Va aflati in:

Articole / Sanatate

Masajul tantric, terapie sau plăcere?

Publicat: 02.10.2018

Masajul tantric, terapie sau plăcereMasajul tantric este, prin definiție, o terapie senzuală pentru corp și minte, ale căror beneficii sunt apreciate încă din timpurile hindușilor. Dacă nu ai încercat până acum un masaj tantric, ai toate motivele să o faci, căci este o experiență care îți va aduce satisfacție din mai multe puncte de vedere. Descoperă în acest articol ce este acest tip de masaj, cui i se adrează și care sunt beneficiile pe care le oferă!

Ce presupune masajul tantric?
Deși ai putea crede că masajul tantric are strict rolul de a exploata latura noastră erotică, acesta înseamnă mai mult decât atât. Masajul tantric se bazează pe tehnici indiene și thailandeze și este ideal pentru întregul corp, nu doar pentru zonele erogene și ale organelor sexuale. Asemănările dintre masajul obișnuit și cel tantric sunt numeroase; de exemplu, orice ședință de masaj tantric va începe prin aplicarea uleiurilor aromate, care au rolul de a fluidiza circulația sângelui, relaxând totodată mușchii și încălzind pielea.
Mai apoi, pentru a elibera tensiunea acumulată la nivelul organismului, se vor stimula anumite zone ale corpului. În cazul femeilor, aceste zone erogene sunt gâtul, umerii li partea superioară a spatelui, în general. La bărbați, funcționează foarte bine masarea feselor și a bazinului.

Cui i se adresează masajul tantric?

Masajul tantric are este potrivit pentru orice persoană care își dorește să se relaxeze într-un mod extrem de plăcut. Adesea, la acest tip de masaj apelează persoanele care ocupă funcții foarte stresante, tehnicile tantrice fiind ideale pentru a se detensiona. Mai apoi, la un masaj tantric se pot gândi și cei care vor să readucă pasiunea în cuplu. Poate nu știai deja, dar există posibilitatea, în saloanele de specialitate, de a solicita masaj pentru cupluri, o experiență inedită pentru ambii parteneri, în urma căreia tensiunea sexuală va atinge cotele maxime!

Ce beneficii oferă masajul tantric?
Printre beneficiile acestui tip de masaj se numără, pe de-o parte, eliberarea energiei sexuale, iar pe de cealaltă parte este o modalitate minunată de relaxare.
În principiu, eliberarea tensiunii sexuale se realizează, în cadrul unei ședinte profesionale de masaj tantric, prin atingerea gatului si a urechilor. Mișcarea nu este, însă, una oarecare; cu ajutorul degetelor mari, se va începe apăsarea ușoară a coloanei, urcând către zona cefei. Mai apoi masează zona gâtului, prin mișcări circulare. Urechile(mai exact lobul urechii), alte zone erogene importante, se masează tot prin mișcări circulare, folosind degetul mare și arătătorul.

În ceea ce privește cel de-al doilea beneficiu important al masajului tantric, respectiv relaxarea,e important să menționăm că acest masaj folosește și tehnici de presopunctură. De fapt, din acest punct de vedere, masajele tantrice nu diferă de cele tipice unui masaj de relaxare.
Per total, masajul tantric relaxează corpul, eliberează mintea si ne genereaza o stare generala de bine. Beneficiile complete ale unui astfel de mesaj sunt, însă, resimțite doar în cadrul unui salon specializat de masaj, unde există maseuze cu experiență în tehnicile specifice.
Nota (0 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Sanatate

Ce este si cum se manifesta depresia

Depresia este o tulburare psihologica care te f...

Celebs & Style

Jodie Foster, premiata la Globul de Aur

Jodie Foster, castigatoare a doua premii Osca...

Personalitati

Brigitte Bardot

Parul lung, blond si usor buclat, buzele pline,...

Personalitati

Arthur C. Clarke

" Cine este Arthur Clarke?"Ridic uso...

Newsletter elady

Coafuri de mireasa 2019

Trendurile in materie de coafuri de mireasa 2019 impun modele de frizuri destinate mireselor cu par lung. In moda 2019 de poarta foarte mult coafurile de mireasa romantice, cu accente fine, dar si flower-power, miresele purtand in par flori. Vezi cele mai frumoase coafuri de mireasa 2019!

Vezi Galeria

Mirese si Nunti

Machiaj de mireasa 2019 - recomandari de la make-up artisti

Inceputul anului este, de regula, perioada in care afli propunerile care vor fi in tendinte in anul in curs in materie de moda, design si bineinteles machiaj, de la designeri si make-up artisti. Pentru ca nu mai este mult timp pana vom intra in sezonul nuntilor, iar miresele