provocata de ...

Sanatate

Beneficiile ceaiurilor medicinale

Cu siguranta ca te-ai surprins pregatindu-ti o ...

Celebs & Style

A murit Mircea Albulescu

Mircea Albulescu a murit astăzi, 8 Aprilie...

Cultura

Sfintii 40 de Mucenici

In fiecare an, pe data de 9 martie, credincios...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Cum sa iti ceri iubita in casatorie in Ajunul Craciunului

Ajunul Craciunului e un moment pentru oameni sa primeasca cadouri care nu sunt foarte romantice. Cu toate acestea, pentru altii care traiesc povesti de dragoste, Ajunul Craciunului poate fi romantic. Daca vrei sa iti ceri de sotie iubita de Sarbatori, atunci trebuie sa citesti acest material.