Va aflati in:

Articole / Sanatate

Stocarea Celulelor Stem - o alegere importanta pentru tinerii parinti

Publicat: 26.05.2018

stocarea_celulelor_stem__o_alegere_importanta_pentru_tinerii_parinti_400Poluarea, calitatea scazuta a alimentelor si a apei sunt doar trei dintre factorii care afecteaza in present miliarde de oameni la nivel global. In urma acestora, maladii din ce in ce mai diverse, mortale sau teribile au inceput sa afecteze persoane de toate varstele. Cu toate acestea, datorita modului uluitor in care medicina a inceput sa se dezvolte in ultimul deceniu si datorita avansurilor tehnologice in materie de cercetare a celulelor stem, solutia pentru foarte multe dintre problemele medicale modern este la orizont. Celulele stem si-au demonstrat capacitatile uluitoare de vindecare si tratare a peste 80 de boli care pana acum au fost mortale sau care se vindecau foarte greu, iar numarul acestora creste pe zi ce trece. Dar poate va intrebati cum se recolteaza aceste celule, care este operatia si cum puteti stoca grefa recoltata intr-o banca de celule stem precum Banca StemSure.

In primul rand trebuie sa discutam despre importanta celulelor stem si ce le face pe acestea atat de speciale. Celulele stem stau la baza formarii, dezvoltarii si definitivarii unui organism uman. Acestea sunt celule primordiale din care se diferentieaza toate celelalte tipuri de celule care compun corpul uman. Proprietatea numarul unu a celulelor stem este insasi abilitatea lor de a se transforma, in urma unor stimuli, in alte celule, dupa nevoia organismului. Acestea se pot diferentia in celule osoase, hematii, leucocite sau in orice alt tip din cele 200. Dar celulele mai au inca o proprietate care le face sa fie cu adevarat speciale, acestea se pot auto-innoi. In esenta, nu respecta principiul entropiei, ele putand sa se multiplice pe intreaga viata a unei persoane umane. Cu toate acestea, studiile demonstreaza ca cele mai eficiente transplanturi cu celule stem se realizeaza cu grefe provenite din sangele ombilical, in special cu celulele stem mezenchimale. Acestea sunt mai eficiente atunci cand vine vorba de formarea diferitor tipuri de tesut si se regasesc in cordonul ombilical. Recoltarea acestora se realizeaza printr-o operatie non-invaziva atat pentru mama cat si pentru nou-nascut. Stocarea se realizeaza prin intermediul organizatiilor medicale precum Banca StemSure. Astfel de companii vor putea sa va asiste in intreg procesul de recoltare, stocare si furnizare a unei grefe de celule.

Avand in vedere modul accelerat in care tehnologia medicala se dezvolta, descoperirile zilnice si nu numai, putem afirma cu inima pe mana ca nu exista absolut niciun motiv pentru care sa nu recoltati o grefa de celule stem din sangele ombilical al celui mic. Un transplant de celule stem intre persoanele inrudite are o sansa mai mica de respingere decat in cazul opus, fapt care va permite atat dumneavoastra ca si parinte cat si copiilor dumneavoastra sa aiba o sursa de celule stem sigura, eficienta care pe viitor este posibil sa va salveze viata.

Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Sanatate

Cancerul de col uterin: cauze, simptome, tratament

Cancerul de col uterin este o tumoră malig...

Sanatate

Interventiile si operatiile estetice – cand, cum si in ce masura?

In societatea contemporana, interventiile de na...

Gastronomie

Carnati de casa (cu sau fara mat)

In mod sigur va plac carnatii, dar cei din come...

Gastronomie

Cartofi cu rozmarin si crutoane de tofu afumat (post/vegan)

Mi se facuse pofta de cartofi cu rozmarin, dar ...

Newsletter elady

Coafuri de mireasa 2019

Trendurile in materie de coafuri de mireasa 2019 impun modele de frizuri destinate mireselor cu par lung. In moda 2019 de poarta foarte mult coafurile de mireasa romantice, cu accente fine, dar si flower-power, miresele purtand in par flori. Vezi cele mai frumoase coafuri de mireasa 2019!

Vezi Galeria

Mirese si Nunti

Cei mai importanti pasi in alegerea rochiei de mireasa

Nunta este unul dintre cele mai importante evenimente din viata unei femei, motiv pentru care totul trebuie sa fie aranjat pana in cele mai mici detalii, astfel incat rezultatul sa ii uimeasca pe invitati. Cel mai mare accent se pune pe rochia de mireasa, asa ca firmele...