Va aflati in:

Articole / Societate

Mediere pentru divort. Incredintarea copiilor minori in caz de divort

Publicat: 07.11.2012

Divort prin mediere, Mediere pentru divort, Incredintarea copiilor minori in caz de divort, informatii juridice, sfaturi de la avocati, sfaturi avocatesti penru divort, mediere pentru divort


Medierea este calea cea mai buna pentru un divort rapid, fara complicatii,lipsit de elemente traumatizante. Afla din cele de mai jos informatiile de baza de care ai putea avea nevoie in cazul medierii unui divort.

Divort prin mediere
Am ajuns in pragul unui divort. Dorim sa trecem usor peste el pentru a putea merge mai departe. sa ne vindecam, sa putem accepta, sa putem privi spre viitorul nostru, sa ne cladim un alt viitor decat cel pe care il visam pana de curand. si astfel, incepem sa cautam informatii pentru a gasi cai sa facem aceasta experienta personala cat mai putin traumatizanta: pentru noi, pentru copii.
In acest sens, solutia medierii poate fi si este solutia optima pentru dumneavoastra si pentru cei dragi, in sensul unor complicatii minime, a unei cai elegante si lipsite de conflictul de a realiza un divort fara aspecte traumatizante.

Medierea reprezinta calea optima pentru un divort rapid si un partaj ieftin
In primul rand, medierea este o procedura prin care puteti ajunge la solutii, intr-un termen mult mai scurt, evitand expunerea problemelor dumneavoastra in fata instantei de judecata si a publicului din aceasta sala. Procedura se desfasoara in fata unui mediator neutru si impartial, ce va garanteaza confidentialitatea problemelor expuse in fata sa. Mediatorul are sarcina de a ajuta sotii sa ajunga la o solutie, fara a impune din partea sa opinii, pareri, sfaturi pentru ca el nu este nici judecatorul si nici consilierul dumneavoastra.
Puteti aduce in discutie si alte probleme, cum ar fi cea a partajului, si puteti incheia procesul de divort si privind accesoriile acestuia (incredintare minor, nume, pensie intretinere, partaj, program de vizitare), la primul termen de judecata. Prin mediere evitati un proces ce s-ar putea intinde pe luni chiar ani de judecata.
In cazul in care, ajungeti la o intelegere cu partea adversa si incheiati un acord de mediere, costurile se reduc in mod considerabil, avand si posibilitatea solicitarii restituirii taxei de timbru la termenul la care prezentati acordul de mediere in instanta.

Incredintarea copiilor minori in caz de divort
Atunci cand parintii divorteaza, un element extrem de important si sensibil este interesul superior al copilului, asigurat prin lege. Odata cu hotararea de divort, este luata si decizia privind incredintarea minorilor din casatorie (termen popular - custodie copil, desi din punct de vedere juridic in Romania acest termen are o alta semnificatie). Chiar in lipsa unei cereri explicite din partea sotilor, hotararea de divort stabileste caruia dintre parinti i se vor incredinta copiii spre crestere si educare si care este contributia fiecarui parinte la cheltuielile de crestere si educare a copiilor minori din casatorie. In cazuri exceptionale, insa, instanta poate decide incredintarea minorului si unei terte persoane sau unei institutii de ocrotire, spre crestere si educare.

Factori de care se tine cont la incredintarea minorilor
Trebuie mentionat ca in luarea deciziei privind incredintarea (custodia - popular) copilului minor din casatorie, instanta va tine cont de o serie de factori obiectivi si subiectivi, cum ar fi:
- conditiile pe care cei doi dintre parinti ii pot oferi pentru crestere si educare, gradul de atasament dintre copil si fiecare dintre parinti;
- dorinta si disponibilitatea parintilor in ceea ce priveste implicarea in cresterea si educarea copilului, veniturile parintilor;
- mediul in care copilul va trai;
- dorinta/optiunea copilului (daca are peste 10 ani) in aceasta privinta;
- alti factori obiectivi si subiectivi.

Av.COLTUC MARIUS
Fondator Casa de Avocatura Coltuc
www.coltuc.ro Tel. 0745150894
Partener www.licitatiijuridice.ro

Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Societate

Cele mai socante si impresionante fotografii din toate timpurile

1. Fotografie facuta de Mike Well: Imainea ne ...

Celebs & Style

Sharon Osbourne a suferit o operatie de dubla mastectomie

La 10 ani dupa ce a invins cancerul de colon, S...

Sarcina

Cum reduci refluxul acid si arsurile in sarcina

Fiecare mama isi doreste un copil sanatos. Rem...

Sarcina

Cum iti ingrijesti pielea in timpul sarcinii?

Grija pentru ingrijirea aspectului fizic nu tre...

Newsletter elady

Rochii de mireasa superbe modele 2017 Amy Kuschel

Amy Kuschel propune pentru 2017 modele absolut superbe de rochii de mireasa la moda in 2017!

Vezi Galeria

Mirese si Nunti

Sfaturi importante daca ai decis sa iti organizezi singura nunta

Cea mai frumoasa zi din viata unei femei este si evenimentul cel mai greu de organizat, pentru ca trebuie sa intruneasca atatea detalii importante. Poate parea coplesitor sa pui la punct fiecare aspect al serii in care petreci alaturi de cei dragi casatoria, insa daca nu vrei sa apelezi la un organizator cu experienta, nu iti face griji, vei putea face singura tot ce tine de...