Va aflati in:

Articole / Sanatate

Masaj chinezesc contra insomniilor

Publicat: 26.10.2015

Masaj chinezesc contra insomniilor
Iar nu ai reusit sa dormi toata noaptea, iar noptile nedormite se aduna... si nu in favoarea ta. Cum poti scapa de aceasta problema? Urmeaza sfaturile eLady!
Insomniile se pot imparti in doua categorii: insomnii ocazionale si insomnii regulate si persistente. Impotriva insomniilor ocazionale trebuie sa inlaturi factorii declansatori, cafeaua, emotiile puternice. Evita totusi luarea de somnifere, care au tendinta de a produce dependenta.
Problema este pusa de insomniile regulate pentru care propun urmatorul tratament: inainte de culcare, apasa descriind o miscare de rotatie, cate 1 minut pe fiecare dintre punctele:
- Shen Men, punct situat pe pliul format de incheietura mainii pe partea yin, in adancitura de pe partea radiala a muschiului flexor ulnar carpial.
- Zhong Wan, aflat la egala distanta intre plexul solar si ombilic.
- Zu San Li, situat la 4 degete latime sub marginea interioara a patelei, in fosa din apropierea locului in care se despart cele doua oase ale gambei.
- San Yin Jiao, situat la 4 degete latime deasupra maleolei pe marginea posterioara a tibiei.
- Tai Xi situat in adancitura dintre maleola mediala si tendo-calcaneus.
- Tai Chong situat intre degetul mare si cel de-al doilea deget de la picior.

Daca nu iei somnifere, trebuie sa astepti cam 15 zile pana se va manifesta un efect constant. Dupa ce somnul a revenit la normal, trebuie sa continui masajul inca 15 zile.
Dupa un timp, daca reapar tulburari de somn, vei relua schema de masaj pentru inca o saptamana sau doua. Repetarea masajelor nu prezinta nici un inconvenient si nu risca sa produca efecte secundare.
Daca ai consumat somnifere multa vreme, dupa ce se practica masajul o saptamana sau doua, trebuie sa reduci cantitatea, dar treptat de-a lungul catorva saptamani, pana vei ajunge sa nu mai recurgi la somnifere. Continua masajul in tot acest timp. Dupa incetarea consumului de somnifere, masajul va trebui continuat timp de cel putin o luna si va fi reluat la cel mai mic semn de insomnie sau de somn agitat.

Totusi, daca masarea acestor puncte nu invinge insomnia, ar trebui sa apelezi la un masor specialist in masajul terapeutic chinezesc, care va pune un diagnostic precis al tulburarilor si iti va recomanda un tratament adecvat.
Deocamdata, daca suferi de insomnie, te sfatuiesc sa-ti aplici singura tehnicile aratate mai sus, pentru ca orice inceput este un pas inainte
Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Sanatate

Remedii pentru insomnie

Metodele de tratament pentru insomnie variaza i...

Sanatate

Alimentele si somnul

Nu este un lucru usor sa ai un somn odihnitor i...

Celebs & Style

Leonardo DiCaprio s-a despartit de Erin Heatherton

Cunoscutul si apreciatul actor american Leonar...

Dieta Montignac

Principiile de baza in dieta Montignac

Principiul de baza din spatele metodei Monti:Fa...

Dieta Montignac

Abuzul de grasimi in dieta Montignac

Probabil ai simtit si tu ca uneori dupa ce man...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Cauti local pentru o nunta de vis? Ai nevoie de cort pentru evenimente!

Nunta este cel mai important moment pentru protagonisti, insa nu de putine ori, acestia se vad obligati sa caute localuri, sa faca estimari de pret si, in final, sa isi dea seama ca asteptarile lor nu sunt nici pe departe indeplinite. Mai nou, cei care doresc sa se casatoreasca si cauta un loc primitor, spatios, in care invitatii sa aiba loc pentru dans, aleg un cort de evenimente.