Va aflati in:

Articole / Societate

Mediere pentru divort. Incredintarea copiilor minori in caz de divort

Publicat: 07.11.2012

Divort prin mediere, Mediere pentru divort, Incredintarea copiilor minori in caz de divort, informatii juridice, sfaturi de la avocati, sfaturi avocatesti penru divort, mediere pentru divort


Medierea este calea cea mai buna pentru un divort rapid, fara complicatii,lipsit de elemente traumatizante. Afla din cele de mai jos informatiile de baza de care ai putea avea nevoie in cazul medierii unui divort.

Divort prin mediere
Am ajuns in pragul unui divort. Dorim sa trecem usor peste el pentru a putea merge mai departe. sa ne vindecam, sa putem accepta, sa putem privi spre viitorul nostru, sa ne cladim un alt viitor decat cel pe care il visam pana de curand. si astfel, incepem sa cautam informatii pentru a gasi cai sa facem aceasta experienta personala cat mai putin traumatizanta: pentru noi, pentru copii.
In acest sens, solutia medierii poate fi si este solutia optima pentru dumneavoastra si pentru cei dragi, in sensul unor complicatii minime, a unei cai elegante si lipsite de conflictul de a realiza un divort fara aspecte traumatizante.

Medierea reprezinta calea optima pentru un divort rapid si un partaj ieftin
In primul rand, medierea este o procedura prin care puteti ajunge la solutii, intr-un termen mult mai scurt, evitand expunerea problemelor dumneavoastra in fata instantei de judecata si a publicului din aceasta sala. Procedura se desfasoara in fata unui mediator neutru si impartial, ce va garanteaza confidentialitatea problemelor expuse in fata sa. Mediatorul are sarcina de a ajuta sotii sa ajunga la o solutie, fara a impune din partea sa opinii, pareri, sfaturi pentru ca el nu este nici judecatorul si nici consilierul dumneavoastra.
Puteti aduce in discutie si alte probleme, cum ar fi cea a partajului, si puteti incheia procesul de divort si privind accesoriile acestuia (incredintare minor, nume, pensie intretinere, partaj, program de vizitare), la primul termen de judecata. Prin mediere evitati un proces ce s-ar putea intinde pe luni chiar ani de judecata.
In cazul in care, ajungeti la o intelegere cu partea adversa si incheiati un acord de mediere, costurile se reduc in mod considerabil, avand si posibilitatea solicitarii restituirii taxei de timbru la termenul la care prezentati acordul de mediere in instanta.

Incredintarea copiilor minori in caz de divort
Atunci cand parintii divorteaza, un element extrem de important si sensibil este interesul superior al copilului, asigurat prin lege. Odata cu hotararea de divort, este luata si decizia privind incredintarea minorilor din casatorie (termen popular - custodie copil, desi din punct de vedere juridic in Romania acest termen are o alta semnificatie). Chiar in lipsa unei cereri explicite din partea sotilor, hotararea de divort stabileste caruia dintre parinti i se vor incredinta copiii spre crestere si educare si care este contributia fiecarui parinte la cheltuielile de crestere si educare a copiilor minori din casatorie. In cazuri exceptionale, insa, instanta poate decide incredintarea minorului si unei terte persoane sau unei institutii de ocrotire, spre crestere si educare.

Factori de care se tine cont la incredintarea minorilor
Trebuie mentionat ca in luarea deciziei privind incredintarea (custodia - popular) copilului minor din casatorie, instanta va tine cont de o serie de factori obiectivi si subiectivi, cum ar fi:
- conditiile pe care cei doi dintre parinti ii pot oferi pentru crestere si educare, gradul de atasament dintre copil si fiecare dintre parinti;
- dorinta si disponibilitatea parintilor in ceea ce priveste implicarea in cresterea si educarea copilului, veniturile parintilor;
- mediul in care copilul va trai;
- dorinta/optiunea copilului (daca are peste 10 ani) in aceasta privinta;
- alti factori obiectivi si subiectivi.

Av.COLTUC MARIUS
Fondator Casa de Avocatura Coltuc
www.coltuc.ro Tel. 0745150894
Partener www.licitatiijuridice.ro

Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Societate

Cine a pus facebooku-n drum... ala a fost om nebun!

O noua specie a aparut pe facebook. In afara de...

Societate

Lucruri care te fac neplacuta

Foarte multi oameni au credinta gresita ca a fi...

Celebs & Style

Halle Berry va lansa o linie de lenjerie intima

Actrita Halle Berry va lansa in 2015 in magazi...

Sarcina

Cum ii spun ca sunt insarcinata?

Evenimentul in sine aduce bucurie (daca nu exta...

Sarcina

Vergeturile si sarcina

Vergeturile apar ca urmare a sarcinii si aproxi...

Newsletter elady

Moda 2018: pantofi de piele eleganti pentru femei

Modelele de pantofi cocheti sunt mereu trendy. Vezi mai jos modele de pantofi eleganti de dama din piele naturala de cea mai buna calitate de la TedShoes.ro. . Pentru ca la orice petrecere ai merge, pantofii iti completeaza si definesc tinuta de ocazie.

Vezi Galeria

Mirese si Nunti

Fotografii de nunta - Cum faci sa ramai cu cele mai frumoase amintiri

O nunta implica astazi mai multe decizii de luat, mai multe lucruri de pus la punct si mai multe tendinte. Asadar, intra in discutie subiecte precum candy bar, aranjamente florale, spectacol artistic cu dansatori, marturii...